SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'a 400 milyon TL'lik gelir

Süper Lig’de bir kez daha şampiyon olan Siyah-Beyazlılar, bu sayede 33 milyon Euro, yine Şampiyonlar Ligi’ne gideceği için 25 milyon Euro ve yeni stadından elde ettiği gelirle de 40 milyon Euro’nun sahibi olacak. toplamda ise 98 milyon Euro elde edecek.

Beşiktaş'ın elde ettiği başarılar, kulübün de kasasının dolmasını sağladı. Ligde elde ettiği şampiyonluk sayesinde Beşiktaş, 33 milyon Euro gelir elde etti.

Türk parası karşılığı olarak bunun 34 milyon TL’sini performans, 100 milyon TL’sini de yayın gelirinden elde eden Kara Kartal, toplamda yaklaşık 134 milyon TL’nin sahibi oldu. Ligi zirvede bitirerek Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde de boy gösterme şansını bir kez daha elde eden Kara Kartal, buradan da 25 milyon Euro (100 milyon TL) gibi bir parayı kasasına koymayı başardı. Beşiktaş, bu iki gelirin yanı sıra yeni stadı Vodafone Stadyumu sayesinde de kazancını artırmayı başardı.

Hayaller gerçeğe dönüşecek

32 bin kombinesi bulunan Siyah- Beyazlılar, daha önce Başkan Fikret Orman’ın da açıkladığı gibi bilet satışından 40 milyon Euro (161 milyon TL) kazanan Beşiktaş, toplamda 98 milyon Euro’nun (392 milyon TL) sahibi olacak. Elde ettiği başarılar sayesinde paraya para demeyecek olan Kara Kartal, bu gelir sayesinde de gelecek sezon çok daha güçlü bir kadro kurup, hem yine şampiyon olmak hem de Avrupa’da daha büyük başarılar yaşamanın hayalini kuracak.

Gelir tablosu

Süper Lig: 33 milyon Euro
Ş.Ligi: 25 milyon Euro
Stat: 40 milyon Euro
Toplam: 98 milyon Euro

(Fanatik)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler