SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Quaresma Ali Palabıyık'a bilerek mi çarptı?

Süper Lig'de Karabükspor-Beşiktaş maçında Ricardo Quaresma hakem Ali Palabıyık'a çarpmıştı. Pozisyonun tekrarı izlendiğinde Quaresma'nın hakeme kasti olarak çarptığı iddiaları ortaya atıldı. Quaresma'nın hareketi sonrası Beşiktaş - Fenerbahçe ve Beşiktaş - Trabzonspor maçları akıllara geldi.

Kardemir Karabükspor - Beşiktaş müsabakasında müsabakanın hakemi Ali Palabıyık'a çarpan Quaresma konusunda gündeme oturan "Kasıtlı mıydı, değil miydi?" tartışmasının ardından ilginç bir detay daha ortaya çıktı.

Spor otoriteleri ve hakem uzmanlarının önemli bir kısmı Q7'nin Ali Palabıyık'a çarpmasını çok masum görmezken, Portekizli yıldızın son kırmızı kartını Ali Palabıyık'tan görmesi dikkat çekti.

ALİ PALABIYIK QUARESMA'YA KIRMIZI KART ÇIKARMIŞTI

Portekizli futbolcu 2015-16 sezonunda 2-1 mağlup oldukları Trabzonspor maçının 60. dakikasında düdüğünü beklemeden serbest atışı kullandığı gerekçesiyle Ali Palabıyık tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edilmişti. Portekizli futbolcu da o maçın kaybedilmesiyle takımını 10 kişi bırakmasından dolayı eleştirilere neden olmuştu.

OLAYLI FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇININ HAKEMİYDİ

Hakem yorumcuları ve spor yazarlarının önemli bir kısmı neredeyle Q7'nin Ali Palabıyık'a bilinçli bir şekilde omuz attığı konusunda hem fikir olurken, bazı isimler Ali Palabıyık'ın yönettiği geçen sezonki olaylı Fenerbahçe - Beşiktaş kupa maçına dikkat çektiler.

R.Van Persie ile Duska Tosiç'in damga vurduğu, Sırp futbolcunun kırmızı kartla oyundan ihraç edildiği ve Beşiktaş'ın kupadan elendiği bu maç sonrası Ali Palabıyık hem Beşiktaş futbolcularının hem de siyah-beyazlı camianın hedef tahtası haline gelmişti.

QUARESMA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Ricardo Quaresma, Karabükspor maçının hakemi Ali Palabıyık ile çarpışması hakkında açıklama yaptı.

İşte Quaresma'nın sözleri:

"Son maçta olanlar hakkında... Hakeme bilerek çarpmadım, hakem de bunun farkında ve olayı o anda çözdük.

Ben bir profesyonelim, takımım için sahada elimden gelen her şeyi veririm. Bazen sahada hırsıma yenik düştüğüm iyi bilinir ama rakibe ve maçın hakemlerine her zaman saygım vardır.

Yakın zamanda, sahada bir olay yaşandı. Bir taraftar bıçakla sahaya girdi ve bu problemi ben çözdüm. Sonra sessizliğimi korudum. Futbol ailelerin kutlaması olmalı. Her kulüpten arkadaş edindim ve böyle de yapmaya devam edeceğim."

(Sporx)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler