SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş 2 - 3 Schalke 04

Beşiktaş, Çin'in Zhuhai kentinde Almanya temsilcisi Schalke 04 ile yaptığı özel karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

BEŞİKTAŞ 2 - 3 SCHALKE 04

Stat: Zhuhai Sports Center

Hakemler: Li Haixin, Zhong Yong, Pan Mai (Çin)

Schalke 04: Fahrmann, McKennie (Dk. 46 Reese), Insua (Dk. 46 Burgstaller), Geis (Dk. 46 Hemmerich), Di Santo (Dk. 46 Konoplyanka), Stambouli (Dk. 66 Sam), Caligiuri (Dk. 46 Urchida), Coke (Dk. Tekpetey), Harit (Dk. 46 Avdijaj), Wright (Dk. 46 Naldo), Nastasic (Dk. 46 Bentaleb)

Beşiktaş: Tolga Zengin (Dk. 46 Fabricio), Beck, Mitrovic, Tosic (Dk. 74 Fatih Aksoy), Adriano (Dk. 61 Atınç Nukan), Hutchinson (Dk. 61 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Babel (Dk. 74 Sedat Şahintürk), Tolgay Arslan (Dk. 74 Aras), Caner Erkin (Dk. 61 Mustafa Pektemek), Cenk Tosun

Goller: Dk. 44 Harit, Dk. 57 Hemmerich, Dk. 63 Konoplyanka (Schalke 04), Dk. 67 ve 75 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 48 Tolgay Arslan, Dk. 83 Fatih Aksoy (Beşiktaş)

44. dakikada Wright'ın güzel ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Harit, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0

45. dakikada Tolgay Arslan'ın, ceza alanı önünde plase vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

Maçın ilk yarısı 1-0 Schalke 04'ün üstünlüğüyle tamamlandı.

57. dakikada Hemmerich, bir süre taşıdığı topu ceza yayı içinde yerden düzgün bir vuruşla filelerle buluşturdu: 2-0

61. dakikada ara pasta topla buluşan Cenk Tosun, ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

63. dakikada Schalke 04, ani geliştirdiği atakta farkı 3'e çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Avdijaj, ceza alanı içinde topu Konoplyanka'ya bıraktı. Bu oyuncunun dokunduğu meşin yuvarlak, filelere gitti ve Almanya temsilcisi 3-0 öne geçti.

67. dakikada Oğuzhan Özyakup'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde kafalardan seken topu, arka direkte önünde bulan Cenk Tosun, düzgün bir vuruşla filelere bıraktı: 3-1

75. dakikada iyi paslaşan Beşiktaş'ta topla son olarak buluşan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı bir kez daha filelere göndererek farkı bire düşürdü: 3-2

Beşiktaş, Çin'deki hazırlık maçından 3-2 mağlup ayrıldı.

BAŞKAN FİKRET ORMAN MAÇI, GUANGZHOU BAŞKONSOLOSU İLE BERABER İZLEDİ

Çin'e takımdan 2 gün önce gelip Shangai ve Guangzhou'da çeşitli temaslarda bulunan başkan Orman, yaptığı görüşmelerden oldukça memnun olduğunu belirtti. Başkan Orman, Schalke 04 mücadelesini Guangzhou Başkonsolosu Kurtuluş Aykan ve Dış İlişkilerden Sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları ile beraber seyretti.
Mücadeleye olan ilgi ise Beşiktaş'ı memnun etti. Schalke 04 maçını 12 binden fazla biletli seyircinin izlediği açıklandı.

ADRIANO SOL, BABEL SAĞ ÖNDE OYNADI

17 günlük İstanbul çalışmasında sadece Hollanda 2. Lig ekibi Fortuna Sittard ile karşılaşan siyah-beyazlılar için Bundesliga ekibi Schalke 04 ile yapılan maç sezon öncesi durumunu görmesi açısından büyük önem taşıyor.

Teknik direktör Şenol Güneş, Zhuhai Sports Center'da oynanan karşılaşmaya Tolga Zengin, Beck, Tosic, Mitrovic,Caner, Atiba, Tolgay, Babel, Oğuzhan, Adriano ve Cenk Tosun 11'i ile başladı.

Babel'i sağ önde oynatan tecrübeli hoca, sol öne geçen sezonun ilk maçlarında olduğu gibi Adriano'yu koyarken Oğuzhan Özyakup 10 numara pozisyonunda görev yaptı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler