SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursaspor 0 - 2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş deplasmanda Bursaspor'u 2-0 mağlup etti ve puanını 68'e yükselterek liderlik koltuğunu Medipol Başakşehir'den geri aldı. Siyah-Beyazlı ekibe galibiyeti getiren gol 65. dakikada Cenk Tosun ve 90+5'te Aboubakar'dan geldi. Bursaspor ise bu mağlubiyetin ardından 35 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. hafta kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi.

Siyah-Beyazlılar zorlu mücadelen 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 68 puana yükselerek liderlik koltuğunu Medipol Başakşehir'den geri aldı. Konuk ekibe galibiyeti getiren goller 65. dakikada Cenk Tosun ve 90+5'te Aboubakar'dan geldi.

Ev sahibi Bursaspor, büyük taraftar desteğini de alarak mücadeleye daha etkili başladı ve topun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu. Ancak dakikaların ilerlemesiyle Siyah-Beyazlılar etkili ataklar geliştirmeye başladı. Beşiktaş'ta Quaresma'nın trivelasını kaleci Harun mükemmel çıkardı ve 39. dakikada Aboubakar kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu auta attı ve ilk devreden gol sesi çıkmadı.

[Quaresma’nın hareketine büyük tepki!](https://www.mynet.com/quaresmanin-hareketine-buyuk-tepki-110148-myspor)

İkinci devre müthiş tempolu bir oyun vardı. 59. dakikada kaleci Fabri ile karşı karşıya kalan Kubilay'ın şutunda top Beşiktaş'ın file bekçisinden döndü ve bu atağında devamında bu kez Oğuzhan kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı ve sert şutunta Harun topu kornere çeldi.

Özellikle 60. dakikadan sonra Siyah-Beyazlılar rakip kaleyi baskı altına aldı ve golü de Cenk Tosun ile buldu. 63. dakikada oyuna dahil olan milli futbolcu 2 dakika sonra Bursaspor ağlarını havalandırmayı başardı.

Golün ardından Beşiktaş Quaresma ve Aboubakar ile gole yaklaştı ancak yakaladıkları fırsatları cömertçe harcadılar.

Maçta son sözü Aboubakar söyledi 90+5'te farkı 2'ye çıkardı ve Beşiktaş sahadan 2-0'lık zaferle ayrıldı.

BURSASPOR 0 - 2 BEŞİKTAŞ
STAT: Bursa Büyükşehir Belediyesi
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Serkan Olguncan, Asım Yusuf Öz
BURSASPOR: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Sivok, Ertuğrul Ersoy, Aziz Behich (Dk. 55 Onur Atasayar), Şamil Çinaz, Jorquera, Kubilay Kanatsızkuş, Bilal Kısa, Emre Taşdemir (Dk. 46 Bogdan Stancu), Sinan Bakış
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül(Dk 79 Andreas Beck), Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson (Dk. 63 Cenk Tosun), Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 90 Necip Uysal), Babel, Aboubakar
GOLLER: Dk. 65 Cenk Tosun, 90+5 Aboubakar (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Bilal Kısa, Sivok, Ertuğrul Ersoy, Jorquera, Şamil (Bursaspor), Quaresma, Babel (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR

18. dakikada sağda kazanılan korner atışını kullanan Quaresma, topu ön direğe doğru gönderdi. O bölgeye iyi hareketlenen Hutchinson'ın kafa vuruşunda, kaleye yönelen top savunmaya çarparak kornere çıktı.
29. dakikada Beşiktaş ceza sahasının önünde serbest atış kullandı. Quaresma'nın vuruşunda top direğin yanından auta gitti.
34. dakikada Beşiktaş atağında, Quaresma sağ çaprazdan topa sert vurdu. Arka direkten kaleye yönelen topu Harun Tekin son anda tokatlayarak kornere çeldi.
35. dakikada Quaresma, korner kullanmak üzere sol köşeye yönelince sahaya yabancı maddeler atılmaya başlandı. Oyun yaklaşık 2 dakika durdu. Bursaspor taraftarlarının sahaya yabancı madde atmaması yönünde anons yapıldı. Anons sonrası da yabancı madde atılmaya devam edilince hakem Bülent Yıldırım, iki takım oyuncularını orta alana davet etti.
Bu sırada Bursaspor kalecisi Harun Tekin, kale arkası tribününe doğru giderek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Yaklaşık 4 dakikalık duraksamanın ardından Quaresma'nın kullandığı köşe atışıyla oyun devam etti.
Stadın şeref tribününde de zaman zaman iki takım yöneticileri arasında gerginlik yaşandı.
39. dakikada Beşiktaş atağında, Marcello'nun kafa pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Aboubakar'ın çaprazdan şutunda, top diğer direğin dibinden auta gitti.
İlk yarı golsüz tamamlandı.

46. dakikada gelişen Beşiktaş atağında, sol kanattan hareketlenen Quaresma, topa çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak, direğin yanından auta gitti.
52. dakikada Bursaspor atağında, Bilal Kısa'nın pasıyla ceza sahasına hareketlenen Stancu'nun sert şutunda top direğin üzerinden dışarı çıktı.
57. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan kazandığı korner atışını kullanan Quaresma, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Tosic'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
60. dakikada Bursaspor gole çok yaklaştı. Jorquera'nın ara pasıyla bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Kubilay Kanatsızkuş, ceza sahası içinde topa yerden sert vurdu. Açıyı iyi kapatan Fabricio, topu ayaklarıyla çeldi.
63. dakikada Beşiktaş atağında Tolgay Arslan'ın ceza yayı üzerinden sert şutunda kaleye giden topu Harun Tekin son anda tokatlayarak kornere gönderdi.
65. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Aboubakar'ın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Cenk Tosun, kaleci Harun Tekin'i çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı plase vuruşla filelere gönderdi: 0-1.
68. dakikada Beşiktaş atağında sağ kanattan ceza sahasına yönelen Quaresma, topu kaleci Harun Tekin'in üzerinden aşırdı. Üst direğe çarpan top auta çıktı.
80. dakikada Beşiktaş atağında, Babel'in ceza sahası dışından sert vuruşunda yerden gelen topa kaleci Harun Tekin iki hamlede sahip oldu.
90+5. dakikada Aboubakar, ceza sahası içinde önünde bulduğu topu, kaleci Harun Tekin'i çalımladıktan sonra filelere gönderdi: 0-2.
Maç konuk takım Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Bursaspor karşısında, Fenerbahçe derbisinin ilk 11'inden 2 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda oynanan karşılaşmada deneyimli teknik adam, Atınç Nukan'ın yerine sarı kart cezası sona eren Tosic'e, Fenerbahçe derbisinde Volkan Demirel'e el hareketi yaptığı gerekçesiyle PFDK'dan 1 maç ceza alan Talisca'nın yerine ise Atiba Hutchinson'a ilk 11'de görev verdi.

Beşiktaş'ta Tolga Zengin, Atınç Nukan, Beck, Gökhan İnler, Demba Ba, Necip Uysal ve Cenk Tosun yedek kulübesinde şans bekleyen isimler oldu.

Bursaspor Teknik Direktörü Adnan Örnek ise geçen hafta deplasmanda Çaykur Rizespor karşısında alınan 6-0'lık mağlubiyetin ardından kadroda 5 oyuncuyu değiştirdi. Örnek, Jovic'in yerine Erdem Özgenç, İsmail Konuk'un yerine Ertuğrul Ersoy, Merter Yüce'nin yerine Jorquera, Onur Atasayar'ın yerine Emre Taşdemir ve Stancu'nun yerine de Sinan Bakış'a ilk 11'de şans verdi.

Yeşil-beyazlılarda ise Mert Günok, İsmail Konuk, Faty, Sercan Yıldırım, Furkan Soyalp, Stancu ve Onur Atasayar yedek kulübesinde şans bekledi.

BEŞİKTAŞ İLK KEZ YENİ STATTA

Siyah-beyazlı ekip geçen yıl açılışı yapılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda ilk kez mücadele ederken, Beşiktaşlı taraftarlar da 13 sezon sonra Bursa'da takımlarını destekledi.

2 bin 50 siyah-beyazlı taraftar, İl Spor Güvenlik Kurulunun kararları çerçevesinde yoğun önlemler altında toplu halde stada getirildi.

Beşiktaş taraftarları Süper Lig'de en son 2003-2004 sezonunun 19. haftasında Bursa'daki maçı izleyebilmişti.

Aynı sezon küme düşen ve 2 sezon bir alt ligde mücadele eden Bursaspor'un taraftarları, küme düşmelerinin sorumlusu olarak Beşiktaş'ı görmüştü. İki takım taraftarları arasındaki gerginlik çerçevesinde, Bursaspor'un yeniden Süper Lig'e yükseldiği 2006-2007 sezonundan bu yana Beşiktaş taraftarları Bursa'daki maçlara alınmamıştı.

2010-2011 sezonunda ise Bursa'da yapılması gereken müsabaka, ev sahibi takım taraftarlarının stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle oynanamazken Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beşiktaş'ı 3-0 hükmen galip ilan etmişti.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bursa Emniyet Müdürlüğü karşılaşma öncesinde ve sırasında stat bölgesinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Maç nedeniyle 4 bin 298 polis memuru görev yaparken, jandarma ve özel güvenlik görevlileri de hazır bulunduruldu.

İki ekibin taraftarları, tribünlerde kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi.

BURSASPOR'DAN ANLAMLI PANKART

Bursasporlu futbolcular maç öncesinde ısınmak için sahaya ''Beşiktaş şehitlerini saygıyla anıyoruz'' yazılı pankartla çıkarken, ligin ilk yarısında oynanan maçın ardından yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin isimleri statta anons edildi.

Okunan her ismin ardından yeşil-beyazlı taraftarlar ''Burada'', siyah-beyazlı taraftarlar ise ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde tempo tuttu.

GÜNEŞ, 100. RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor maçıyla siyah-beyazlı takımın başında 100. resmi karşılaşmasına çıktı.
Geçen sezonun başında Beşiktaş'ta teknik direktörlüğe getirilen Güneş, iki sezonda bundan önce 99 maçta siyah-beyazlı ekibi yönetti. Beşiktaş, Güneş yönetiminde 99 karşılaşmada, 59 galibiyet, 24 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı.

Siyah-beyazlı takım, bu dönemde Süper Lig'de çıktığı 64 karşılaşmanın 44'ünü kazandı. Güneş yönetiminde ligde 12 beraberlik alan Beşiktaş, 8 karşılaşmadan ise mağlup ayrıldı.


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler