SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları, Trabzonspor-Beşiktaş maçını değerlendirdi!

Spor yazarları, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 4-3 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi. Yazarlar, dün akşam oynanan dev maçın sezonun en iyi maçlarından biri olduğu noktasında birleşirken, Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım attıklarını dile getirdiler.

Ayrıca siyah-beyazlıların tecrübeli yıldızı Atiba Hutchinson'a da övgüler yağdırıldı.

İşte yazarların Trabzonspor-Beşiktaş maçı görüşleri:

OLAĞANÜSTÜ TEMPO(ATİLLA GÖKÇE)

Tam da beklendiği gibi bir başlangıcın tanığı olduk Trabzon’da... Hem ev sahibi Trabzonpor, hem de konuğu Beşiktaş, sadece hücumu düşünerek olağanüstü bir tempoyla oynuyordu. Ancak daha baskılı, daha etkili oynayan taraf Beşiktaş’tı. Daha dördüncü dakika dolarken Şenol Güneş’in haftalardır oturtmaya çalıştığı yenilik meyvasını verdi. Artık klasik sol bekin ötesinde çizgiden içeri kat ederek oynayan Adriano, geçen hafta Gökhan Gönül’den sonra dün de Cenk Tosun’a asist yaptı. Bu arada Cenk’in volesi de alkışlanmaya değer bir çabukluk örneğiydi.

Bir lig maçında üç gol yemek Beşiktaş için de ikinci yarı lideri Trabzon için de olacak şey değildi ama oldu! İşte maçın heyecanını yükselten, kalitesini belirleyen 6 gol... İki takım da bu skora razı değildi. Karşılıklı gol arayışlarında hiç hesapta olmayan biri -Atiba- Gökhan Gönül’ün asistiyle öyle bir gol attı ki belki de tarih yazdı!

OYNAYARAK KAYBEDELİM(RÜŞTÜ REÇBER)

Maç başladığında şunu gördük: Trabzonspor ister istemez Beşiktaş’ın oyundaki hakimiyetini kabul etmiş ve oyunu geride kurmuştu. Maça adeta golle başlayan Beşiktaş’ın oyunu kontrolü Atiba-Tosic hatasıyla oluşan pozisyonda Okay’ın golüyle son buldu. O dakikadan sonra Trabzonspor’da bir değişim oldu, sanki ‘Bari oynayarak kaybedeyim’ dediler.

Türkiye’nin beklediği bir Lyon maçı var. Beşiktaş’ın bu maçta dikkat etmesi gereken tek şey dünkü defansif zaafiyetleri tekrar etmemek olacak. Eğer bu yanlışlardan kurtulmazsa Lyon’daki ilk maçta hüsran yaşayabilir.

GÜNEŞ'İN İSTEDİĞİ OYUN(ALİ ECE)

Beşiktaş’ın ilk 15 dakikadaki oyunu, tam da stadın olduğu spor tesisine adı verilen Şenol Güneş’in kafasındaki ideal oyundu. Trabzon ise ya Ersun Yanal’ın Beşiktaş analizine göre her zaman oynadığından faha farklı bir oyunla başladı ya da ilk 15 dakikadaki Beşiktaş’ın harika oyunu karşısında başka türlü oynamak zorunda kaldı.

Genel oyunda Beşiktaş, Quaresma tipi bir dar alanı dripling-çalımla genişleten sahici bir kenar forveti çok aradı. Sezonun en güzel maçıydı. Ligde her maç böyle olsa ligin kendisi de adı gibi süper olur! Atiba özelinde Beşiktaş, Yusuf Yazıcı özelinde Trabzon ayrı süperdi. Bu maçı her iki takımdan önce futbolun kendisi kazandı!

SEZONUN ÖZETİ(GÜNTEKİN ONAY)

90+1’de gelen Atiba golü Beşiktaş’ın bu sezonki oyun karakterinin de özetiydi.. Beşiktaşlı oyuncular muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Bu sezon G.Saray, Benfica ve Napoli maçlarında da bu reaksiyonları gördük. Beşiktaş tam anlamıyla geri dönüşlerin takımı.

Futbol ilginç bir oyun. Beşiktaş çok iyi oynarken goller yedi. Etkisiz görünürken goller attı. Ali Palabıyık şunu bilsin ki bu tarzıyla kendisine Avrupa’da maç falan yönettirmezler.

BİREYSEL HATALAR(CEM DİZDAR)

Bizim lige ‘düzen’ler değil çoğunlukla ‘kişi’ler etki ediyor çünkü bu memlekette ağırlıklı tercih, ‘oyun bozmak’tır. Böyle olunca da sonuçları ‘bireysel beceri’ ya da ‘basit hatalar’ belirliyor. Ligin epeydir kazanan iki takımı karşılaştı. Genel çerçevenin dışında bir maç beklenirdi ama yine bireysel beceriler/hatalar öne çıktı.

Kimler katılır bilmiyorum ama bence Beşiktaş ligin tempo konusunda en övülmesi gereken takımı. Ancak bu biraz da rakiplerin temposuyla karşılaşmadığı için böyleydi. Trabzon ele geçirdiği maçta Aboubakar’dan bir beceri golü yediyse de oyundan kopmayıp tersine Beşiktaş’a tempo dayatınca ortaya fantastik bir karşılaşma çıktı.

KURSAKLARINDA KALDI(ERMAN TOROĞLU)

Stattakilerin, televizyon başındakilerin verdikleri paraları helal ettiren bir maç oldu. İki takım da futbol oynamayı düşündü. Oyunu çirkinleştirmediler, herkese keyif verdiler. Bu maç Beşiktaş'ın bence şampiyonluk maçıydı. Eğer bu maçta Beşiktaş mağlup olsaydı hem kendilerinin aklı karışacaktı hem de rakipleri iştahlanacaktı. Şimdi rakiplerinin hevesleri kursaklarında kaldı.

Atiba'yı Amerika'ya özel bir laboratuvara gönderip bu adamda nasıl bir adale, ciğer var ve beyin var inceletmek lazım. Adamı yolda görsen pek de futbolcuya benzetemeyebilirsin. Takım elbise giydirsen, kravat da taksa düzgün bir muhasebeci tipi olabilir. Ama adam saçından, ayak tırnaklarına kadar futbolcu.

HİKAYESİ OLAN MAÇ(METİN TEKİN)

Şunu söylemek lazım ki hikayesi harika olan bir maç izledik. Golle başlayan bir Beşiktaş, oyunu tamamen eline alan bir Beşiktaş... 25. dakikaya kadar oyunu dengeleyemeyen ama skoru dengeleyen bir Trabzonspor... Tam 'Beşiktaş burada rahat kazanır' diye düşünürken Trabzonspor'un geri dönüşü...

Atiba'nın da belki de Beşiktaş'a şampiyonluğu getiren golü de bu maçın noktası oldu. İki kere öne geçtikten sonra, geri düştüğü bir maçı kazanması Beşiktaş'ın aynı zamanda oyun ve takım gücünün çok önemli bir göstergesi...

ŞAMPİYON OLDU(ÖMER ÜRÜNDÜL)

Beşiktaş takımı bana göre dün gece şampiyon oldu. Bu kadar hafta varken 'Neden böyle diyorsunuz?' diye sorabilirsiniz. Hemen cevap vereyim: Zor bir deplasmanda iki kere skor avantajı yakalayıp, ardından önce Babel, sonra da Cenk ile farkı ikiye çıkarma şansını yakalayan, ardından da ikinci yarının ortasında art arda yediği gollerle bir anda yenik duruma düşen bir takım, üstelik Quaresma gibi bir silahını 35. dakikada kaybetmesine rağmen bu maçı kazanmışsa bana göre fazla söz gerek yok.

Son paragrafı Atiba için açıyorum: Beşiktaş'a geldiği günden beri ben bu futbolcuyu methediyorum. Ama bu sezon gerçekten sınırları aştı. Dün gece dikkatle takip ettim. Önce müthiş bir kademe ile ilk yarıda Trabzonspor'un ikinci golünü engelledi. 90 dakika pres yaptı ve aynı zamanda hatasız paslarla oyun yönlendirme özelliği var. Üstelik bir de o yorgunluğuna rağmen İngiliz satrforlar gibi harika bir kafa golü attı. Saygı duymayıp da ne yapılır.. Ben ona yeni bir isim taktım: Biyonik adam...

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler