SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kasımpaşa 2-2 Beşiktaş

Son şampiyon Beşiktaş, İstanbul'da Kasmıpaşa'nın konuğu oldu. Süper Lig 2. hafta açılış maçında 3 puana sahip iki takım Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadaleye çok hızlı başlayan Beşiktaş rakibi karşısında iki kez öne geçsede Kasımpaşa'nın gollerine engel olamadı ve sahadan 2-2'lik beraberklikle ayrıldı. Beşiktaş'ın golleri Babel ve Talisca'dan gelirken, Kasımpaşa'nın gollerini ise Nemayr ve Trezeguet kaydetti. Sahadan 1 puanla ayrılan iki takımda puanını 4'e yükseltti.İşte Kasımpaşa-Beşiktaş maçının geniş özeti ve tüm ayrıntıları...

Süper Lig'in 2. haftasının açılış maçında son şampiyon Beşiktaş, Kasımpaşa'ya konuk oldu. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumun'daki mücadeleye konuk ekip Beşiktaş çok hızlı başladı. Cenk'in pasında Babel 7. dakikada skoru 1-0'a getirdi. Golün ardından oyunun mutlak hakimi Beşiktaş olurken, 24. dakikada sahneye Neumayr çıktı. Ender gelişen Kasımpaşa atağında Neumayr düzgün bir vuruşla kaleci Fabri'yi avladı ve skoru 1-1'e getirdi. Siyah-Beyazlıların bu gole cevabı çok gecikmedi. 34. dakikada Caner'in ceza sahasına ortasında kafayı vuran Talisca takımını bir kez daha öne geçirdi. Tam maç böyle bitecek derken 79. dakikada Kasımpaşa'nın yeni transferi Trezeguet sahneye çıktı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Mücadelede başka gol olmnayınca iki takımda sahadan 1 puanla ayrıldı. Bu skorlar Beşiktaş ve Kasımpaşa puanını 4'e yükseltmiş oldu.

İşte Kasımpaşa-Beşiktaş maçının geniş özeti ve tüm ayrıntıları...

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Alper Ulusoy, Kerem Ersoy, Volkan Narinç
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Veigneau, Pavelka, Sadiku, Murillo, Neumayr, Trezeguet, Adem Büyük
Beşiktaş: Fabricio, Beck, Pepe, Tosic, Caner Erkin, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun
Goller: Dk. 7 Babel, Dk. 34 Talisca (Beşiktaş), Dk. 24 Neumayr (Kasımpaşa), Dk. 79 Trezeguet (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 31 Talisca, Dk. 39 Tosic (Beşiktaş), Dk. 34 Veysel Sarı (Kasımpaşa), Dk.76 Hassan (Kasımpaşa)

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Tosic'in pasıyla savunmanın arkasına koşu yaparak soldan ceza sahasına giren Cenk Tosun, çizgiye inerek pasını verdi. Arka direkte Babel müsait pozisyonda topu filelere gönderdi: 0-1

24. dakikada Kasımpaşa'nın beraberlik golü geldi. Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Neumayr, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

28. dakikada Talisca'nın uzaktan şutunda, top üstten auta çıktı.

34. dakikada Beşiktaş skoru 2-1 yaptı. Caner Erkin'in soldan yaptığı ortaya arka direkte yükselen Talisca'nın kafa vuruşunda, top ağlara gitti: 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

63. dakikada sağ kanattan Markus Neumayr'ın ceza alanına gönderdiği ortasını ön direkte Adem Büyük kafa vuruşu ile tamamladı ancak istediği gibi bir vuruş olmadı ve meşin yuvarlak auta çıktı.

72. dakika Kasımpaşa'nın sol kanattan kazandığı köşe vuruşunu Markus Neumayr kullandı ve altı pas üzerine gelen ortayı kaleci Fabri çıktı ve kontrol etti.

78. dakika Mısırlı yıldız Trezeguet, ceza alanı dışı sol çaprazdan yakın direk dibine şutunu çıkardı ve Fabri'nin uzanmasına rağmen müdahale edemediği top ağlarla buluştu.

86. dakika Cenk Tosun, rakip ceza alanı dışı sol çaprazdan çok sert vurdu ve aynı güzellikte kaleci Razaman üst direk dibinden topu kornere çeldi.

MAÇTAN NOTLAR

GÜNEŞ'TEN TEK DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ın Süper Lig'in 2. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, geçen hafta oynadıkları Antalyaspor maçına göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı.
Güneş, Atiba Hutchinson'un yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kadroda zorunlu bir değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa karşısında bu oyuncunun yerine ilk 11'de Tolgay Arslan'a şans verdi. Tolgay, Oğuzhan Özyakup ile savunmanın önünde oynadı.
Şenol Güneş, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Hutchinson'ın mide ve bağırsaklarında sorun yaşadığını ve kısa sürede takıma katılacağını ifade etti.

GARY MEDEL İLK KEZ KADRODA

Beşiktaş'ta yeni transfer Gary Medel yedekler arasında yer aldı.
Siyah-beyazlı ekibin İnter'den transfer ettiği Medel, ilk kez kadroda kendisine yer buldu. Medel, 74. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna girdi.

QUARESMA'NIN YERİNE LENS

75. dakikada Ricardo Quaresma yerini Lens'e bıraktı. Jeremain Lens de ilk kez Beşiktaş forması ile sahaya çıkmış oldu.

CORREİRE YEDEK BAŞLADI

Sakatlığı nedeniyle Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyen Adriano Correia da yedek soyundu.
Siyah-beyazlı ekipte geçen hafta olduğu gibi yeni transferler Jeremain Lens, Alvaro Negredo ve Orkan Çınar da yedekler arasında yer aldı.
Beşiktaş, Kasımpaşa karşısına Fabricio Agosto Ramirez, Andreas Beck, Pepe, Dusko Tosic, Caner Erkin, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Ryan Babel ve Cenk Tosun 11'iyle çıktı.

TOLGA ZENGİN'E BÜYÜK DESTEK

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi ısınmaya çıkan kaleciler Fabricio ve Tolga Zengin'e destek verdi.
Kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduran siyah-beyazlılar, özellikle geçen sezon tepki gösterdikleri Tolga Zengin'i tezahüratlarla tribünlere çağırdı. Tecrübeli kaleci, tribünlere giderek taraftarları selamladı.
Karşılaşma öncesi gerçekleştirilen seremoniye iki takım oyuncuları "Anadolu Fetih 1071-26 Ağustos Malazgirt'teyiz" yazılı pankartla çıktı.
Kasımpaşalı futbolcular, ısınma öncesi "Deprem değil tedbirsizlik öldürür" yazılı pankart taşıdı.
Karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yardımcısı Tayfur Havutçu da izledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler