SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş çeyrek final için sahada!

Beşiktaş 1-1'in rövanşında Olympiakos'la kozlarını paylaşacak, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale adını yazdırmaya çalışacak.

Olympiakos’la geçen hafta Pire’de 1-1 berabere kalan Beşiktaş’a, UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselmek için her türlü galibiyetin yanı sıra golsüz beraberlik yetecek. 1-1’in üstündeki (2-2, 3-3) beraberliklerde ve tüm yenilgilerde ise Yunan ekibi tur atlayacak. Saat 21:00’de başlayacak Beşiktaş - Olympiakos maçı TRT 1 ve Tivibuspor 2’den canlı yayınlanacak.

MUHTEMEL 11’LER

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Mitrovic, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Cenk, Aboubakar.

OLYMPIAKOS: Leali, Figueiras, Retsos, Botia, Cissokho, Cambiasso, Romao, Elyounoussi, Fortounis, Manthatis, Ansarifard.

Marcelo kadroda yok

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle durumu belirsizliğini koruyan Marcelo Guedes'in Olympiakos maçında oynayamacağı netleşti. Dün akşam yapılan antrenmana katılan Marcelo, idmanda kendini denedi ancak testi geçemedi. Bu durum üzerine Şenol Güneş Brezilyalı stoperi maç kadrosuna almadı. Marcelo'nun ligde oynanacak olan Antalyaspor karşılaşmasında da oynamasının zor olduğu öğrenildi.

Avrupa'da 194. randevu

Avrupa arenasında 194. maçını Olympiakos’la oynayacak olan Beşiktaş geride kalan 193 karşılaşmada 71 galibiyet, 42 beraberlik ve 80 yenilgi aldı. Rakip ağları 246 kez sallayan Kartal 277 gole engel olamadı.

Dalya günü

Beşiktaş, eski adıyla UEFA Kupası olan ve Avrupa Ligi ismiyle devam eden organizasyonda bugün “dalya” diyecek. Avrupa futbolunun 2 numaralı turnuvasında bugüne kadar 99 maça çıkan siyah-beyazlılar, rakiplerini 44 kez mağlup etti. 21 maçta berabere kalan Beşiktaş, 34 mücadeleden ise yenilgiyle ayrıldı.

Aboubakar çok formda

Kartal’ın, Olympiakos karşısındaki en büyük gol kozu Vincent Aboubakar olacak. Bu sezon Avrupa kupalarında 5 gol kaydeden Kamerunlu forvet, Şampiyonlar Ligi’nde 3, Avrupa Ligi’nde 2 kez ağları sarstı. Forma giydiği son 7 resmi maçta 6 gol atan Aboubakar, Olympiakos deplasmanında 1-1’lik skoru belirlerken, Kayseri maçında 2 gole imzasını atmıştı.

Dolmabahçe’de tek mağlubiyet

Kartal, Olympiakos maçı öncesi iç saha performansıyla dikkat çekiyor. Siyah-beyazlı ekip Vodafone Arena’da oynadığı son 15 resmi maçta sadece Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye mağlup olurken, 7 galibiyet, 7 beraberlik aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 22 kez havalandıran Beşiktaş kalesinde 14 gol gördü.

14 yıl sonra çeyrek final

Beşiktaş, Olympiakos’u elerse 14 yıl sonra Avrupa’da çeyrek finale adını yazdıracak. Siyah-beyazlı takım son olarak 100. yılını geçirdiği 2002-03 sezonunda Mircea Lucescu yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’nde son 8’e kalmıştı. Lazio ile eşleşen Kartal deplasmanda 1-0 yenildiği İtalyan ekibine evinde de 2-1 kaybederek elenmişti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler