SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantepspor 0 - 4 Beşiktaş

Ve 2016/17 sezonu şampiyonu Beşiktaş! Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Siyah-Beyazlılar Gaziantepspor deplasmanına konuk oldu. Rakibi karşısında adeta şov yapan Beşiktaş, mücadeleyi 4-0 kazandı ve 2016/17 sezonunun bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 15. şampiyonluğunu kazanan Şenol Güneş'in öğrencileri, formasına 3. yıldızı eklemeye hak kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi.

Mücadeleye fırtına gibi başlayan Siyah-Beyazlı ekip sahadan 4-0'lık skorla galip ayrıldı ve puanını 74'e yükselterek 2016-2017 Turgay Şeren Sezonunu şampiyon olarak tamamladı. 15. şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş, formasına 3. yıldızı takmaya hak kazandı.

Siyah-Beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Babel, 39. dakikada Oğuzhan Özyakup, 65 ve 76. dakikalarda Talisca attı. Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 74'e yükseltti ve ligin bitimine 1 hafta kala en yakın rakibi Medipol Başakşehir ile puan farkını 4'e çıkardı.

[Beşiktaşlılardan Aziz Yıldırım tezahüratı](https://www.mynet.com/besiktaslilardan-aziz-yildirim-tezahurati-110700-myspor)

Şenol Güneş'in öğrencileri şampiyonluk maçına çok hırslı ve etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü elinde bulunduran Beşiktaş, rakip kaleyi abluka altına aldı.

Siyah-Beyazlı ekip golü erken buldu. 6. dakikada Ryan Babel ceza sahasına yakın noktada aldığı topla rakip savunmayı çalımladı ve kaleyi karşısına aldı. Hollandalı yıldız yerden çok sert bir şut göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Gün ardından Beşiktaş, baskılı oyununu devam ettirdi ve Cenk Tosun - Aboubakar ikilisi ile çok sayıda gol pozisyonuna girdi.

Siyah-Beyazlılar baskılı oyununun neticesini aldı ve 39. dakikada Oğuzhan ile farkı 2'ye çıkardı. Oğuzhan sol kanattaki Babel'e pasını verip ceza sahası içine kaçtı. Babel'in pasıyla topla buluşan Oğuzhan klas bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi ve ilk devrenin de skorunu belirledi. 2-0.

Mücadelenin ikinci yarısına Beşiktaş, kaldığı yerden devam etti. Oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran Siyah-Beyazlı ekip rakip yarı alanda gol aradı.

Beşiktaş'ın bu sezon en flaş isimlerinden Talisca, 65. dakikada klasını bir kez daha gösterdi. Sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Brezilyalı yıldız kalecinin kapattığı köşeden topu ağlara gönderdi ve takımını 3-02lık üstünlüğe taşıdı.

Ve Talisca sezonun en şık gollerinden birine imza attı... 76. dakikada Talisca çok uzak bir mesafeden sol ayağıyla raket gibi bir şut çekti ve farkı dörde çıkartan golü attı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 4-0'lık zaferle ayrıldı.

[Beşiktaş'ın şampiyonluk maçından kareler](https://www.mynet.com/galeri/beisktasin-sampiyonluk-macindan-kareler-110703-myspor)

GAZİANTEPSPOR 0 - 4 BEŞİKTAŞ
STAT: Kalyon
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Kerem Ersoy, Esat Sancaktar
GAZİANTEPSPOR: Erten Ersu, Pedroso, Musa Nizam, Fatau (Dk. 84 Serkan Bakan), Barış Yardımcı (Dk. 62 Alpay Koçaklı), Abdülkadir Kayalı,Thiam, Orkan Çınar, Kangwa, Ben-Hatira (Dk. 75 Doğanay Kılıç), Ghilas
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 Caner Erkin), Tolgay Arslan, Cenk Tosun (Dk. 60 Necip Uysal), Talisca, Babel, Aboubakar (Dk. 77 Demba Ba)
GOLLER: Dk. 6 Babel, Dk 39 Oğuzhan Özyakup, Dk. 65 ve 76 Talisca (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Evans Kangwa, Musa Nizam (Gaziantepspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Beşiktaş, Babel ile öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla sol çaprazda topla buluşan Babel, ceza yayının sol tarafına kadar topu sürdükten sonra yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.
15. dakikada siyah-beyazlılar gole bir kez daha yaklaştı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Cenk Tosun, son çizgiye inmeden pasını ön direğe hareketlenen Babel’e gönderdi. Ancak kademeye giren kaleci Erten Ersu, topa müdahale etti. Kalecinin elinden kaçırdığı topu önünde bulan Babel, pasını altıpas çizgisi gerisinde bulunan Cenk Tosun'a aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunu kaleci Erten yatarak karşıladı ve gole izin vermedi.
32. dakikada ceza yayı sol çaprazın biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan Özyakup ortasını uzak direğe doğru gönderdi ancak araya giren savunma oyuncuları kafayla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
39. dakikada konuk ekip, Oğuzhan Özyakup ile farkı ikiye çıkardı. Oğuzhan Özyakup’un pasıyla sol çaprazda topla buluşan Babel, bekletmeden meşin yuvarlağı yeniden aynı oyuncuya aktardı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan, yerden şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere attı ve takımını 2-0 öne geçirdi.
Beşiktaş, maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

57. dakikada Orkan Çınar'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Ghilas'ın röveşata vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
65. dakikada Beşiktaş Talisca ile golü buldu. Ceza sahası sağ tarafında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Talisca'nın doğrudan kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, kaleci Erten Ersu'nun müdahalesine rağmen sağ köşeden filelerle buluştu: 0-3.
72. dakikada savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazında Oğuzhan Özyakup'un önünde kaldı. Oğuzhan'ın bekletmeden sağ ayağıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak sağ kale direğinin hemen üzerinden dışarı gitti.
75. dakikada Beşiktaş, Talisca ile skoru 4-0 yaptı. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Talisca, sol ayağının içiyle attığı şutta, meşin yuvarlak sol köşeden filelerle buluştu: 0-4.
79. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Tolgay Arslan'ın ara pasıyla sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Demba Ba, ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yaptı ancak top sağ kale direğine çarparak oyun alanını terk etti.
Beşiktaş, karşılaşmayı 4-0 kazandı ve üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantepspor ile yaptığı kritik mücadelede siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Kasımpaşa mücadelesine göre tek değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Ricardo Quaresma, kadroda yer almadı. Bu oyuncunun yerine ilk 11'de Cenk Tosun şans buldu. Cenk Tosun, zorlu karşılaşmada forvet hattında görev aldı. Ligdeki son 3 maçta fileleri havalandırmayı başaran Vincent Aboubakar ise Quaresma'nın yokluğunda orta sahanın sağında görev aldı.

Beşiktaş'ta ilk 11'de ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic, Adriano, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Anderson Talisca ve Ryan Babel şans buldu.

ATIBA YİNE YOK

Beşiktaş'ta son haftalarda büyük düşüş yaşayan Atiba Hutchinson, Kasımpaşa karşılaşmasında olduğu gibi Gaziantepspor mücadelesinde de kadroda kendisine yer bulamadı.

Siyah-beyazlı takıma geldiği günden beri istikrarıyla dikkati çeken Hutchinson, üst üste ikinci kez forma şansı yakalayamadı.

CANER ERKİN 216 GÜN SONRA KADRODA

Beşiktaş'ın şampiyonluk mücadelesinde Caner Erkin de uzun bir aradan sonra kadroda yer alabildi.

Siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'in 8. haftasında evinde Antalyaspor ile yaptığı maçta sakatlanan ve uzun bir tedavi süreci geçiren Caner Erkin, 216 gün sonra Gaziantepspor karşısında kadroya dahil edildi. Caner Erkin, maça yedekler arasında başladı.

GAZİANTEPSPOR'DA DA DEĞİŞİKLİK

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise takımının ilk 11'inde bazı değişikliklere gitti.

Küme düşmesinin kesinleştiği Çaykur Rizespor maçına göre 4 oyuncuyu değiştiren Uygun, Beşiktaş karşısındaki ilk 11'ini Erten Ersu, Pedroso, Musa Nizam, Fatau, Barış Yardımcı, Thiam, Orkan Çınar, Kangwa, Ben-Hatira, Ghilas'dan oluşturdu.

Öte yandan jandarma teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutlayan pankartla maça çıkan futbolculara, üniforma giyen çocuklar da eşlik etti.

Bu arada Beşiktaş kafilesini stadyuma getiren takım otobüsünün 3. yıldızla süslendiği görüldü.

STAT SİYAH-BEYAZ

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edeceği karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi.

Siyah-beyazlılar, deplasmandaki karşılaşmada stadın kendine ayrılan bölümleri tamamen doldurdu. Beşiktaş Kulübü yönetim kurulunun, Gaziantepsporlu yöneticilerle yaptığı görüşme neticesinde Kalyon Stadı'nın büyük bölümü siyah-beyazlı taraftarlara bırakıldı.

Gaziantepspor'daki Beşiktaşlı taraftarların yanı sıra çevre illerden ve İstanbul'dan binlerce taraftar, takımlarını destekledi. Maça saatler kala tribünleri dolduran Beşiktaş taraftarı, görsel şovlarla da takımlarını destekledi.

Beşiktaş taraftarları kendilerine ayrılan bölümleri doldururken, Gaziantepspor taraftarları ise maça ilgi göstermedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü karşılaşma öncesinde ve sırasında stat bölgesinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Maç nedeniyle 5 bine yakın polis memuru görev yaparken, jandarma ve özel güvenlik görevlileri de hazır bulunduruldu.

Stada giriş yapan her araçta arama yapan ekipler, taraftarları da üst aramasından geçirdi.

Bu arada karşılaşma öncesi Beşiktaş otobüsüne 3 yıldızlı siyah-beyazlı armaların yerleştirilmesi dikkati çekti.

GAZİANTEPSPOR EVİNDEKİ SON MAÇINA ÇIKTI

Geçen hafta aldığı mağlubiyet sonrasında ligden düşmesi kesinleşen Gaziantepspor ise Spor Toto Süper Lig'de sahasındaki son maça çıktı.

Gaziantepspor, sezonu gelecek hafta Antalyaspor deplasmanında tamamlayacak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler