SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal Rize'de yıkıldı!

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rizespor evinde, Beşiktaş'ı ağırladı.

Gol düellosuna sahne olan maçta iki ekipte karşılıklı gollerle 2-2 beraber kaldı.

[Haberin Fotoğrafları-![Çaykur Rizespor - Beşiktaş](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2120975/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/caykur-rizespor-besiktas-153429-myspor)

ÇAYKUR RİZESPOR 2-2 BEŞİKTAŞ

Stat: Yeni Rize Şehir Stadı
Hakem: M.Kamil Abitoğlu

Çaykur Rizespor: Serkan, Koray, Viera, Obauana, Ali Adnan, Kağan, Sylvestre (Dk. 67 Ümit), Tevfik (Dk. 80 Sercan), Kıvanç, Deniz (Dk. 57 Lua Lua), Kweuke
Teknik Direktör: Uğur Tütüneker

Beşiktaş: Tolga, Necip, Franco, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Gökhan (Dk. 90 Holosko), Oğuzhan, Olcay (Dk. 68 Almeida), Mustafa Pektemek.
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Goller: Dk.13 Kweuke(pen), Dk 29 Ali Adnan (pen) (Çaykur Rizespor), Dk.5, 50 Mustafa Pektemek (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Kağan, Kıvanç (Çaykur Rizespor) , Necip, Franco (Beşiktaş)

NOTLAR.. NOTLAR..
Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'a konuk olan Beşiktaş'ta forvette Mustafa Pektemek, sahaya çıkarken Almeida yedek kulübesinde yer aldı.

Teknik direktör Slaven Bilic, hafta içinde sakatlık sorunu yaşayan ancak kafileye dahil ettiği Almeida'yı sahaya sürmeyerek yedek kulübesinde oturttu. Forvette sakatlığı bulunan Ömer Şişmanoğlu'nun da yokluğunda Mustafa Pektemek, kendine ilk 11'de yer buldu.

Geçen hafta Eskişehirspor maçında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Necip Uysal, savunmanın sağında Serdar Kurtuluş'un yerine görev alırken, Hutchinson da yedek soyunan Jones'in yerine sahaya çıktı.

-Beşiktaş'ta 5 eksik

Beşiktaş'ta 5 oyuncu sakatlıkları nedeniyle Çaykur Rizespor maçında forma giyemedi.

Siyah-beyazlı takımda Danny, Sivok, Ömer Şişmanoğlu, Escude ve Fernandes kadroda yer almadı. 21 kişiyle Rize'ye gelen Beşiktaş'ta Emre Metin, Uğur Boral ve Muhammed Demirci de kadroda kendilerine yer bulamadı.

-Çaykur Rizespor'da da 5 oyuncu yok

Çaykur Rizespor'da sakatlıkları bulunan Engin Baytar, Ahmet Görkem Görk, Eren Albayrak ve Liban Abdi'nin yanı sıra formsuz Cernat ile 5 oyuncu takımda yer almadı. Yeşil-mavililerde geçen hafta Medical Park Antalyaspor maçında sakatlanan Ahmet Görkem Görk'ün yerine Oboabona ilk 11'de forma giydi.

Medical Park Antalyaspor maçında ilk 11'de görev alan Aykut Akgün, teknik direktör Uğur Tütüneker tarafından yedek soyundurulurken, bu oyuncunun yerine Sylvestre şans buldu.

-Taraftarlar stadı dolduramadı

Çaykur Rizespor taraftarları, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarına oranla Beşiktaş maçına daha az ilgi gösterdi.

Yeşil-mavili taraftarlar, daha önce 15 bin 600 kişi kapasiteli tribünleri doldururken, bu kez boşluklar göze çarptı. Kale arkasındaki misafir tribününde de 2 bin civarında siyah-beyazlı taraftar, Rize deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

-Bakan Yazıcı maçı izledi

Karşılaşmayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da izledi. Rize ve Artvin'de bugün çeşitli programlara katılan Bakan Yazıcı, daha sonra Rize Yenişehir Stadı'na gelerek protokol tribünden maçı takip etti.

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkanvekili Servet Yardımcı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Çaykur Rizesporlu oyuncular sahaya, "Kanun ordusu jandarma 175 yaşında" yazılı pankartla sahaya çıktı. Beşiktaşlı taraftarlar, İstiklal Marşı'nın 93. yıl dönümü nedeniyle pankart açtı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Veli'nin ara pasıyla ceza sahası içerisinde Olcay'dan seken topu Mustafa, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda filelerle gönderdi. 0-1

11. dakikada ceza sahası içinde Kweuke'ya yapılan faulde hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu karara Beşiktaşlı oyuncular uzun süre itiraz etti.

13. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Kweuke topu kalecinin yattığı ters köşeye gönderdi. 1-1

27. dakikada Ali Adnan'ın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken top yere inerken Atiba'nın eline çarptı, hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

28. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Ali Adnan topu kalecinin sağından ağlara gönderdi. 2-1

36. dakikada Gökhan Töre'nin pasıyla ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Oğuzhan'ın yerden çektiği şutu kaleci Serkan Kırıntılı kontrol etmek isterken elinden sektirdi. Kaleye yönelen topu çizgi üzerinde Ali Adnan çıkarttı.

51. dakikada Hutchinson'un sağdan ortasında, Olcay Şahan'ın dokunamadığı top arka direkte uygun durumdaki Mustafa Pektemek'in önüne düştü. Bu futbolcu da topu kontrol ederek yerden bir vuruşla filelere yolladı: 2-2

61. dakikada ceza alanına doğru hareketlenen Olcay Şahan'ın şutunda top kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.

84. dakikada Kıvanç Karakaş'ın uzun pasında ceza alanında topla buluşan Sercan Kaya'nın sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

87. dakikada Ümit Korkmaz'ın pasında Kweuke topu Lualua'nın önüne bıraktı. Bu futbolcunun sol çaprazdan yerden şutunda, kaleci Tolga Zengin ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere gönderdi. Ali Adnan'ın soldan kullandığı korner atışında altı pas içerisindeki Viera, uygun durumda olmasına karşın etkisiz bir vuruşla topu auta gönderdi.

90+1. dakikada Holosko'nın pasında Mustafa Pektemek'in geriye doğru çıkardığı topu ceza yayı yakınından Hutchinson kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler