SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fikret Orman Şampiyonlar Ligi deplasmanlarına taraftar götürmeyeceklerini açıkladı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Divan Kurulu toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Orman Avrupa'dan ceza almamak için Şampiyonlar Ligi'nde deplasmana taraftar götürmeyeceklerini açıkladı. Fikret Orman, açık çağrı yaparak Avrupa'daki taraftarların maçlara gelmemesini istedi.

UEFA'dan geçen sezon çok ağır bir çeza aldık. Kurallar böyle olduğu için yapacak bir şey yok. Şampiyonlar Ligi kurasının ardından UEFA Başkanı'yla bir görüşme yaptık. Servet Yardımcı da benimle beraberdi. Avrupa'da Türk olup yabancı pasaportlu vatandaşımız var. Onlara satılan bilet bizim ukdemizde değil. UEFA başkanıyla yaptığım görüşmede yurtdışındaki vatandaşların yapacaklarından bizim sorumlu olamayacağımızı söyledim. UEFA Başkanı da ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte önemli kararlar aldık. Avrupa'da bundan sonraki 3 deplasmanımıza taraftar götürmeyeceğiz. Orada olabilecek her olay Türkler mal edilebileceği için bu riski alamazdık. Buradan da ilan ediyorum; Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız da lütfen deplasman maçlarımıza gelmeyin!

- Transferde çılgınlık yapmayacağız. Nokta atışlar yaptık.

"Hocamızla hiçbir sorunumuz olmamıştır"

- Çok kenetlenmemiz lazım. Her gün bir olayla karşılaşıyoruz. Bizim hocamızla hiçbir sorunumuz olmamıştır. Kuvvetler ayrılığı. Ahmet Nur Çebi abi diyalogları iyi götürüyoruz. İki sene şampiyon olduk. Demek ki iyi götürüyoruz. Bizim tek işimiz var. Beşiktaşlıları mutlu edebilmek. Haftada 7 gün çalışıyoruz. İnşallah da sizleri mutlu ediyoruz.

"Dünya sponsorları bulmamız lazım"

- Burada her şey şeffaf. Korkacağımız hiçbir şey yoktur. Beşiktaşlı kibirli bir havaya sokmaya çalışıyorlar. Şımarmayacağız. Herkesle yakın olma içerisinde olacağız. Artık Beşiktaş'ın gelirleri tıkanma noktasına geldi. En büyük sponsor geliri olan kulübüz. Biz ezeli rakiplerimizden daha fazla gelir elde ettik. Sırtımıza aldığımız bütün sponsorlar Türkiye ile alakalı. Dünya sponsorları bulmamız lazım. Beşiktaş'ın senelik formasındaki gelir 20 milyon dolar. Dünya kulübü Chelsea mesela 100 milyon pound elde ediyor. Chelsea, Ortaköy'den daha küçük bir yer ama 300 milyon taraftarı var bizim neden olmasın. Bizim de dünya kulübü olmamız lazım. Sponsor ücretlerini yükseltmek istiyorsak bunu yapmamız gerekiyor. Beko, Beşiktaş Türkiye için sponsor oluyor. Ama Barcelona'ya dünya için sponsor oluyor. Hızla 100 milyon üzerinde taraftara ulaşmalıyız.

"Azerbaycan'da maç yapacağız"

Milli Takım arasında Azerbaycan'da maç yapacağız. Daha sonra İran'da. Seyahat etmeye mecburuz. Kamuoyu yoklaması yapıyoruz. Yüzde 5'in üzerinde taraftar kazandık. Önümüzdeki 3-4 sene içinde herkes Beşiktaş'ın nerelere geldiğini görecek.

"Ahde vefası olan kulübüz"

- Bu sene vefa sezonumuz. Birçok oyuncumuzu, yöneticimizi kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin. Şehitlerimizle alakalı program da yapacağız. Bu seneyi öyle geçireceğiz. Beşiktaş ahde vefası olan bir kulüptür. Yapılan iyilikleri unutmaz. Çanakkale'de 22 futbolcumuz şehit olmuştur.

"Basketbolda passolig uygulamasına geçeceğiz"

- Basketbolda passolig uygulamasına geçeceğiz. Kadro istikrarını koruduk. Tabii ki bağıracağız. Burada bir şov var. Eğleneceğiz, bağıracağız, destekleyeceğiz. Kulübümüze destek vereceğiz. Geçen sezon saha olayları nedeniyle sahamız kapanmasaydı şampiyon olabilirdik.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler