SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metin Albayrak'tan Fenerbahçe'ye gönderme!

Beşiktaş Basın Sözcüsü ve Altyapı, Scout Sorumlusu Metin Albayrak, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Metin Albayrak, milli takımdaki hüsrandan yabancı sınırı tartışmalarına, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden Beşiktaş'ın son durumuna kadar birçok konuda konuştu: 

- Lucescu Dünya Kupası'na gidemeyişimizin ardından "Bana 3 tane hazır oyuncu alabileceğim kulüp söyleyin." diyerek, suçu adeta kulüplere atmıştı. Ne dersiniz?
"Bu söylemin içerisinde birçok şey var. Bir anlam çıkarmamalıyız. Niye gitmedik, gidemedik? Neden uzun vadeli başarı stratejimiz çok fazla yok? Aslında bunları irdelemeliyiz. Bunun içerisinde haklılık payı da var. Tabii ki işin kolayına kaçmak da var. Gidememeyi sadece Mircea Lucescu'ya bağlamamamız gerekiyor. Bu uzun bir iş. Burada 14 yabancı kuralından başlayalım, takımların altyapılarına önem vermeme, oynayacak çocuklara bu alanı yaratamamamız... Bu, sadece kulüplerin değil, kulüpler ve federasyonun birlikte karar vereceği bir şey. Altyapılarda bir yere getiriyorsunuz çocukları, 14 tane yabancı var. Bizden örnek vereyim: Diyelim ki bir kanat oyuncusu ve A takımda oynatmayı hayal ediyorsunuz. Mevkiye bakıyorsunuz, o mevkide Babel var, Quaresma var, yeri geldiğinde Talisca, Cenk Tosun oynayabiliyor. Türkiye Ümit Milli Takımı'nın en iyi oyuncusu Orkan Çınar'ı aldık, O da yedekte bekliyor hala... O yüzden hepimizin oturup karar vermemiz lazım. Bizler, kulüpler için başarı tabii ki en büyük hedef ama tutar olarak baktığımızda hepimiz bu ülkeye hizmet ediyoruz. O yüzden de ülkemizin futbol pazarı, Avrupa'daki Dünya'daki sıralaması ne kadar yukarı çıkarsa Türk Futbolu o kadar gelişir. Bu söylemin bazı yerlerinde haklılık payı var. Kendimize buradan ders çıkarmalıyız."

"YABANCI KURALI DEĞİŞMELİ"

- Yabancı oyuncu demişken; kulüpler 14 yabancıya göre plan yaptı, Beşiktaş da dahil. 2019'dan önce değişirse ne olur? Kulüp olarak tavrınız ne bu konuda?
"Şu anda tabii ki sadece bizim değil, her kulübün kontratları var. Bu kademeli olarak aşağıya inebilir. Bu sezon yaptığınız minimum 2 senelik kontratlar var. Bunlar tabi ciddi yaptırımlar. İmzayı attığınız zaman, "Pardon, yanlış yaptım." diyemiyorsunuz. Sonuçlarına tabii ki herkes katlanır. Bunları istişare ederek, kademeli olarak aşağı çekmemiz lazım."

- Yani siz kuralın değişmesi gerektiğini düşünüyorsunuz?
"Düşünüyorum"

"İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL"

- Geçtiğimiz yaz istifanızı açıklamış, sonrasındaysa vazgeçmiştiniz. Özel işleriniz sebebiyle istifa ettiğiniz belirtilmişti o dönem; fakat kimi iddialar da olumlu rapor verdiğiniz oyuncuların değerlendirilmemesi üzerine istifa ettiğiniz yönündeydi. Asıl sebep neydi?
"Aslında istifa olmadı. Bu tamamen basından çıktı. Biraz evvel söyledikleriniz de gerçeği yansıtmıyor. Bunlar tamamen dedikodu. Biz Beşiktaş'ı yönetiyoruz, bu 6. senemiz. Fikret Orman da benim 10 yaşından beri tanıdığım, Beşiktaş yöneticiliğinden önce tanıdığım bir arkadaşım. Kardeş gibiyiz yani. Tabii ki Beşiktaş'ı yönetirken kendi içimizde yönetimsel anlamda tartışmalar olabiliyor. Bunlar Beşiktaş'ın menfaatine. Biz bir aileyiz. Bu ailenin içinde her ailede olduğu gibi bazı anlaşmazlıklar olabiliyor ama sonunda aile olduğunuz için yine birlikte devam ediyorsunuz. Ufak anlaşmazlıklar oldu ama bir istifa söz konusu değildi."

“ALEX İLE SOHBET ETTİK"

- Geçtiğimiz günlerde Fikret Orman ile birlikte Brezilya'ya gittiniz. Eski Fenerbahçeli Alex ile de görüştünüz. Görüşmenin detayları merak edildi neler oldu?
"Brezilya'ya biz uzun zamandır gidiyoruz. İzleme ekibimiz sürekli gidiyor. Ben de Başkan'ın uzun zamandır Brezilya'ya gelmesini ve görmesini istiyordum. Çünkü Brezilya bir futbol ülkesi ve futbolun içinde olan herkesin orayı görmesi lazım. Kulüplerin işleyişleri, stadyumlar, maç atmosferi, taraftar... O yüzden de orada bir program yaptık. Orada 3-4 maç izledik. Aynı zamanda birkaç kulüple, yönetici ile; kulüp yapılarını, altyapıları, tesislerini gezdik, fikir alışverişi yaptık. Bu arada Alex de Souza Türkiye'de rakip takımımızda oynamasına rağmen büyük işler yapmış, takım kaptanlığını yapmış iyi bir futbolcu, spor adamı şu anda. Bizim de oraya gittiğimizi öğrenince yanımıza geldi. Yarım saat, 45 dakika sohbet ettik. Genel olarak Türk Futbolu, Türkiye, Brezilya'da son zamanlardaki futbol yapılanması, alt yapılar gibi futboldan konuştuk. Güzel bir ortamdı."

"DAHA İYİ İŞLER YAPACAĞIMIZA DAİR KORKULARI VAR"

- Bundan birkaç sene önce Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki gerginliği konuşurduk, atışmalara şahit olurduk. Şimdiyse bu olaylar Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yaşanıyor. Ne oldu?
"Bizim tarafımızdan bir şey olmadı. Yani bizim kimseye sataştığımız yok. Bize bir şey geldiğinde; biz bir üslup çerçevesinde, kulübümüzün menfaati doğrultusunda cevap veriyoruz, bazen vermeyi de uygun bulmuyoruz. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz bütün sözlü ve yazılı beyanatlarımızı biliyorsunuz zaten. İyi işler yapıyoruz, daha iyiyiz, daha iyi işler yapacağımıza dair insanların beklentileri demeyeyim de korkuları var herhalde. Çünkü biz gelmeden önceki haliyle şu anki Beşiktaş çok farklı yerlerde. Gece ile gündüz gibi. Ondan dolayı diyorum herhalde. Çünkü bizim kimseye karşı bir husumetimiz veya kavgamız söz konusu değil. Kendi işimize bakıyoruz. Çalışıyoruz. “Beşiktaş'ı nasıl daha iyi yapabiliriz” in hep planlarını yapıyoruz. O yüzden bizi başkaları enterese etmiyor. Onlar için bir şey diyemem."

“HERKESE BEĞENDİRECEK HALİMİZ YOK"

- Bu seneki sloganınız "Efendi Beşiktaş", Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu “Efendilik sıfatı başkası tarafından verilir. Bunu Beşiktaş Başkanı ve yönetiminin sık sık dile getirmesi yanlış” dedi. Ne dersiniz?
"Biz geldiğimizden beri her seneye ait bir slogan yapıyoruz. Geldiğimizde “feda” ile başladık. Sonra biliyorsunuz “gururlan” oldu. Sonra “vefa”, şimdi de “efendi”. Camiayı bir araya getirmek, taraftar ve camiayı bir güç haline getirmek için yaptığımız bir strateji bu. Onlar öyle düşünebilir. Yani sonuçta bugün baktığınızda taraflı tarafsız herkes takdir ediyor, çok pozitif buluyor. Birkaç kişi bulmayabilir. Herkese de beğendirecek halimiz yok. O yüzden o onların bileceği bir şey."

- Negredo flaş transfer olarak gelmişti Beşiktaş'a. Hatta bu sezon 35 gol atacağına dair açıklama da yapmıştı. 7 maçta forma giydi, 1 asisti var, henüz golü yok. Sizin için Negredo hayal kırıklığı oldu mu?
"Negredo bizim için hayal kırıklığı olmadı. Birini alırken tabii ki iyi niyetli alıyorsunuz, takıma katkı sağlaması için alıyorsunuz... Alvaro Negredo'nun a en büyük şanssızlığı geçmişteki santrforlarla mukayese ediliyor. Mario Gomez, Demba ba , Aboubakar. Bazen insanlar adapte olamayabiliyor. Ülkenin yemeğine, iklimine, ortamına... Ama şu anda Negredo iyi. Kendisiyle konuşuyoruz. Hırslı, çalışıyor, kendine iyi bakıyor. Biraz da gol atamamasının baskısı var. İnşallah bize katkı sağlayacak. Ben açıkçası yönetici, spor adamı olarak beğeniyorum. İnşallah gollerine başlayacak."

"BAŞKALARI NE YAPMIŞ UMRUMUZDA DEĞİL"

- Önümüzde Galatarasay-Fenerbahçe derbi maçı var. Çıkacak hangi sonuç sizi, Beşiktaş'ı mutlu eder?
"Biz 5 senedir hiç bakmıyoruz. Tek işimiz Beşiktaş. Biz iyi olduğumuz, işimizi iyi yaptığımız sürece başkaları ne yapmış hiç umrumuzda değil. O yüzden; iyi bir maç olsun. Sporun, futbolun konuşulduğu bir ortam olsun. İnşallah Türk futboluna yakışır olur."

“İLK HEDEFİMİZ MONACO'YU DA YENEREK 3. GALİBİYETİMİZİ ALMAK"

- Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne çok iyi başladı. Bu sezon bu kulvarda hem sportif hem de mali hedefiniz ne?
"İyi başladık. Amacımız Monaco'daki maçı da yenmek. Çünkü Şampiyonlar Ligi sizin Avrupa'da tanınabildiğiniz, mali olarak daha iyi gelir ele edebildiğiniz bir alan. Her maçı kazandığınızda ekstra bir galibiyet parası alıyorsunuz. İkinci tura çıktığınızda ciddi paralar geliyor. O yüzden Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli. İlk hedefimiz Monaco'yu da yenerek 3. galibiyeti almak. Alamıyorsak da berabere kalmak. 2 tane Monaco maçı var. Grupta çok büyük avantaja sahibiz. Rakiplerimiz bizi yenmek isteyecek tabii ki. Çünkü baktığımızda kağıt üzerinde bu grup çekildiğinde herkes Monaco'yu 1. yazıyordu. Ama ben o zaman da sorulduğunda şunu demiştim: Bu grup o kadar denk ki her takım birinci, her takım sonuncu olabilir. Hala da olabilir. Bizim için en önemli şey iki maçımızı da almış olmamız, iyi başlamamız. Tabii ki bu bilinçle gidiyoruz oraya. İnşallah oradan da galip geliriz en kötü beraberlik gelir. Avantajımızı devam ettirmek ve ikinci tura çıkmak istiyoruz." (Futbolarena)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler