SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PFDK resmen açıkladı! İşte Talisca'nın cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Volkan Demirel ile yaşadığı gerginlik ve sonrasında yaptığı el hareketi nedeniyle Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncusu Talisca'ya 1 maç ceza verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaşlı yıldız Anderson Talisca’nın cezasını belirledi. Kurul, Fenerbahçe ile oynanan derbide Volkan Demirel ile girdiği tartışma sonrasında orta parmak gösteren Talisca’ya 1 maç ceza verdi. Siyah-beyazlı futbolcu, Bursaspor ile Pazartesi günü oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Hakem, gözlemci ve temsilci raporlarında yer almayan Talisca ve Volkan Demirel olayı için görüntüleri inceleyen TFF Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile ilgili sevke gerek görmemişti.

TFF’nin resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle;

“Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. sporcusu ANDERSON SOUZA CONCEIÇAO’nun, rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle haksız tahrik hükümleri dikkate alınarak takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 6.500.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu) karar verilmiştir.”

[Fikret Orman'dan Volkan Demirel tepkisi](https://www.mynet.com/fikret-ormandan-volkan-demirel-tepkisi-109981-myspor)

BEŞİKTAŞ'TAN SERT SAVUNMA

Fenerbahçe derbisinde Volkan ile gerginlik yaşanan Talisca'ya 2-5 maç ceza talep edilmesine rağmen 1 maç ceza verildi. Alınan bu ceza da Beşiktaş yönetiminin büyük özverisi sayesinde alındı.

Beşiktaş, PFDK'ya yayıncı kuruluş görüntüleri ve fotoğraflardan oluşan bir savunma verdi. Savunmada Volkan'ın olayları başlattığı ve rakip kim olursa olsun her maçta aynı hareketleri yaptığı savunmaya eklendi. Bu sayede PFDK'ya, Talisca'ya 2 maç ceza vermeyi düşünürken 1 maç ceza verdi.

[Sosyal medyada Talisca tepkisi](https://www.mynet.com/galeri/sosyal-medyada-talisca-tepkisi-109986-myspor)

BEŞİKTAŞ'TAN ERTELEME HAMLESİ

Öte yandan Beşiktaş, Talisca'nın daha önce hiç bir disiplin sorunu yaşamamasını, kırmızı kart dahi görmemesini, Tahkim'e sunarak, erteleme isteyecek.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler