SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UEFA, Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk etti

UEFA'dan Beşiktaş'a disiplin şoku! Dün akşam Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Bayern Münih'i konuk eden Beşiktaş; sahaya yabancı madde atma, yetersiz organizasyon ve merdiven boşluklarının dolması nedeniyle UEFA tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

UEFA, Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Bayern Münih ile karşılaşan Beşiktaş'a disiplin soruşturması açtı.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, Beşiktaş'a sahaya yabancı madde atmak, güvenliğin sağlanması kapsamında yetersiz organizasyon ve merdiven boşluklarında seyirci bulunması gerekçesiyle soruşturma açıldığı belirtildi.

Disiplin soruşturmasının 31 Mayıs tarihinde tamamlanacağı ifade edildi.

Beşiktaş, Vodafone Park'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Bayern Münih'e 3-1 mağlup olmuş ve Avrupa kupalarına veda etmişti.

Beşiktaş'tan açıklama geldi

Beşiktaş Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu dün akşam oynanan Bayern Münih maçının ardından UEFA tarafından açılan disiplin soruşturması ile ilgili açıklama yaptı.

İnternet ortamında yapılan yorumlarda açılan soruşturmanın Lyon karşılaşması ile bağdaştırılan yorumlar içerdiğine ve böyle bir durumun söz konusu olmadığına dikkat çeken Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Bayern Münih ile oynadığımız Şampiyonlar Ligi müsabakasındaki düzensizlikler sebebiyle, UEFA tarafından başlatılan soruşturma ile ilgili hatalı yorumlar internet ortamında yer alıyor maalesef. Soruşturmaya konu olan saha düzensizliği ile ilgili konu, Lyon karşılaşması sebebiyle verilen ceza ile benzer bir durum değildir. Kulübümüzün, UEFA organizasyonlarından men edilebileceği şeklindeki yorum ve değerlendirmeler hatalıdır. O.Lyon maçındaki konu içeriği ile Bayern Münih maçında soruşturmaya konu edilen olay birbirinden farklıdır ve men edilme gibi bir ceza alma durumumuz bulunmamaktadır. Beşiktaş taraftarının konuyla ilgili yanlış yorumları dikkate almamasını rica ederim.''

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler