SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ın üç yıldızından şampiyonluk yorumları!

Spor Toto Süper Lig'de bu sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ın üç yıldız ismi Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Necip Uysal NTV Spor'da şampiyonluk hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın 15. şampiyonluğuna önemli katkılarda bulunan kaptan Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Necip Uysal, NTV Spor'da Güntekin Onay'ın sorularını cevapladı ve şampiyonluk hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kaptan Oğuzhan Özyakup, kazandıkları şampiyonluğun çok önemli bir başarı olduğunu belirtirken, transfer hakkında da konuştu.

OĞUZHAN ÖZYAKUP: "2 ŞAMPİYONLUK ALDIK AMA DOYMADIK, HALA AÇIZ"

"Süper Lig'de iki sene üst üste şampiyon olabilmek büyük bir başarı. Zamanında Metin-Ali-Feyyaz'ın kazandırdığı şampiyonluklar hala konuşuluyor. Şu an belki farkında değiliz ama gerçekten çok büyük bir başarı. Çok iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Mağlubiyet sayımız toplamda 5-6 olmuştur. Tüm sezon çok iyi performans gösterdik.

Sosa ve Mario Gomez gerçekten özel oyunculardı. Futbolcu değil karakter olarak da takım için çok önemliydi. Onların gidişi takımdaki herkesi çok etkiledi. Kemik bir kadromuz var şampiyonluğa giden yolda yerli futbolcu grubu çok önemlidir. Yabancı futbolculara sahip çıkıyoruz. Onlar da takıma hemen adapte oluyor.

Son 1.5 - 2 aydır transfer konuşmak istemedim. Şampiyonluk yolunda kafamın rahat olmasını istedim. Tatile çıktıktan sonra menajerimle konuşurum, değerlendiririz. Favorim İspanya Ligi. Benim için en uygun lig orası.

Cenk Tosun'un gol kralı olabilmesi için çok uğraştık. Burak Yılmaz aradı bugün. Son hafta Cenk'e gol attırın dedi. Yerli olarak birinci forvet oynamak çok zor bir şeydir. O yüzden gol kralı olmasını çok istedik.

En güzel golüm geçen sezon Bursaspor'a attığım goldü. Çok anlamlı bir goldü. Kendi gollerimi anlatmayı sevmem ama o son dakikada attığım gol çok anlamlıydı.

[Dinamo Kiev'den Beşiktaş açıklaması](https://www.mynet.com/dinamo-kievden-besiktas-aciklamasi-110852-myspor)

"FABREGAS'I ÖRNEK ALIYORUM"

Örnek aldığım futbolcu Fabregas. Arsenal'de onunla birlikte oynama şansı da buldum. İdmanlarda nasıl olduğunu da gördüğüm için örnek aldığım kişi o. Eskiden Zidane vardı. Ama Fabregas ile beraber oynadığım için örnek aldığım futbolcu o.

Başımızda Şenol Güneş gibi her zaman daha iyisini başarmak isteyen birisi var. 2 sezondur şampiyon olduk ama doymadık, hala açız.

Şampiyonluk mu Avrupa'da başarı mı? Tüm sezon boyunca çalışıyorsun ve bunun karşılığını almak istiyorsun. Yarı finale yükseliyorsun mesela ama şampiyonluk kupasını kaldırmak her şeyin üzerinde. Seneye yine hedefimiz şampiyonluk ama Şampiyonlar Ligi gruplarından da çıkmak istiyoruz.

CENK TOSUN: "FENERLİ BİLE GELİP KUTLUYOR"

Beşiktaş'ın Süper Lig'de en çok gol kaydeden futbolcusu olan Cenk Tosun ise başından beri şampiyon olacaklarına inandıklarını söyledi ve Benfica karşısında attığı vole golünün yerinin ayrı olduğunu belirtti.

İşte Cenk Tosun'un sözleri;

Bursaspor maçı çok kritikti. Benim adıma da iyi oldu. Kritik bir gol attım. O maçtan sonra dedim ki artık elimizden kimse şampiyonluğu alamaz. İlk sene Avrupa Ligi'ndeydik. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde oynadık. Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi bir grup serüveni geçirdik. Seneye gruptan çıkmak istiyoruz. Bu sene çok tecrübe kazandık.

[Quaresma: 'Aziz Yıldırım şampiyonluk kutlamamıza katılabilir'](https://www.mynet.com/quaresma-aziz-yildirim-sampiyonluk-kutlamamiza-katilabilir-110850-myspor)

"VAGNER LOVE'I KUTLUYORUM"

Benfica maçında attığım gol, geri dönüşün kıvılcımı olduğu için daha sevindirici oldu. 3-1'den 3-3 oldu sonra. 3-1 bitseydi o golün hiç anlamı olmayacaktı. Konyaspor'a dönerek attığım bir gol var. Alanyaspor'a attığım kafa golü de çok güzeldi. En beğendiğim goller onlar. Vagner Love'ı kutluyorum, çok iyi bir golcü. Anadolu takımında o kadar gol atmak hiç kolay değildir.

Bilic zamanında, Demba Ba ve Mustafa Pektemek'in arkasında kalıyordum. Geçen sene daha çok oynadım. Gomez yerine ben giriyordum oyuna. Bu sene ise direkt 11 oyuncusu oldum.

Dışarıda gezdiğimde Fenerbahçeli bir taraftar da gelip 'Bu sene şampiyon olmayı siz hakettiniz' diyor. Bu da bize gurur veriyor. Seneye yine şampiyonluk için aday biziz.

Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'nın en iyi takımları var. Benfica ve Napoli de bu takımlardandı. Beşiktaş olarak biz de oraya ayak uyduruyoruz.

NECİP UYSAL: "HEMEN YENİ SEZON BAŞLASIN!"

Beşiktaş'ın kaptanlarından olan Necip Uysal ise takımdaki arkadaşlık ortamından bahsetti. Necip, hemen yeni sezona başlamak istediklerini de sözlerine ekledi.

Necip Uysal, NTV Spor'daki programda şu sözleri kullandı;

"Bu şampiyonluk bizim için çok önemliydi çünkü 3. yıldız vardı. Sezon başlamadan önce zaten herkes bunun farkındaydı. 2-3 maç dışında çok iyi oynadık. Arkadaşlık ortamımız gayet iyi. Bu da şampiyonluk yolunda bizim için çok avantaj oldu.

"ŞAMPİYONLUK RUHU HEP İÇİMİZDE"

"Geçen sezona göre daha zor bir şampiyonluk oldu ama biz hep şampiyon olacağız diyorduk. Başakşehir deplasmanında kaybettikten sonra kimse olamayacağız demedi. Şampiyonluk ruhu her zaman takımın içinde vardı.

Sadece skor amaçlı oynamıyoruz. Zevk alarak oynuyoruz. İyi futbol amaçlı oynuyoruz. Hoca da hep bunu belirtiyor zaten. Hemen sezon başlasın istiyoruz"

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler