SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Jeremain Lens'in transferini KAP'a açıkladı

Beşiktaş, daha önce görüşmelere başlandığını duyurduğu Jeremain Lens'i transfer ettiğini KAP'a bildirdi.

Beşiktaş, geride kalan sezonu Fenerbahçe'de geçiren Hollandalı futbolcu Jeremain Lens'in, İngiliz ekibi Sunderland'den satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladığını duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Sunderland Kulübü'ne kiralama bedeli olarak 1,5 milyon avro, oyuncuya ise bu sezon için 2,2 milyon avro garanti ücret ödemesi yapılacağı belirtildi.

Lens'in, bu sezon forma giydiği maçlarda alınacak her bir puan için 4 bin avro, Türkiye Kupası dışında 25 resmi maçta oynaması halinde 100 bin, 35 maçta forma giymesi halinde 50 bin avro ilave bonus alacağı, Avrupa kupalarında elde edilecek bir şampiyonluk halinde de 200 bin avro ek bonus kazanacağı aktarıldı.

SATIN ALMA OPSİYONU 4 MİLYON 89 BİN EURO

Jeremain Lens'in satın alma opsiyonunun 4 milyon 89 bin avro olduğu açıklandı.

Gelecek sezon için satın alma opsiyonunun kullanılması durumu için oyuncuyla ek olarak 4 yıllık daha anlaşmaya varıldığı vurgulanırken, 2018-2019 sezonu için 2 milyon 250 bin avro, 2019-2020 sezonu için 2 milyon 300 bin avro, 2020-2021 sezonu için 1 milyon 950 bin avro ve 2021-2022 sezonu için de 1 milyon 800 bin avro olmak üzere toplam 8,3 milyon avro garanti ücret ödemesi yapılacağı bildirildi.

"BEŞİKTAŞ'TA OYNAMAK HAYALİMDİ"

Beşiktaş'ın yeni transfer Lens, siyah-beyazlı kulübün kanalı BJKTV'de ilk açıklamalarını yaptı.

Beşiktaş'a geldiği için büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Lens, "Beşiktaş'ın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Benim için en önemlisi hayallerimi takip etmek. Gerçekten video çok özeldi, takım arkadaşlarımdan biri arıyor, Beşiktaş'a geldiğimi söylüyorum, çok hoş. Benim de birini aramam gerekirse ararım" dedi.

Beşiktaş'ta hedeflerin yüksek olduğunu ve bu durumun kendisi için heyecan yarattığını ifade eden Hollandalı yıldız, "Beşiktaş'ta beklentiler her zaman yüksektir. Üst üste iki şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım. Türk futbolunu yakından tanıyorum ve bu takıma katkı sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım" şeklinde konuştu.

Babasının vefat ettiği dönem hakkında da konuşan Lens, "Beşiktaş taraftarına teşekkür ediyorum, babam vefat ettiği zaman bana destek oldu. Aynı şekilde Fenerbahçe taraftarına ve o dönemde maça çıktığım Alanyaspor futbolcularına ve taraftarlarına da çok teşekkür ediyorum. O dönemde bütün Türkiye bana destek oldu, herkese minnettarım" ifadelerini kullandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler