SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Quaresma'nın hareketinde kasıt var mı? Quaresma'nın hareketi için ne dediler?

Quaresma, dün akşam oynanan Bursaspor - Beşiktaş maçından sonra en çok konuşulan futbolcu oldu. Fakat bu sefer farklı olarak oynadığı futbol değil Quaresma'nın rakibine yaptığı hareket konuşuldu. Bursaspor - Beşiktaş maçının 19. dakikasında Jorquera ile girdiği mücadelede Quaresma'nın ayağı ile rakibinin sırtına basması ve hakemin bu hareketi es geçmesi Beşiktaşlı futbolseverleri bile isyan ettirdi. Peki Quaresma'nın hareketinde kasıt var mıydı? İşte Quaresma'nın hareketi için yapılan yorumlar... 

Quaresma, Süper Lig 31. hafta kapanış maçı olan Bursaspor - Beşiktaş maçında rakibine yaptığı hareket ile özellikle sosyal medya üzerinde büyük tepki aldı. Rıdvan Dilmen, maç sonrası NTV Spor'da yaptığı açıklamalar ile hem Quaresma'ya hem hakeme tepkisini dile getirdi. Rıdvan Dilmen, Quaresma'nın hareketi sonrasında hakemin atmamak için herşeyi yaptığını söyledi. Peki Quaresma'nın hareketinde kasıt var mıydı? İşte Quaresma'nın hareketi için söylenen sözler...

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'un Beşiktaş'ı ağırladığı mücadelede Ricardo Quaresma'nın 19. dakikada Jorquera'ya yaptığı sert harekete hakem Bülent Yıldırım kart çıkarmazken, Yeşil-Beyazlı taraftarlarla birlikte Beşiktaşlı taraftarlar da Ricardo Quaresma’nın hareketine tepki gösterdi. Portekizli futbolcunun topu dışarıya atmasının ardından ayağını fazla kaldırıp, Bursasporlu Jorquera’nın sırtına yaptığı mücadele hakem tarafından kartsız geçildi.

RIDVAN DİLMEN "Hakem Quaresma'yı atmamak için herşeyi yaptı!"

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Bursaspor - Beşiktaş maçının ilk yarısını değerlendirdi. Dilmen, maçın hakemi Bülent Yıldırım hakkında ilginç bir iddia ortaya attI: "Yönetmesin idare etsin diye atanıyor, o da idare ediyor!" diyen Dilmen, Bursaspor - Beşiktaş maçının ilk yarısını değerlendirdi. Dilmen, Bülent Yıldırım'ı eleştirerek Quaresma'yı atmamak için elinden geleni yaptığını söyledi.

İşte Dilmen'in Bursaspor - Beşiktaş maçı ilk yarı değerlendirmesi:

"Bursaspor son 13 maçta 16 gol yedi. Bugün Gençlerbirliği ile oynasalardı bu kadar ilgi olmayacaktı. Bu maç Bursasporlu oyuncular için bir şans. Bursaspor, Beşiktaşlı oyunculara çok yakın oynuyorlar ve sindirmeye yönelik oynuyorlar. Batalla'nın olmaması Beşiktaş için avantaj gibi görünürken Beşiktaş karşısında sert bir Bursaspor buldu."

Hakem maçı yönetmiyor, idare ediyor. Bu maçları yönetmesin, idare etsin diye atanıyor. O da idare ediyor! Quaresma atılmak için her şeyi yapıyor. Bülent Yıldırım atmamak için her şeyi yapıyor. Beşiktaş'ı uzun süre sonra böyle gergin gördüm. Kötü bir ilk yarı izledik. Quaresma ile devam etmek çok büyük risk, kırmızı görebilir. Şenol hocanın takımı sola kaydırması gerekiyor.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN QUARESMA YORUMU

"Quaresma'nın kartı doğruydu ama..." Hakemin kararlarıyla ilgili soru üzerine Güneş, "Quaresma'nın hareketine gösterilen kart doğruydu ama diğer pozisyonu görmedim. Ama daha önce Oğuzhan'a yapılan faule de kart gösterilmeliydi. Hakem art niyetli mi ona bakmak lazım. Bu konuda bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Fenerbahçe maçını hiç tartışmıyorum, kaç tane pozisyon var bizim lehimize ve aleyhimize." ifadelerini kullandı.

ADNAN ÖRNEK "Bu pozisyonların yoruma bırakılmaması lazım!"

Bursaspor Teknik Direktörü Adnan Örnek, Beşiktaş’a karşı aldıkları 2-0’lık mağlubiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında maçın hakemine tepki gösterdi. Beşiktaş’ın yıldızı Querasma’nın 19. dakikada Jorquera’ya yaptığı hareketten dolayı oyundan atılması gerektiğini belirten Örnek, "Bunlar önemli, kaçırmamak lazım. Bir takım şampiyonluğa oynuyor, bir takım krizden çıkmak istiyor. Bu pozisyonları yoruma bırakmamak lazım" dedi.

Bülent Yıldırım’ın kart göstermediği Querasma’nın hareketi için Beşiktaşlı taraftarlar dahil olmak üzere maçı izleyenler büyük tepki gösterdi.

İşte o tepkiler:


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler