SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nin en iyi 5 takımından biri

Şampiyonlar Ligi’nde 3. hafta sona ererken, grubundaki tüm maçları kazanan sadece 5 ekip var, bunlardan biri de Beşiktaş. Türkiye’de ilki başaran Beşiktaş, Devler Ligi’nde Barcelona, M.City, M.United ve PSG ile birlikte en iyiler arasında yer alıyor. İstatistiklere bakıldığında ise Şampiyonlar Ligi’nde daha önce 3’te 3 yapan tüm takımlar gruptan çıktı yüzde 79’u ise çeyrek final oynadı.

Şampiyonlar Ligi’nde Porto ve Leipzig’in ardından Monaco’yu deviren Beşiktaş, 3’te 3 yapıp göğsüğümüz kabarttı, bu başarıyı gösteren ilk Türk takımı olarak adını tarihe yazdırdı. Devler arenasında 3. hafta karşılaşmaları dün tamamlanırken, gruplarında tüm maçları kazanan sadece 5 ekip var. Beşiktaş’ın dışında diğer takımlar Barcelona, PSG, Manchester United ve Manchester City.

İçerde de yenerse

UEFA tarafından en iyiler arasında gösterilen Beşiktaş, Avrupa’nın en önemli kulüpleri içinde yer alarak da ülkemize bir gurur daha yaşattı. G Grubu’ndaki 3 maçta rakip fileleri toplam 7 kez havalandıran Kara Kartal, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. Önümüzdeki maçını yine Monaco ile bu kez Vodafone Park’ta oynayacak olan Beşiktaş, rakibini yenerse liderliğini garantileyecek. Diğer maçlara göre 1 puan bile yetebilir.

28’i yarı finale...

İstatistikler ise Beşiktaş’ın çoktan gruptan çıktığını gösteriyor. Öyle ki Şampiyonlar Ligi tarihinde grup aşamalarına 3’te 3 ile başlayan 63 takımın tamamı, bir üst tura yükselmeyi başardı. Bu 63 takımın 50’si yani yüzde 79’u çeyrek finale çıkarken, 28’i yarı final, 15’i de finali gördü. Beşiktaş ile aynı başlangıcı yapan 8 takım ise Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu.

En yakını Leipzig

Şimdi Beşiktaş’ta tek bir hedef var, o da Monaco’yu İstanbul’da da yenmek ve hem unvanı sürdürmek hem de diğer maçın sonucuna bakmadan 2 hafta kala Şampiyonlar Ligi’nde bir üst turu garantilemek. G Grubu’nda 9 puan ile zirvede yer alan Kara Kartal’ı 4 puan ile Leipzig takip ediyor. Porto’nun 3, Monaco’nun ise 1 puanı bulunuyor. Grubu lider bitirmek, bir üst turda nispeten daha zayıf takımlarla eşleşmek için önemli.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler