SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fikret Orman'dan Vida, Aziz Yıldırım, yabancı sınırı ve Talisca açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı. TR Spor'daki Stadyum programına katılan Fikret Orman, Vida'nın transferini bitirmeye çalıştıklarını söyledi. Talisca'nın gelecek sezon bonservisini almaya çalışacaklarını belirten Fikret Orman, Aziz Yıldırım ile konuşmadığını da sözlerine ekledi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRT Spor'da katıldığı Stadyum programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orman, yabancı sınırıyla ilgili, önemli ifadeler kullanırken, Talisca'nın bonservisini alma konusunda taraftara müjdeyi verdi.

Fikret Orman'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Talep UEFA'dan geldi. Napoli maçında geçtiğimiz sezon gezdiler stadı. Onlar dedi "Burada bir final" oynatalım diye. Bu stadı tırnaklarımla yaptım. Şahsi olarak da büyük bir onur benim için. Umarım o maçı biz oynarız.

Dünya kulübü olmak için strateji gerekir. Milli Takım arasında İran ve Azerbaycan'a gideceğiz.

En çok hayalini kurduğum Şampiyonlar Ligi finali ya da Süper Kupa oynayabilmek.

Azerbaycan'da, İran'da çok taraftarımız var. Şeref Turu organizasyonuna ailelerin gelmesini hedefliyoruz. Müze açıldığından beri 37 bin kişi gezdi. Talepler yoğun şekilde geliyor. Vodafone Park'ın avantajı lokasyonu.

'LEIPZIG'İ GEÇERSEK BÜYÜK AVANTAJ YAKALARIZ'

Geçen sene de iyi bir performans gösterdik. Beşiktaş saygı gösterilen bir kulüp. Yabancı takımlar bizi tanıyor ve çekiniyorlar. Üst düzey takımlar arasında yenmek, yenilmek olur. Futbol mühendisliği açısından daha büyük başarılar yakalayacağız. Leipzig'i geçersek büyük bir avantaj sağlayacağız. Taraftarlarımızı Leipzig maçına bekliyorum.

'DEPLASMANDA TARAFTAR GÖTÜRMEYECEĞİZ'

Porto maçında da almadık o riski. Leipzig ve Monaco maçlarında deplasman için taraftar götürmeyeceğiz.

Şampiyonlar Ligi'nde oynamak daha büyük ses getiriyor. Şu gruptan bir çıkalım da, Sonra çeyrek final, yarı final falan bakarız.

'TFF İŞİNİ YAPMALI'

Vodafone Park'ta taraftarlarımız bilet bulamıyor. Rakip takım tarafında ise 3 kişi. 2 bin 500 boş oturuyor. Bu TFF'nin işi. Biz nasıl işimizi yapıyorsak, TFF de işini iyi yapmalı. İzlenmeyen bir lig ne kadar iş yapabilir! Avrupa'da maçlar gündüz oynanabiliyorsa, Türkiye'de de oynanabilmesi lazım. Taraftar çekilmesi lazım. Geçen sezon maç başı 800 kişi ortalamaya oynayan takım var. Vodafone Park'ta lig maçlarında 36 bin, Şampiyonlar Ligi'nde ise ortalama 41 bin taraftar önünde oynuyoruz.

'MESELE YABANCI SINIRLAMASI DEĞİL'

Sadece Milli Takım'ın başarıları değil, kulüplerin de Avrupa'daki başarıları değer katacaktır. Milli Takım'ın başarısı sadece yabancı sınırlaması konusu değildir. 5 milyon nüfuslu ülkeden oyuncu getiriyoruz ama 80 milyon nüfustan oyuncu üretemiyoruz. TFF bunu incelemeli öncelikle. Altyapı olarak tesis sıkıntımız var. Fulya yeterli değil. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'de kamuoyu baskısı çok fazla. Yurt içi veya yurt dışında bir kulüp satın alacağız. Bu sene bazı sıkıntılardan dolayı vazgeçtik ama karar verdik yapacağız.

Türkiye'deki en büyük sıkıntı spor yöneticisi yok. Bırakanlar direk hoca olmak istiyor. Antrenörlerin lisan konuşması lazım. Biz niye yurt dışına antrenör ihraç edemiyoruz? Sadece futbolcu ihraç etmekle bu iş olmuyor ki!

'İTALYA, İSPANYA, ALMANYA NE YAPIYORSA...'

Çok kontratlar yaptık. 16-17 yabancımız var. Kulüpler için yabancı sınırlaması çok mümkün değil. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ne yapıyorsa, oradan modelleme yapılarak bir uygulamaya geçilebilir.

'VIDA'NIN GELME İHTİMALİ VAR'

Vida'nın gelme ihtimali var. Biz transfer çalışmalarını sürdürüyoruz. Bir şeye açıklık getirelim! Oyuncu satmadan alamayız.

ABOUBAKAR VE TALISCA TRANSFERLERİ

Vincent Aboubakar ve Anderson Talisca transferleri hakkında da konuşan Fikret Orman, ''Aboubakar sevdiğimiz ve değişik tarzda bir oyuncuydu. Uğraştık ancak olmadı. B, C planlarımız da vardı. Biz de onlara yöneldik. Takım tek oyuncuya bağlı değil. Öyle olsa sakatlandığı an takım biter. Talisca'nın son kiralık senesi. Benfica ile de 1 yıl sözleşmesi kalacak. Bonservisini almak istiyoruz. Birkaç temasımız da oldu. UEFA'nın kuralından sonra takım yaşımız yükseldi. Anlaşma sona erdiğinde genç ve ucuz maliyetli, yetenekli isimlere yönelerek ileriye yatırım yapmak istiyoruz'' dedi.

''CENK'İN GİTMESİNİ İSTEMEDİM''

Transfer sezonunun son gününde Crystal Palace'dan teklif alan Cenk Tosun'un transfer durumunu değerlendiren Orman, ''Talep gelirse değerlendiririz ancak bizim şu an satmak için uğraştığımız bir oyuncumuz yok. Yabancı kuralı belli olduktan sonra oturur konuşuruz. Cenk'e bir teklif vardı ancak ben pek verme taraftarı değildim. Galatasaray da iyi gidiyor, Başakşehir de ancak hep bizim oyuncularla ilgili böyle haberler çıkıyor. Bu durumdan rahatsızım. Beşiktaş güzel bir aile. Bu ailenin bir parçası olmak güzeldir. Oyuncularımıza sadece para değil sevgi, arkadaşlık da veriyoruz. Oyuncularmız ayrılsalar dahi kopamıyorlar buradan. Biz ilk geldiğimizde tam tersiydi herkes gitmek istiyordu buradan'' ifadelerini belirtti.

''2019'DA BIRAKABİLİRİM''

Başkanlık süresinin sona ermesine 2 yıl kaldığını hatırlatan Fikret Orman, ''2019'da bırakabilirim. Henüz karar vermedim. Şu an onu düşünmüyorum. Düşündüğüm şeyler önümüzdeki projeler. Onları yapmaya gayret ediyoruz. 2 sene sonrasıyla alakalı konuşmamak gerek. Futbol, siyaset gibidir. 48 saat sonra ne olacağı belli olmaz'' diyerek yeniden aday olmayacağının sinyallerini verdi.

''ŞENOL GÜNEŞ, 2 YIL DAHA...''

Fikret Orman, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'in kontratı hakkında da konuşurken, ''Şenol hocamızla 2 yıllık kontratımız var. Görev süremin sonuna denk geliyor. Ben aday olmazsam diğer başkan ile çalışmak ister mi bilemediğimden ötürü 2 yıl. Anlamı bu. Bir hafta 3, bir yılda 60 maç yapıyoruz. Şenol hocamız Beşiktaş'a konsantre. Başka işe konsantre olamaz. Yapısı öyle değil. Eğer Milli Takımda da görev alsa hem bize hem hocaya hem de milli takıma bir fayda getirmeyecekti. Biz de Şenol hocamızla beraber böyle bir karar aldık. Onun görüşü de böyleydi. Milli takımımızın kötü gördüğüne bakmayın 2 maçı kazanırsak Dünya Kupası'na gidiyoruz. Acil durumlar dışında oyuncularla çok sık temas kurmam. Oğuzhan da bu konuların altından tek başına kalkabileceği için ben bir şey yapmadım'' sözlerini kullandı.

'GERGİNLİĞE GEREK YOK'

Fenerbahçe çok köklü bir camia ve yeni bir hocaları var. Ölüm kalım maçına çevirmeye gerek yok. Gerginlik yaratır bu durum. Fenerbahçe'nin cezası ile ilgili hiçbir konuya karışmadık. Futbolun güzel taraflarını ortaya çıkarmak lazım.

Alanyaspor'un penaltısı verilmedi, bize olsa yine 'Kollanıyorlar' denilecekti. Bunu gererek prim yapmaya çalışıyorlar.

'DERBİYE GİTMEYECEĞİM'

Yurt dışına gideceğim. Bir kaç oyuncu izleyeceğim. Önceden ayarlanmış bir program. Bundan dolayı derbiye gitmeyeceğim. Kadıköy'de çok maç izledim. Hiç de bir terbiyesizliğe maruz kalmadım. Fenerbahçe taraftarı bana hep centilmen davrandı.

'AZİZ YILDIRIM İLE KONUŞMUYORUM'

Aziz Yıldırım ile konuşmuyorum. Ne zaman belden aşağı vurdu, o zamandan beri konuşmuyorum. Aziz Yıldırım'ın beğendiğim yanları var. Biz ağabey kardeş gibiydik ama bir konu belden aşağı vurulunca tüm ilişkimiz bitti.

'GOMIS VE BELHANDA İLE İLGİLENDİK'

Gomis ile İngiltere'ye gitmeden ilgilenmiştik, Belhanda ile de ilgilenmiştik. Lens, Beşiktaş'a gelmek istedi. Lens, Beşiktaş'ta çok iyi işler yapacak, kimse merak etmesin.

Şenol Güneş ile transfer konusunda anlaşmama durumumuz yok. Her konuyu hocamızla konuşuruz. Aramız çok iyi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler