SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'1 Sosa gitti, 3 Sosa geldi'

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Adanaspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi. Yazarlar Beşiktaş'ın artık şampiyonluğuna kesin gözüyle bakarken Talisca'nın performansına övgüler yağdırdılar. Usta kalemler, bu sonuçla Adanaspor'un da küme düşmesinin yüksek ihtimal olduğunu belirttiler.

KONSANTRASYON ZAAFI (AHMET ÇAKAR)

Maç öncesi herkese göre karşılaşma çok kolaydı... Ligin birincisi ile sonuncusu, İstanbul'da oynayacaktı. Herkes "4 mü, 5 mi olur" diye beklerken, maça bir baktık ki hiç de öyle geçmiyor... Beşiktaş yorgun... Lyon'un hem fiziki hem de ruhi etkisi bir de Adanaspor gibi bir rakiple oynamanın yarattığı konsantrasyon zaafı çok net göründü.

TUHAF OLAN...

Tuhaf olan şu; Beşiktaş, sadece anlık defans hatası yapmıyor, bazı maçlarda özellikle son dönemlerde 10'ar, 15'er dakikalık periyotlarda defans çöküntüsü yaşıyor. Ama bunu dün gece çok yaşadılar. Özellikle ikinci yarı. Üstelik ikinci yarıda Talisca'nın müthiş klası ile buldukları gol de gelmişti

ZOR ATARDI

Aslında dün gece baktığımızda Beşiktaş, genel futbol doğrularında İstanbul'daki en kötü maçını oynadı. Ama futbolcular da biliyor ki kazanamasalar bile yine de iş bitti. İşte bir futbolcu için bu da müthiş bir rahatlık. Eğer dün gece Beşiktaş takipçisiyle puan puana olsaydı inanın bana Tosic'le o golü zor atardı.

EN NET KANITI (ALİ ECE)

Atiba’nın 45 dakikalık enerjisi kalması, Tosiç’in sol bek, Atınç’ın stoperde, Talisca’nın kanatta, Quaresma’nın ise yedek kulübesinde başlaması bunun en net kanıtı. Bu yüzden Beşiktaş, Adana karşısında ilk yarıda kolektif mental yorgunluktan da mustarip oldu. Tolgay’ın harika asisti hariç ligde lider olmasını sağlayan dik oyunu tempolu olarak sergileyemedi.

RAKİPLERİ SÜRÜNDÜRÜYOR

Talisca yine klasını konuşturdu. Süper solak, 5 günde sağ ayak içiyle 2. golüne imza attı. Sakatlığı geçtikten sonra duran toplarda olduğu kadar durmayan toplarda da lig ortalamasının bayağı üstündeki özel yetenekleriyle fark yaratan Talisca, rakipleri soluyla süründüyor, kafasıyla dağıtıyor, sağıyla nakavt ediyor!

BAŞI BELAYA GİRER

İdeal geri 4’lüsü sahada olmayınca ise Beşiktaş’ın savunma kalitesi lig için bile yetersiz kalabiliyor. Roni, Magaye gibi driplingciler rakibinizken savunmada daha temaslı oynamanız gerekir. Yoksa başınız belaya girer! Beşiktaş’ın bir dahaki sezon mutlaka savunmadaki derinlik kalitesini arttırması gerekiyor!

REFLEKS DEĞİLDİ (METİN TEKİN)

Evet Adana son sırada, Beşiktaş Avrupa yorgunu ama iki takım da kafalarında bu maça konsantre olmuştur. Beşiktaş açısından bakıldığında kendi sahasında oyunu rakip sahaya yığma düşüncesindeydi ama buna karşı koyup, pasla çıkan bir Adana vardı. Bu Beşiktaş'ın beklediği bir refleks değildi. Ona rağmen öne geçti, yakalandı...

DEZAVANTAJINI YAŞADI

Atiba geldiğinden beri en erken çıktığı maçtı. Alışık olmadığımız bir değişiklik oldu. Bunun dezavantajını yaşadı, orta saha kolay geçildi ama sonuçta yaptığınız her hamle maçı kazanmak içindir. Tolgay-Oğuzhan ikilisi ile maçlara belki başlamazsınız ama böyle de oynayabileceğini gösterdi Beşiktaş.

FİNAL MAÇI...

Ligin son 6 haftasına girilirken Beşiktaş'ın şampiyon olduğu herkesin ortak düşüncesi... Yine de final maçının geride kalan haftada enterasan şeyler yaşayan Başakşehir'le oynanacak maç olduğunu düşünüyorum, Beşiktaş'ın avantajına rağmen.

REHAVETE SOKTU (ÖMER ÜRÜNDÜL)

Beşiktaş maça düşük tempolu bir ofansif anlayışla başladı, hazırlanışı ve yapılışı da güzel bir golle de skor yakaladı. Bu erken gol zaten motive olmayan yorgun takımı iyice rehavete soktu

KÜMEDE KALMASI MÜMKÜN DEĞİL

Benim anlamadığım bir konu var... Bu yalnız Adanaspor için geçerli değil, birçok örneklerini yaşadık. TFF 1. Lig'de büyük mücadele veriyorsun ve Süper Lig'e çıkıyorsun. Bu zaferi günlerce kutluyorsun, şehir adeta bayram yapıyor ondan sonra öyle bir kadro kuruyorsun ki kümede kalman mümkün değil.

YILDIZ FARKI (MURAT ÖZBOSTAN)

Zor ve stresli bir gece oldu. Ama yıldızlar farkını ortaya koydu. Adanaspor ligde son sırada yer alsa da futbol adına ne katkı varsa verdi dün gece Vodafone Arena'da. Böyle olunca da ortaya çok güzel bir mücadele ve 5 gol çıktı. Önce Adanaspor'u tebrik edelim. Beşiktaş defansından dönen bütün topları aldılar, koştular. 2-2'den sonra bir ara Beşiktaş nefes alamadı ama yıldız farkı devreye girdi.

KİMSE YAKALAYAMIYOR

Zaten Beşiktaş'ın bu sezon birçok maçında o yıldızlar sahneye çıkıyor ve kilidi açıyor. Tıpkı dün gece olduğu gibi. Kısacası Beşiktaş, 120 dakikanın ardından, Başakşehir'in de darbe yediği bir haftada önemli bir galibiyet aldı. Lyon maçının kalıntılarının olması kadar doğal bir şey olamazdı. Artık koptu gidiyor Beşiktaş... Onu da kimse yakalayamaz.

3 SOSA GELDİ

Gelelim Talisca'ya... Her zaferin bir kahramanı vardır, benim için de dün gecenin kahramanlarından birisiydi. Pozitif bir insan, her zaman her fırsatta gülüyor... Beşiktaş'a da çok yakıştı. Mükemmel bir de gol attı. Atıyor, attırıyor ama gittikçe değerini de artırıyor. Açıkçası Beşiktaş'ın onu kadroda tutması adına işi oldukça zor. Başkan Fikret Orman'ın da dediği gibi bonservisini almak zor iş. Hatta imkansız. Seneye kiralık yine ama kalır mı acaba? Benzeri yok, bir takımın kaderini çiziyor, bir Sosa gitti ama 3 Sosa geldi diyebilirim Beşiktaş'a.

KÖTÜ KADRO (OKTAY DERELİOĞLU)

Dün gece Adana karşısında Beşiktaş şampiyona yakışır bir futbol oynamadı. Moralsiz olabilirsin, yorgun da olabilirsin.
Ama şampiyonluğa koşan bir takımsın ve bunların üstesinden gelmeyi bileceksin. Gerekli motivasyonu sağlayıp kalan maçları kayıpsız kapatmak zorundasın. Motivasyonun en büyüğü şampiyonluğa bir adım yaklaşmaktır. Bunu düşünürsen rakibinin de puan kaybettiği haftada zaten motive olursun. Şenol Güneş bence sahaya kötü bir 11 çıkarttı..

AĞIR KALDI

Atınç'ı hiç oynatmamalıydı. Adana'nın hızlı oyuncuları vardı. İlk golü atan Roni ve Gueye gibi. Adanaspor takımı ligin en sonunda olmasına rağmen son derece hızlı oynayan bir takım. Atınç bu nedenle çok ağır kaldı..

ÇOK ETKİSİZDİ

Oğuzhan Özyakup da çok etkisizdi. Siyah-beyazlı taraftarlar artık şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı. Son 6 haftada 7 puan fark çok önemli. Başakşehir'in kadro dışı kalan oyuncularından sonra Beşiktaş'ı yakalayacağını düşünmüyorum. Beşiktaş artık bu işi bitirdi diyebiliriz..

TAM GAZ GİDİYOR (BİLAL MEŞE)

Kartal tam gaz gidiyor, tribünlenden ‘şampiyon’ sesi yükseliyor. En yakın rakibi Başakşehir’le puan farkını yediye çıkardı Beşiktaş...Bu saatten sonra şampiyonluğu kaçırması ancak mucizelere bağlı. Eee futbol bu, öyle işinizi sakata bırakmayacaksınız, oyundan düşmeyeceksiniz, ayağınızı yere sağlam basacaksınız arkadaş.

MİHENK TAŞLARI...

Yani puan avantajını geçici bir süre rafa kaldıracaksınız. Neden mi? Dünkü beş gollü maç buna en büyük örnektir, bilesiniz! Bir de Tosic’in attığı galibiyet golünün anlamı çok büyüktür bizce, biraz daha ileriye gidersek şampiyonluğun mihenk taşlarından birisine en büyük adaydır.

TALISCA'YA HELAL

Valla Talisca’ya helal olsun, Kartal’ı ofansa taşıdığı gibi, kritik gollere de imza atıyor, kaçırdıklarına kendisi de şaşırıyor olsun, artı işler yapıyor. Roni ve Gueye’nin attıkları gollere gelince, Fabri masum, orta sahanın verdiği açıklar, savunma bloğunda patlıyor! Roni’nin attığı golü Marcelo’ya yakıştıramadık! Atınç’ın katkısı fazla olmayınca, o da yalnız kalıyor!

NE BİÇİM YORGUNLUK (ATİLLA GÖKÇE)

Ne biçim yorgunluk bu? Fiziksel mi, mental mi, yoksa duygusal mı? Beşiktaş için belki üçü de geçerli. Final şarkıları söylerken UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finalin ötesine geçemeyen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan Süper Lig lideri, Adanaspor karşısında farklı bir kadroyla maça başladı. İster rotasyon deyin, ister dinlendirme...

HAKKINI KULLANMADI

Talisca hem gol atıyor, hem de inanılmaz yanlış toplar kullanarak takımının enerjisini boşa harcıyordu. En yorgun görünenlerden biri de oydu! Peki hem sakat, hem de yorgun olan Quaresma’nın biraz olsun dağıtmaya hakkı yok muydu? Hayır böyle bir hakkı kullanmadı Portekizli!

AKLINA BİLE GELMİYOR

Quaresma’nın duran top becerisiyle. Beşiktaş dün yorgun - argın kazandığı maçla yedi puanlık fark yaparak en yakın rakibi Başakşehir’i ziyarete gidecek. Puan kaybetme kredisi de var ama, aklına bile getirmek istemiyor.

SPORDA SON 24 SAATTE NELER OLDU?


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler