SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Beşiktaş-Antalyaspor maçını değerlendirdi

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Antalyaspor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig ilk hafta mücadelesini değerlendirdi. Pepe'nin performansına vurgu yapan yazarlar, Alvaro Negredo'nun Cenk'ten 1-2 hafta içerisinde formayı alabileceğini iddia ettiler.

Beşiktaş ile Antalyaspor arasındaki Spor Toto Süper Lig ilk hafta mücadelesini değerlendiren spor yazarları, Beşiktaş'ın 2-3 hafta içerisinde istenen seviyeye geleceğini belirttiler.

İşte görüşler;

KAOTİK OYUN (ATİLLA GÖKÇE)

Uyumsuz, etkisiz, kaotik bir oyun oynandı... İki takım da orta alanda didişip durdu. Kanatlardan hücum denediler, olmadı. Bir yanda Eto’o, bir yanda Cenk Tosun iyi servis alamadıkları için ciddi gol pozisyonlarına giremediler. Son anda lisansı çıkarılan Talisca hevesle oynuyordu. Ama asıl hayal kırıklığını Atiba ve Oğuzhan yarattılar. Oğuzhan, oyunun merkezinde markajsız, passız, sıkıntılı bir oyun oynadı. Atiba da bir-iki hafta beklememiz gerektiğini hatırlatıyordu.

Pepe’nin Real Madrid’den getirdiği ustalığa ve attığı gole selam olsun. Beşiktaş topu kazandığı zaman akıllı hamlelerle oyun kurdu ama Süper Kupa’da yaptığı penaltı, dün de son dakikalarda rakibe kaptırdığı topla Eto’o’ya gol fırsatı sunması pahalıya mal olabilirdi. Onun için de beklememiz gerekecek... Hele bir Medel gelsin de!

YILDIZ PEPE (GÜNTEKİN ONAY)

Bir stoperin maçın yıldızı olabileceğini dün akşam gördük. Portekizli Pepe, dün gece Vodafone Park’ta oynadığı futbol, attığı gol ve rakip ataklardaki hamleleriyle Beşiktaş’ın yıldızı oldu. Antalyaspor'un orta alandaki yakın ve temaslı oyunu, Atiba, Oğuzhan ve Talisca’nın zorlanmasına neden oldu.

Şenol hoca Jeremain Lens’i oyuna sokmayı neden düşünmedi bu bir merak konusu. Çünkü 75’ten sonra Antalyaspor kendi yarı sahasında alanlar bırakmaya başladı. Zorluk düzeyi yüksek maçta Antalya’yı top rakipteyken beğendim. Ancak top ayağındayken geçen yılki üretkenliğinden uzak kaldılar. Özellikle Eto’o’yu fazla oyuna sokamadılar.

Beşiktaş'ın dün akşam kazandığı penaltıda Diego’nun topa kesinlikle müdahalesi vardı. Ligimizin en itibarlı hakemi olan Cüneyt Çakır, ne yazık ki bu pozisyonu iyi süzemedi.

GÜÇ ŞENOL GÜNEŞ'TE (HAKAN ÜNSAL)

Negredo ve Lens gibi isimlerle güçlenen Beşiktaş gibi gözükse de asıl güç şimdi Şenol Hoca’nın eline geçti. Bu sene kadro konusunda en rahat teknik adam oldu. Antalya’nın sıkı markaj savunması ve taraftarın olmaması maçı hazırlık karşılaşmasına çevirince, Beşiktaş’ta Quaresma, Talisca, Oğuzhan, Babel gibi isimler etkisiz kaldı.

ANLAMSIZ PENALTI (AHMET ÇAKAR)

İkinci yarı Antalyaspor maçın tüm kontrolünü eline almıştı, Beşiktaş topu tutamıyordu, ilk devrede bulduğu golün üstünlüğünü koruma gayretindeydi ki Cenk ve Antalyasporlu Celustka ceza alanı içinde ikili mücadeleye girdiler. Cenk yere düştü. Herkes şaşkınlıkla bakarken, Cüneyt Çakır ki o dünyanın sayılı hakemlerinden biri, anlamsız bir penaltıyı çalıverdi.

Bu penaltıyla gelen gol, adeta maçı bitiren gol oldu. 1-0 ile 2-0 arasında dağlar kadar fark var. İlk yarıda Beşiktaş, son dakikada Pepe ile öne geçti. Aslında Pepe'nin, golden önce de iyi bir kafa vuruşu direkten dönmüştü. Görünen o ki Pepe bu sene, bu şekilde duran toplardan en az 5-6 kafa golü atabilir.

Şayet Negredo, Aboubakar'ın yüzde 70'i kadar performans göstersin, Beşiktaş banko şampiyonluk favorisidir. Tuhaf olan şu, Pepe bir dünya yıldızı, gol de attı, daha da atacak ama son dakikada yaptığı hata ne Pepe'ye ne de herhangi bir stopere yakışmaz.

KARAKTERİNİ ÇİZDİ (METİN TEKİN)

İstenilen oyun değil ama bu seyircisiz ortamda istediği sonuç oldu Beşiktaş adına. Oyun gelişmezse, yukarıya taşınmazsa tabii ki sorun olur ama kenardaki Medel, Lens, Negredo gibi oyuncuların zenginliğiyle de bu oyun yukarı taşınır. Dünkü maçta oyunu Antalya'nın savunma anlayışlı oyunu belirledi. Agresif, adam adama savunması ve stoperlere yapılan presle uzun oynatmaya çalışmaları oyunun karakterini çizdi.

O yüzden çok kaliteli ve teknik becerinin önde olduğu bir maç izleyemedik. Takım oyunları hakkında yorum yapmak için 4. haftayı beklemeliyiz. Cenk'e gelirsek... Tabii ki futbolun doğasıdır, gerçeğidir bu. Birinci oyuncu olarak transfer edilenler yine şansı alacaktır. Yavaş yavaş Negredo daha öncelik alabilir. Tek santrfor oynandığında bu doğaldır. Kendini hazır tutması Cenk için büyük bir özellik oldu. Geçen sene 31 maçta oynadı. Bu sene de Negredo'yla beraber önemli ve verimli bir oyuncu olacaktır.

Son olarak kafalarda belki Pepe'nin yaşıyla ilgili soru işareti vardı ama çok diri, parmak ucunda ve oyun iştahı çok yüksek bir oyuncu izledim. Çok önemli bir iş yaptı Beşiktaş Pepe'yi alarak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler