SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarlarından Kasımpaşa-Beşiktaş maçı değerlendirmesi

Beşiktaş'ın deplasmanda Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından usta kalemler değerlendirmelerde bulundu. Spor yazarları, Beşiktaş'ın henüz form tutamadığını belirtirken kaleci Fabri ve teknik direktör Şenol Güneş'e ise eleştirilerde bulundular.

Spor yazarları, Beşiktaş'ın deplasmanda Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi.

İşte yapılan yorumlar:

ÇOK KALİTELİ AMA... (GÜNTEKİN ONAY)

Çok kaliteli bir kadro ve bunu bilerek müthiş bir özgüvenle oynuyorlar. Maç boyunca da dominant bir futbol ortaya koydular. Ancak zaman zaman özellikle de kendi yarı sahalarında 2. topları almakta sorun yaşadılar. Bir diğer sorun da bu kadar hakim ve güçlü bir oyun oynadıkları maçta atak sonuçlandırmakta tatmin edicilikten uzak kalmalarıydı.

Ancak herkesin beğendiği kaleci Fabri konusunda ben çoğunlukla aynı fikirde değilim. Sadece karşı karşıya pozisyonlarda iyi. Dün hiç organize atak yapmayan bir Kasımpaşa karşısında ceza sahası dışından 2 gol yedi. Süper Kupa maçında Konya’lı Traore’den yedikleriyle birlikte bu bölgelerden yediği gol sayısı 11 ve bu alanda ligin en çok gol yiyen kalecisi.

Şenol Güneş’in Atiba’nın yokluğunda orta sahada Medel’i tercih etmemesi ise anlaşılır gibi değildi. Kasımpaşalı Trezeguet çok etkili oynadı ancak uzun lafın kısası Beşiktaş hiç pozisyon vermeden disiplinli oynayan Kasımpaşa’dan 2 gol yiyerek beklenmedik bir puan kaybı yaşadı.

BEŞİKTAŞ'IN SORUNU... (ALİ ECE)

Beşiktaş’ın sorunu Talisca’nın golündeki kanat organizasyonlarını maçın kalanında yarı kalitede bile efektif yapamamasıydı. Ezbere çok orta yapıldı. Quaresma sezona geçen yılki kadar formda başlamadı.

Ancak asıl formsuzluğu sorun olan Fabri’ydi. İlk golde belki Neumayr, Neymar gibi vurdu ama ikinci golde Trezeguet, Fabri’nin yaptığı büyük pozisyon hatasından faydalandı.

ZAAFİYET GÖSTERMEDİ (METİN TEKİN)

Bireysel performanslara baktığımızda uzak vuruşlardan gelen iki gol dışında savunmanın zaafiyet göstermediğini ve orta sahanın da görevini yaptığını söyleyebiliriz. Ön bölge oyuncuları çok da efektif değildi. Beşiktaş 2-1'lik skorun yeteceğini düşündü ama tek farklı sonuç her zaman oyun ne olursa olsun tehlikelidir.

Oyun olarak Beşiktaş'ı çok da eleştirmeye gerek yok. Bir Negrodo, bir Medel'i belki zaman zaman daha geniş zamanlarda kullanılacak Lens'i takımda görmek farklılıklar yaratabilir. Bunu zorluk derecesi yüksek maçlarda belki de Şampiyonlar Ligi'nde daha net göreceğiz.

Oğuzhan'ı da Tolgay'ı da beğendiğimi söylemeliyim. Babel'in de etkili oyunu, Beşiktaş'ın öne çıkanlarıydı. Tabii ki iki uzak vuruşta kaleci Fabri'nin yeterli reaksiyonu gösteremediğini gördük. Futbolda çok mantıklı bir yorum olmasa da hakikaten Kasımpaşa'nın Beşiktaş'a ters geldiğini bu sezon başlangıcında bir kez daha gördük.

TOLGA DAHA KALİTELİ (RÜŞTÜ REÇBER)

Fabri geçen sezon iyiydi ama Lyon ve F.Bahçe maçlarında iki büyük hatası vardı. Ancak o maçlarda bile kurtarışlar yaptığı için taraftar nezdinde yerini koruyor. Taraftar ben katılmasam da, Tolga Zengin’e güvenmediği için Fabri, kendini rakipsiz görüyor. Bence Beşiktaşlılar, Tolga’yı hırpalamamalı. Çünkü Tolga, Fabri’den kaliteli.

HEP GOL YİYECEKLER (UĞUR MELEKE)

2. golde top köşeye gitmemesine rağmen Fabri yetişemeyerek ödedi faturayı. Ama düşüşteki hali bile Tolga’nın önünde... Kredisi var. Ayrıca 2 haftada Pepe, Tosic, Caner, hepsi skora direkt katkı yaptı. Beşiktaş’ın savunmacılarını bağlasan durmuyorlar! Hep gol yiyecekler, hep fazlasını atmaya çalışacaklar.

BEŞİKTAŞ İÇİN DRAMATİK (CEM DİZDAR)

İlk yarıdaki gollerde Cenk’in, Neumayr’in, Caner ve Talisca’nın hakkını teslim edelim ama Atiba olmadan topa hükmedememek Beşiktaş için dramatikti, kabul edelim. Hele ki Talisca topa kafa vurduğunda iki Kasımpaşalı’nın pozisyonu..! Yine de Güneş’in ‘geç form/ritm tutma’ planına saygı duyarım. Tamam, futbol güzel oyun övelim ama 60. dakikaya kadar futbol adına dişe dokunur bir şey göremedim kendi adıma.

Evet, futbol ilginç bir oyun. Kendini savunmayı öncelik olan belirleyen Kasımpaşa iki şut ile iki gol buldu. Bu durum kalesini de doğru savunan Kasımpaşa adına sevindirici olabilir kuşkusuz ancak gol değil gol pozisyonu kurgulamakta zorluk çeken Beşiktaş için ne demeli? Belli ki, beklemeli! Peki ya iki takımın harcamalarını da hesaba katarsak, o zaman ne demeli? Beşiktaş ligi domine edecektir kuşkusuz. Lakin tüm yarışmaları başından sonuna kadar doğru, iştahlı oynamak temel prensiptir.

HOCA GEÇ KALDI (BİLAL MEŞE)

Ne var ki, Şenol Güneş hocanın adalet kantarı yanlış tartmaz, mutlaka bir bildiği vardır... Dememiz o ki, öyle uzaktan ahkam kesmek, hocaya sitem etmek kolaydır... Bizim tanıdığımız Güneş, iyi giden kadroyu kolay kolay bozmaz, form grafiği düşeni çeker yedeğe, daha iyi olana formayı verir. İki yıldır üst üstte şampiyon olmanın sırrı da zaten burada yatıyor... Artı Güneş hocanın dokunuşlarını yani oyuncu hamleleri de hep işe yaramadı mı, elbette yaradı! Eee o zaman niye kızıyoruz hocaya? Yalnız dünkü maçta bu dokunuşlarda geç kaldı, sanırız dalgınlığına geldi.

Belki Cenk Tosun forvetin uzağında kalıyor, ya da pozisyona giremiyor, olabilir... Ne var ki sürekli arayışı var, asla pes etmiyor, bakıyor olmuyor, asistliğe soyunuyor... İlk yarının skorunu belirleyen Talisca’nın kafa golünde Cenk’in katkısı müthiş, daha ne yapsın arkadaş?

İkinci yarıda skorun verdiği rahatlıktan olsa gerek, Beşiktaş’ın uzun süre savunmasına çekilmesini yadırgadık doğrusu... Bu oyunda ne kadar savunmaya gömülürseniz rakibin iştahını kabartırsınız arkadaş!Güneş, farkına vardı,Oğuzhan ve Quaresma’yı kenara aldı, Medel ve Lens’i sahaya sürerken, bizce geç kaldı, Kasımpaşa 78’de Trezeguet, faturayı harika bir vuruşla kesiverdi! Oğuzhan için bir şey diyemem, vasatın altındaydı...Ne var ki, top ayağında iken en az iki kişinin kovaladığı Quaresma’yı oyundan almasını anlayamadık!

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler