SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Olympique Lyon 2 - 1 Beşiktaş

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Olympique Lyon ile karşılaştı. Maçtan önce hem stat içinde hem de stat dışında büyük olayların yaşandığı ve yaklaşık 45 dakika geç başlayan mücadelede Ryan Babel'in golüyle öne geçen Beşiktaş, buna karşın üstünlüğünü koruyamadı ve Fabri'nin yaptığı çok büyük hatayla sahadan 2-1 mağlup ayrılarak turu İstanbul'a bıraktı.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Fransız ekibi Olympique Lyon ile karşılaştı.

Maç öncesi yaşanan olaylar nedeniyle 45 dakika geç başlayan mücadelede siyah-beyazlılar, Babel'in 15. dakikadaki golüyle öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamadı. Lacazette'in beraberlik golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, 84. dakikada Fabri'nin çok büyük hatasıyla sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Mücadelenin ilk yarısında etkili bir oyun sergileyen Beşiktaş, Özellikle Talisca ve Babel'in girişimleriyle hücumda etkili olmaya çalıştı. Dakikalar 15'i gösterdiğinde ise siyah-beyazlılar öne geçti. Talisca, serbest vuruşu pas ile kullandı. Sağ çaprazda topla buluşan Babel, uzak direğe çok güzel bir vuruş yaptı ve Beşiktaş'ı Fransa'da 1-0 öne geçirdi. İlk yarıyı kontrol altında tutan Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

İkinci yarıya ise rakip takım etkili başladı. Oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıkan Lyon, 60. dakikaya kadar net pozisyon bulamadı. Bu dakikadan sonra Valbuena, Lacazette ve Tolisso ile çok önemli şanslar yakalayan Fransız ekibi, aradığı golü 83. dakikada buldu ve Tolisso skoru 1-1'e getirdi.

Bu golden bir dakika sonra ise Fabri'nin inanılmaz hatasını çok iyi değerlendiren Morel, Lyon'u 2-1 öne geçirdi. Kalan sürede başka gol olmayınca Beşiktaş, Lyon deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldı.

Bu mücadelenin rövanşı, 20 Nisan Perşembe günü 22:05'te Vodafone Arena'da oynanacak.

[Lyon - Beşiktaş maçı öncesi yüzlerce taraftar sahaya girdi](https://www.mynet.com/lyon-besiktas-maci-oncesi-yuzlerce-taraftar-sahaya-girdi-108921-myspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Olympique Lyonlu futbolcuların uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içinde sol çaprazda önünde bulan Marcelo'nun vuruşunda, kaleci Lopes son anda meşin yuvarlağı üstten kornere gönderdi.
9. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Tosic, meşin yuvarlağı Marcelo'nun önüne gönderdi. Bu oyuncunun etkisiz vuruşunda, savunma topu uzaklaştırdı.
10. dakikada ani gelişen Olympique Lyon atağında Fekir, kaleci Fabricio ile sol çaprazda karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kalesini terk eden Fabricio'ya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.
15. dakikada Beşiktaş, güzel bir serbest vuruş organizasyonuyla öne geçti. Talisca, topu kaleye vurmak yerine ceza alanı önünde bekleyen Babel'i gördü. Bu oyuncu rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldığı anda yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.
20. dakikada Tolisso'nun son çizgideki pasında ön direkte topla buluşan Lacazette'nin şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Beşiktaş savunması tehlikeyi daha sonra uzaklaştırdı.

Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

İkinci yarı

48. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan kullandığı korner atışında arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Talisca, kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta gönderdi.
55. dakikada Talisca'nın kaptırdığı topta Olympique Lyon atağında Morel'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Valbuena, meşin yuvarlağı kaleye göndermeye çalıştı. Kaleci Fabricio'nun tokatladığı topu savunma kafayla kornere attı.
64. dakikada Olympique Lyon, ikinci yarıda etkili olduğu sağ kanattan bir kez daha geldi. Rakiplerinden kurtulan Valbuena'nın plase vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
71. dakikada Marcelo'nun büyük hatasında topu alan Lacazette, hızlı bir şekilde Beşiktaş ceza alanına yöneldi. Tosic'in müdahale edemediği Lacazette, kaleci Fabricio'yu geçtikten sonra yerden vurdu ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.
78. dakikada sağdan Fekir'in kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Tolisso'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Tolisso, önünde bulduğu meşin yuvarlağı sert bir vuruşla auta attı.
83. dakikada Valbuena'nın sol çaprazdan kullandığı serbest atışta savunmadan seken topu önünde bulan Tolisso, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelerle buluşturdu: 1-1.
84. dakikada rakibine baskı yapan Olympique Lyon, ikinci golü buldu. Geri pasta üç oyuncunun baskısıyla karşılaşan Fabricio'nun hatasında topu kapan Morel, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde filelere gönderdi: 2-1.

[Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransa'daki olaylarla ilgili flaş açıklama!](https://www.mynet.com/cumhurbaskani-erdogandan-fransadaki-olaylarla-ilgili-flas-aciklama-108922-myspor)

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa temsilcisi Olympique Lyon ile yaptığı ilk karşılaşmada, sakat Ricardo Quaresma'nın yokluğunda bazı değişikliklere gitmek zorunda kaldı.

Güneş, Quaresma'nın kadroda yer almamasının ardından orta sahanın sağında Ryan Babel'i görevlendirdi. Babel'in sağ kanatta oynadığı karşılaşmada Adriano Correia da orta sahanın solunda şans buldu.

Şenol Güneş, orta sahadaki değişikler sonrası savunmada da rotasyona gitmek zorunda kaldı. Adriano'nun orta sahaya geçtiği Beşiktaş'ta sol bekte Dusko Tosic, forma giydi. Matej Mitrovic ise Tosic'in boşalttığı stoperde Marcelo Guedes ile rakip ataklarını önlemeye çalıştı.

Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı maça göre Olympique Lyon karşısında tek değişiklik yaptı.

Aboubakar'ın cezası başladı

Beşiktaş'ın son 16 turunda Olympiakos ile İstanbul'da oynadığı maçta rakibine yaptığı hareketin ardından kırmızı kart gören ve UEFA tarafından 3 maç ceza alan Vincent Aboubakar'ın bu cezası, Olympique Lyon mücadelesiyle başladı.

Aboubakar'ın yokluğunda Cenk Tosun, forvet hattında şans buldu.

Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ile Talisca ilk 11'de sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı takımın yedeklerinde ise Tolga Zengin, Ömer Şişmanoğlu, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Andreas Beck, Atınç Nukan ve Gökhan İnler yer aldı.

[Lyon Stadı çevresinde ortalık karıştı!](https://www.mynet.com/lyon-stadi-cevresinde-ortalik-karisti-108919-myspor)

Beşiktaşlı taraftarlardan büyük destek

Karşılaşmaya Beşiktaşlı taraftarlar da büyük ilgi gösterdi.

Fransa'da yaşayan siyah-beyazlı taraftarların yanı sıra Türkiye ve çevre ülkelerden Lyon'a gelen çok sayıda taraftar, statta kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Mücadeleyi 30 bine yakın siyah-beyazlı taraftar izledi. Beşiktaş, arkasına aldığı taraftar desteğiyle adeta bir iç saha maçı oynadı. Maç öncesinde yaşanan olaylar sonrası kale arkasındaki bazı Olympique Lyonlu taraftarların yerinden ayrıldığı gözlendi.

Lyon Stadı'nın üst bölümlerini siyah-beyazlı taraftarlar tamamen doldururken, Fransız taraftarların yoğunluğunun kale arkası tribünlerinde olduğu görüldü.

Olympique Lyon 2 - 1 Beşiktaş

Stat: Lyon
Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Javier Rodriguez, Pau Cebrian Devis (İspanya)
Olympique Lyon: Lopes, Rafael (Dk. 53 Jallet), Mammana, Diakhaby, Morel, Ghezzal (Dk. 52. Cornet), Tousart, Tolisso, Valbuena, Fekir, Lacazette
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic (Dk. 64. Necip Uysal), Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 Tolgay), Babel, Talisca, Adriano, Cenk Tosun
Goller: Dk. 15 Babel (Beşiktaş), Dk. 83 Tolisso, Dk. 84 Morel (Lyon)
Sarı kartlar: Dk. 19 Rafael, Dk. 58 Lacazette, Dk. 67 Fekir, Dk. 73 Jallet (Olympique Lyon), Dk. 21 Marcelo, Dk. 82 Tolgay (Beşiktaş)


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler