SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Gençlerbirliği - Beşiktaş maçını değerlendirdi

Spor yazarları, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'ne 2-1 yenildiği maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yazarların görüşleri şu şekilde:

Beşiktaş ilk 45 dakikada hiç olumlu bir görüntü ortaya koyamadı. Bireysel olarak Oğuzhan, Lens ve Talisca’nın kötü oyunlarının ötesinde bu durumun başlıca nedeni sahadaki oyuncuların birbirini tamamlayacak bir kimyadan uzak olmasıydı. Şenol Güneş baktı ki bu formasyon ile işler yolunda gitmiyor, ikinci yarıyla birlikte Babel ile Quaresma’yı oyuna sürdü ancak sahada yürüyen Oğuzhan, Cenk ve Talisca’yı da çıkartma şansı yoktu. İkinci yarının başında Babel’in kırmızı kartıyla planlar tamamen alt üst oldu. Siyah-Beyazlı ekibin lig konsantrasyonu sezon başından beri yüksek değil. Açık konuşalım, şu ana kadar ligde üst düzey futbol oynadıkları tek bir maç bile yok. Dün lig sonuncusu ile oynayıp pozisyon üretemiyorsanız mazeretiniz de yoktur. (Güntekin Onay/Vatan)

Bu kadar düşük bireysel performanslarla, beklenen bir takım oyunu ortaya çıkması mümkün değil. 8. hafta olmasına rağmen bu yenilgi takıma ciddi yara verecektir. Puan farkı 4-5'e çıkınca "kapanır" dersiniz ama olası bir 8 puanlık fark ve sonrasındaki Başakşehir maçı Beşiktaş için acabaları ve birçok soru işaretlerini beraberinde getirebilir. Üst üste iki yıl şampiyon olan Beşiktaş'ı bu yıl da ligin favorisi olarak görüyoruz. Beşiktaş da kendisini önemli favori görüyor ama bunu sahada göstermesi gerek. Gösteremezseniz, ligin kadro gücü olarak o kadar da güçlü olmayan bir ekibi karşısında yenilgiden kurtulamazsınız. Şampiyonlar Ligi maçı bu sonuçtan etkilenmez ama ligdeki konumu ve hedefi büyük oranda etkilenecektir. Tabii ki lider Galatasaray'ın bugün Konya maçından alacağı sonuç da önemli rol oynayacak. (Metin Tekin/Sabah)

Maçın ilk yarısındaki problem diziliş ya da oyuncu seçiminde değildi Beşiktaş tarafında. “Nasıl olsa kazanırız” düşüncesiydi. Ve bu düşünce çok silik bir oyun getirdi. Şenol Güneş, çıkardığı ilk 11’den pişman olduğunu ikinci yarıya başlarken Babel ve Quaresma’yı oyuna sokarak gösterdi. Babel’in 2 dakikada oyundan atılması ile Beşiktaş bir darbe daha yedi. Oğuzhan’ın sezonun en kötü maçını oynaması, Siyah- Beyazlılar’ın hücum organizasyonlarını birçok kez sekteye uğratınca iş mucizelere kaldı. O mucize ise 10 kişi kalmış ve idareten oynadığı bir maçta Beşiktaş’a nasip olmadı. (Erman Özgür/Fanatik)

Ben Şenol hoca'nın yerinde olsam Oğuzhan'ı dinlendirir Tolgay'la başlardım. Beşiktaş hak etmedi. İş kazası demek gerek. Alacağı maksimum puan bir gibi görünüyordu. Beşiktaş iyi takım, toparlar ama çok puan kaybettiler. Beşiktaş tutuk, canlı değil. Sezon başını iyi geçirmediğini düşünüyorum. Fizik olarak eski kuvveti yok. Olmuş olsa bloklar arasında bu kadar genişlik olmaz.Monaco ve Başakşehir maçları çok zorlu geçecek. Beşiktaş geçen seneki coşkudan uzak; bireysel olarak da takım olarak da.... Galatasaray, Konyaspor maçını kazanırsa puan farkı 8'e yükselecek. Futbolcular sezon başından bu yana bir sınavdan geçiyor. Negredo ve Lens bu sınavdan henüz geçmiş değil... (Rıdvan Dilmen/Fotomaç)

İlk yarıda Beşiktaş, Babel’i adeta son model cep telefonundaki sanal el feneriyle aradı. Babel’in kanattan içeri rakip savunma dengesini alt üst eden toplu topsuz koşuları olmayınca, Beşiktaş ne pasları ne de driplingleri yüksek tempoda yapmadığı için yeterince üretken değildi. İşin aslı birçok Beşiktaşlı oyuncu zaten fiziksel açıdan gerçekten sahada değildi, çoğu kendi kendisinin birer kötü karikatürü gibiydi. İlk dakikadan itibaren zemine uyum sağlayamadılar, sürekli kayıp düştüler. Ayın 13’ü Cuma konulu fantezi korku filmlerindeki gibi Beşiktaş için her şey ters başladı, ters gitti. Cenk bile Beşiktaş’ın kötü talihini değiştiremedi. Mesut Bakkal da bir kez daha son yıllarda en iyi yaptığı şeyi tekrar etti: Beşiktaş’ı çok iyi analiz etti. Eğer Beşiktaş Monaco karşısında istediğini alamazsa bu maçtaki puan kaybının nedenlerinden birisi olarak Şenol hocanın rotasyon tercihleri daha fazla tartışılır. (Ali Ece/Hürriyet)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler