SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fikret Orman: 'Takım maç seçiyor'

Cenk Tosun atmaya devam ediyor, Avrupa devleri ise onu yakından takip ediyor... Ocak ayında özellikle İngiltere’den yüksek bir teklif beklenirken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Cenk Tosun'u bırakmayı düşünmüyor. Fikret Orman ayrıca takımın Gençlerbirliği ile oynadığı mücadelede çok sinirlendiğini söyledi ve Beşiktaş'ın maç seçtiğini iddia etti.

Bu sezon Beşiktaş formasıyla çıktığı 11 maçta 7 kez rakip fileleri havalandıran, A Milli Takım’da ise 4 karşılaşmada 3 gol sevinci yaşayan Cenk Tosun, Avrupa’da transfer piyasasının gündemine oturmaya başladı. Sezon başında Crystal Palace’ın 14 milyon Euro’yu gözden çıkarttığı Cenk için devre arasında daha yüksek bir teklif beklenirken, Başkan Fikret Orman bu konuda özel açıklamalarda bulundu.

‘Bize maç kazandırıyor’

Beşiktaş’ın patronu, “Cenk maşallah çok iyi gidiyor. Şu durumda onu satmak mantıksız. Çünkü hedeflerimiz var. Avrupa’da ve ligde ikinci yarı daha zorlu geçecek. Devre arasında onu satmam. Şampiyonlar Ligi’nde her galibiyete önemli primler veriliyor (1.5 milyon Euro). Cenk de bize maç kazandırıyor. Sezon sonunda daha fazla paraya satabiliriz. Zaten ancak çok iyi bir teklif gelmesi halinde Cenk’i satarız” dedi.

3 İngiliz peşinde

Tottenham, Crystal Palace ve Newcastle United’ın ciddi şekilde gündeminde olan Cenk Tosun için Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın 25 milyon Euro’nun üzerinde bir teklif beklediği kulislerde konuşuluyor. 26 yaşındaki gurbetçi yıldız, A Milli Takım’da düzenli oynadığı için Premier Lig’de forma giyebilme kriterlerini karşılıyor. Cenk’in Beşiktaş’la sözleşmesi ise gelecek sezon sonunda yani 2019’ın Mayıs ayında bitiyor.

‘Takım maç seçiyor uyaracağım’

Şampiyonlar Ligi’nde dolu dizgin yoluna devam eden Kartal, Süper Lig’de ise son 3 maçından sadece 1 puan çıkarttı. Lider Galatasaray’ın 8 puan gerisinde kalan Siyah-Beyazlılar’ın bu durumu Başkan Fikret Orman’ı da mutsuz ederken, Orman duruma bizzat el koyacak. Başkan, yaptığı değerlendirmede, “Takım Avrupa’da farklı, Süper Lig’de farkı oynuyor. Sanırım maç seçiyorlar. Buna engel olacağım, futbolcularla konuşup uyaracağım. Şampiyonlar Ligi elbette önemli ancak ligde de bizim zirvede yer almamız gerekiyor” diye konuştu.

(Fanatik)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler