SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Porto ve Beşiktaş'ı mezara kadar kalbimde taşıyacağım"

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile oynayacakları karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

UEFA'nın resmi internet sitesine bir röportaj veren Quaresma, merak edilen soruları yanıtladı. Şu ana kadar Şampiyonlar Ligi'nde sergiledikleri performansı yorumlayan yıldız futbolcu, "Harika işler yapıyoruz, ama halen biten bir şey yok. Porto maçıyla birlikte gruptan çıkmayı garantileyebiliriz. Hedefimiz de bunu başarmak. Son 16 turuna kalacağımıza inanıyorum" dedi.

Gruptaki ilk 4 maçta 3 asist yapan 34 yaşındaki oyuncu, Şampiyonlar Ligi'ndeki kendi performansını ise şöyle yorumladı: "Her zaman elimden gelenin en iyisini yaparak takımıma ve takım arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Onlar da bana çok yardımcı oluyor. Maçların tek kişiyle kazanılmayacağını düşünüyorum. Takım halinde harika işler yapıyoruz. Yetenekli, kaliteli ve iyi çalışan bir takımınız varsa, başarı da doğal olarak geliyor."

"FUTBOLU BIRAKTIĞIM GÜN BAŞIM DİK OLACAK"
Quaresma, kariyeri boyunca geçirdiği iniş-çıkışlı dönemlerle ilgili ise şöyle konuştu: "Kariyerimden mutluyum. Büyük kulüplerde, büyük yıldızlarla oynama şansı buldum. İşimi yapmaya devam edeceğim. Bir gün, futbolu bıraktığımda başım dik olacak çünkü dünyanın en iyi kulüplerinde forma giyebildim."

"PORTO VE BEŞİKTAŞ'I MEZARA KADAR KALBİMDE TAŞIYACAĞIM"
Eski takımı Porto'ya karşı bir kez daha sahaya çıkacak olmasını da yorumlayan Quaresma, "Profesyonel bir şekilde işimi yapmam gereken bir maç olacak. Porto'ya olan sevgimi işime karıştıramam. Porto ve Beşikaş'ı mezara kadar kalbimde taşıyacağım. Hayatım boyunca benimle birlikte olacak kulüpler bunlar" diye konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ'E ÖVGÜ
Ricardo Quaresma, Teknik Direktör Şenol Güneş'le ilgili sorulan bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Kendisiyle çok iyi bir ilişkimiz var. Daha önce de defalarca söyledim. Çok deneyimli ve oyuncularla zeki bir şekilde iletişim kuran, onlara vermek istediği mesajı eksiksiz ileten birisi. Oyuncularına nasıl yaklaşması gerektiğini biliyor. Her teknik direktör için 23-25 oyuncuyu yönetmek kolay değildir. Herkesin farklı bir karakteri var. Şenol Güneş, bu konuda tebriği hak ediyor. Bana da duyduğu güven ve sergilediği yaklaşımdan ötürü ona teşekkür ediyorum. Ve her gün ondan yeni bir şey öğrendiğim için..."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler