SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş-Olympiakos maçını Michael Oliver yönetecek

Beşiktaş-Olympiakos maçına atanan hakem Michael Oliver, İngiltere'nin son dönemdeki en tartışmalı hakemlerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Elit kategori hakemi olmayan, birinci kategoride yer alan Oliver, bu sezona kadar Şampiyonlar Ligi'nde grup maçı yönetmeyen tecrübesiz bir isim.

Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın Lazio ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada düdük çaldı. Türkiye'nin deplasmanda Kazakistan'ı 1-0 ile geçtiği karşılaşmada da sahada o vardı. Bu sezon Devler Ligi'nde Sporting-Legia, Sparta-Asteras ve Brugge-Kopenhag olmak üzere gruplarda üç maç yönetti.

FA Cup çeyrek finalinde Manchester United ile Chelsea'nin karşı karşıya geldiği maçta düdük çalan 32 yaşındaki hakem, 35. dakikada Ander Herrera'yı oyundan attı. Chelsea ardından 10 kişi kalan rakibi önünde golü buldu ve yarı finale kalan taraf oldu.

Hakem kararları bu maçta Manchester United teknik direktörü Jose Mourinho'yu çılgına çevirdi. Maç sırasında ve maçın ardından bir çok kez hakemle tartışan ve neredeyse gırtlak gırtlağa gelen Portekizli teknik adam, sonrasında yaptığı açıklamada ise 'Oliver potansiyeli olan bir hakem" ifadesini kullandı.

Hakemlik baba mesleği

2007'de 25 yaşındayken çıktığı maçla Wembley Stadı'nda maç yöneten en genç hakem unvanını alan Michael Oliver, hakemlik mesleğine 14 yaşındayken, kendisi de eski hakem olan babasının zorlamasıyla başlamış. (Milliyet)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler