SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökhan Gönül: 'Yine biz şampiyon olacağız!'

Beşiktaş’taki ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Gökhan Gönül, İspanya kampında iddialı açıklamalar yaptı. Başarılı sağ bek, “Allah’ın izniyle yine şampiyon olacağız. Camianın sevgisi işimi çok kolaylaştırdı. Bana verilen değerin karşılığını sahada ödemeye çalıştım” ifadelerini kullandı.

Gökhan Gönül, İspanya kampında önemli açıklamalarda bulundu.

Kartal’daki ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan başarılı sağ bek, “Benim için sıkıntılı bir transfer dönemiydi. Sonuçta büyük bir kulüpten başka büyük bir kulübe geldim. Beşiktaş camiasının gelir gelmez beni kabullenmesi işimi çok kolaylaştırdı. Bana verilen bu değerin karşılığını sahada ödemeye çalıştım ve sonunda şampiyonluk da geldi” diye konuştu.

Gökhan Gönül sözlerine şöyle devam etti:

- Şenol hocaya futbolda her şeyi kolay beğendiremezsiniz. Mesela bir forvet üç gol atsın dört at, beş at der. Ne yaparsam yapayım kendimi yüzde yüz beğendiremem. Çünkü işkolik bir teknik adam. Takım iki gün izinli olsun eminim o uyumuyordur.

- Ben Fenerbahçe’de oynarken de mutluydum Beşiktaş’ta da mutluydum. Bu aralar gazetelerde mutlu fotoğraflarım çıkıyorsa bu o fotoğrafları çekenlerin bakış açısıyla ilgilidir. Demek ki mutlu anlarımı çekiyorlar. Sıkıntılı fotoğraf ararsan onu çekersin.

- Başarı geldikçe daha çok isteriz. Allah’ın izniyle bu sene yine şampiyon olacağız. Bu kez 4. şampiyonluk istenilecek. Dört olduktan sonra 5.’yi de olup Galatasaray’ın rekorunun kırılması beklenecek. Şenol hoca beş şampiyonluk görse 10 ister. Açıkçası ben de 10 şampiyonluk görmek isterim.

- Pepe çok mütevazı bir oyuncu. Takıma uyum sağlamış diyebilirim. Her zaman söylerim yetenek önemli ama tecrübe de çok önemlidir. Yıllarca Real Madrid’te top oynamış. Ondan benim bile öğreneceğim çok şey var.

- Beşiktaşlı bir futbolcu olarak Galatasaray’ın Avrupa’dan elenmesinden memnun değilim. Galatasaray gibi UEFA’da yer edinmiş bir takımın elenmesi üzücü. Ülke puanlarından bahsediyoruz. Rakip olarak ben Avrupa’da devam etselerdi diye düşünüyorum. Türk olarak da üzülüyorum. Keşke devam etselerdi. Haftada bir maç oynamak onlar için önemli.

- Marcelo bence geçen senenin en iyi defans oyuncusuydu. Takıma çok şey kattı. Onunla birlikte oynamak benim için de büyük keyifti. Gönül isterdi ki Pepe ile birlikte oynasın. Ama bazen futbolda şartlar değişiyor.

- Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon olabilirdik. Çeyrek finalde Lyon’u geçsek bana göre kupayı alabilirdik. Ben Beşiktaş’ta oynadığım sürede Avrupa’dan bir kupa alabileceğimize inanıyorum. Bunu sadece ben ve takım arkadaşlarım değil tüm camia bir bütün olduğunda başarabiliriz.

‘Burak Yılmaz neden olmasın?’

Gökhan Gönül, Teknik Direktör Şenol Güneş ve Başkan Fikret Orman’ın transfer konusunda yeşil ışık yaktığı Burak Yılmaz’ın çok önemli bir golcü olduğunu söyledi. Siyah-beyazlı futbolcu, “Burak Yılmaz’ın takımda olmasını isterim. Burak ülkemizin en iyi forvetlerinden biri. Neden olmasın? Cenk Tosun gibi çok iyi bir golcü” dedi.

Gökhan Gönül, Marbella kampındaki yeni sezon hazırlıklarının verimli bir şekilde devam ettiğini belirtirken, yeni sezon için taraftarlara üst üste üçüncü şampiyonluk mesajı gönderdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler