SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Beşiktaş - Konyaspor maçını değerlendirdi

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Konyaspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

İşte spor yazarlarını görüşleri:

KAPATİSENİN ALTINDA (GÜLTEKİN ONAY)

Son derece yüksek kalite ve tecrübeye sahip bir kadro zenginliği. Ancak yine de çok büyük bir özgüven ile oynamasına rağmen Beşiktaş tempo olarak kendi kapasitesinin altında. Oyun hızını arttırabilirler ise durdurulamaz bir takım olurlar.

Açıkçası dün sahada olmayan Oğuzhan’ın pas kalitesini aradılar. Talisca yine kopuk kopuk oynadı. Bu durum da Beşiktaş’ı olumsuz etkiledi. Quaresma olağanüstü yeteneklere sahip ancak dünkü resitali daha sıklıkla izlettirmesi lazım. Caner eski gücünü buldu ve çok etkiliydi. Cenk golcü ve çalışkandı. Pepe her zamanki standartında; Necip dikkatliydi. Tolgay alkışı hakettiç

Beşiktaş, Konyaspor’a net pozisyon vermeden kolay kazandı ancak Rıdvan Hoca’nın çok kullandığı ifade ile “220 yapacak otomobili var. 140 ile gidiyor.” Siyah-Beyazlıların derbide vites yükseltmesi şart.

YORGUN BEŞİKTAŞ YETTİ (AHMET ÇAKAR)

Beşiktaş yorgundu. Porto zaferi, seyahat ve belki de stres boşalması Beşiktaş'ı yordu. Ama şunu itiraf edelim ki yorgun Beşiktaş bile Konyaspor'a yetti de arttı. Üstelik Şenol hoca rotasyon bile yapmadı. Tabii ki haklı. Hafta sonu Fenerbahçe ile zorlu bir derbi maçları var. Olası bir puan kaybının yaratacağı moralsizlikle Kadıköy'e gitmek istemedi haliyle Güneş.

Şurası bir gerçek ki; Talisca gibi, Quaresma gibi bazı oyuncular sadece Beşiktaş'ta var. Belki de Türk futbolunun en önündeki yıldızlar. Ricardo Quaresma lig maçlarında gol atmakta çok zorlanıyordu. Maç boyunca iyi oynadı. Son vuruş ya da son paslara kadar harikaydı ama sonunu bir türlü getirememişti. Ta ki attığı gole kadar. Son ayların en güzel golünü kaydetti Portekizli yıldız.

Atiba ve Tolgay görevlerini yaptılar. Şenol hocaya tavsiyem: Medel bu takımda stoper oynamaz. Deneyimli ve çabuk ama o mevkide Tosic'ten daha iyi değil. Sonuçta Beşiktaş'a bakıyoruz, yorgun geldiler, rölanti oynadılar, hemen hemen hiç pozisyon vermeden maçı alıp gittiler. İşte bunu ancak kaliteli ayakları çok fazla olan takımlar becerebilir.

AYAĞINI KONUŞTURDU (CEM DİZDAR)

Mücadele ve temposu iyi ancak pozisyon açısından verimsiz ilk yarının ardından Konya oyunu çok adamla öne taşıdı. Kimi zaman 6-7 oyuncuyla hücuma gittilerse de iki üç cılız şut girişimi dışında etki yaratamadılar. Beşiktaş ise ilk yarıdaki çeşitliliğin aksine fazlasıyla Quaresma ayağına bakan bir havadaydı ve o da 66’da üç kişini arasına dalıp o bakılan ayağını konuşturdu!

Yaş ortalaması 30 olan Beşiktaş üç maçlık zor bir periyoda giriyor. Tempoyu taraftarını alıştırdığı seviyenin altında tuttuysa bunu biraz da gelecek günler için ‘enerjiyi kontrollü harcama planı’na bağlamak doğru olur. Elbette Konya’nın direncini de unutmadan.

BİREYSEL GÖSTERİ (ATİLLA GÖKÇE)

Günün fenomen oyuncusu Quaresma... Beşiktaş tribünlerinin sevgili Ricardo’su, topla her buluşmasında solo yapan bir keman virtüozu gibi bireysel göstersini yapıyor. Çalım, bir çalım daha... Kısa bir pas.. Topla yeniden buluşup gösteriye devam. Arada Konyaspor savunma setlerini kurmuş, Cenk’in önünü-arkasını gölgelemiş, sahayı da zamanı da daraltmış, ne gam! O ortaların, ön direk-arka direk fark etmiyor.

Kullanışlı olmadığını, herkes görüyor... Ama yine de Quaresma bu... 66’da topla buluşup iki kişiyi peşine takarak topu adeta Konyaspor ağlarına çakması Portekizli’nin “çözülmez bilmece” olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Caner, Babel, Quaresma ve Cenk bu maçın parlayan oyuncuları. Yine de haksızlık etmeyelim. Pepe-Medel uyacak gibi. Negredo ve Lens de bu takıma yakışacaklar. Fenerbahçe maçı arifesinde zaman zaman gazı kesmelerini anlayabiliriz.

OLASI İŞ KAZASI (BİLAL MEŞE)

Quaresma Kartal’ın değişmez dişlilerindendir. Aslında bizler hep onun sıfır hatayla oynamasını istiyoruz, istemesine de top ayağına geldiği an da en az iki rakip oyuncunun kovaladığını niye gözardı ediyoruz, görmemezlikten geliyoruz arkadaşlar? İkinci yarıda bu sayı bir ara üçe çıktı, gördünüz mü? Peki, ikinci yarıda attığı gole ne dersiniz? O gol sadece gol değil, Konya’nın ikinci yarıdaki müthiş baskısına sadece son vermedi, olası iş kazasına da set çekti. Ne dersiniz arkadaşlar?

Kartal, Porto maçı nedeniyle hem fiziksel hem de zihinsel yorgun olduğunu düşünenlere asla katılmıyorum. Haaa Porto etkisi var mıydi derseniz, biz de ehhh biraz deriz! O seyirci varya tüm yorgunlukları alıp, götürüyor valla. Kartal hem oyun disiplinini korudu, hem de ayağa paslarla rakibin savunma anlayışını yıkma adına tüm girişimleri yaptı ve ilk yarıda da Cenk Tosun’un kafa golüyle bu özelliğini taçlandırmayı bildi. Cenk Tosun mu? Tam bir profesyonel, onbirde sahaya çıkarken fotoğraf nasılsa, oyundan alınırken de aynı, kızgınlık-kırgınlık adamın lugatında yok, aferin ona.

Biliyoruz ki, Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki oyunundan memnun olmayanlar, hatta kızanlar bile olabilir! Kartal, istediğini aldı mı, aldı... Şimdi sırada Fenerbahçe derbisi var, yani Kartal’ın kafasında bu zorlu doksan dakikada var, gücünü ekonomik kullandı, oraya sakladı sanki! Son ve uzatmalar da kaçırdıklarına ne demeli!

İŞİ GÖRDÜ (METİN TEKİN)

Fenerbahçe ve Galatasaray gibi haftada bir oynayan olağan rakipleriyle kıyasladığınız zaman bir Avrupa ayağı olan takımdan bahsediyoruz. O yüzden bu tip dönüşlerde mühim olan genel oyun performansından çok maçın belli bölümleri ve sonucudur ki bunu başarmış bir Beşiktaş vardı dün gece. Çok mu şahane oynadı, hayır... İşi gördü mü, evet...

Geçen sezonla da kıyaslamak lazım. O zaman da ilk yarıda bir takım gel-gitlerden, istenen oyunun oturmadığından bahsetmiştim. Bu sezon da yavaş yavaş belli bir seviyeye çıkan bir takım görüyoruz. 13 puan tamam mıdır, tamamdır. 5 hafta sonunda 8 puan toplamış bir rakibe gidiyor Beşiktaş.

Avantaj mıdır, evet avantajdır... Bana göre; derbide zorluğu yaşayacak taraf, sahaya 5 puan geride çıkacak olan Fenerbahçe olacak. Onların da gelişen bir oyunu var ama Türkiye'de içerde-dışarda Beşiktaş ile oynamak ve yenmek kolay değil... Ki bu derbinin sonucu Beşiktaş'tan çok Fenerbahçe'yi ilgilendiriyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler