SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı için ne dedi?

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş evinde Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti. Spor yazarları tartışmalı geçen maçın pozisyonlarını değerlendirdi.

CEM DİZDAR - FANATİK

Şampiyonluk için ciddi avantaja sahip olmanın rehavet getireceği iddialarının etkisi mi yoksa ‘Ligin en gösterişli takımı’ övgülerinin hakkını vermek için mi bilinmez ama Beşiktaş gole kadar gergindi. Golü atamadıkça bu gerginlik gözle görülür biçimde yükseldi. Ve bu maçta takımın en gözle görülür performansına sahip iki oyuncusu Gökhan ve Quaresma’nın sarı kart alıp sonraki maç için cezalı duruma düşmesine neden oldu. Oysa oynanan oyun, her anında ‘gol’ü hissettiriyordu. Nitekim aranan gol dört oyuncunun - Quaresma, Adriano, Cenk ve Gökhan- ortak katkısıyla geldi de...

ALİ ECE - HÜRRİYET

İlk yarıda fiziksel açıdan çok zorlu bir kapışma vardı. Kemik sesleri, yarılan kaşlar, akan kanlar derken Gökhan ile Quaresma ligde cezalı duruma düştü. Gökhan’ınki %51 pozisyon icabıydı ancak Quaresma sinirine yenilip itirazdan gördü. Naçizane önerim, hâlihazırda enteresan dövmeleri olan Portekizli kanat harikasının bir de gereksiz kart görmemek için bir uyarı dövmesi yaptırması! Mümkünse altına da “Frikikleri Talisca’ya bırak, keyfine bak” yazdırmalı!

2. yarı Beşiktaş topa yine iyi hükmetti ancak son vuruşlar ve paslarda hatalar yaptı. Oyuncular ve teknik heyet, maç bitmeden Olympiakos maçını düşünmeye başlayınca son dakikalarda Rize tehlikeli pozisyonlar da buldu. Sonuçta Beşiktaş ilk golü attığı son 53 maçın 45’ini kazanmış oldu. 1-0’ı bu kadar iyi oynamak çok güzel ancak daha farklı kazanabileceğin maçın sonunda zor anlar yaşamak bir o kadar kötü.

ERMAN ÖZGÜR - FANATİK

Zaman zaman Gökhan Gönül’ün yalnızlığından faydalanarak etkili oldular ve Kweuke ile çok net bir fırsatı kaçırarak puan alma şansını yakalayamadılar. Ama özellikle Beşiktaş Galatasaray maçındaki savunma anlayışını bu maça da yansıtınca başka pozisyon da üretemediler. Ligin boyu kısaldıkça düşmeme hedefi olan takımlarla oynanan maçların zorluğu iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Kazanılan bu zor maçın sonunda ise 3 puanda en fazla Atiba, Adriano, Gökhan Gönül ve Babel’in performansları akılda kaldı.

RIDVAN DİLMEN - SABAH

Şenol hoca ne yaptı? Quaresma'yı keyif yapmaya başladığı dakikalarda kenara aldı. Bilmiyor muydu onun protesto yapacağını... Biliyordu hoca. Hem onsuz takımı görmek istedi, hem de Rize'nin son bölümde nasıl oynayacağını tahmin etti. Tolgay'ı ortaya attı, dinamizm kazandırdı. Öne Oğuzhan'ı aldı, Talisca'yı sağa çekti ve 1-0'a da 'tamam' diyecek düzene geçti. Elbette gol istemiştir ama o önlemi de almak istedi. Hatalar yaptı ama bence iyi bir hakem geliyor. Ciddi hataları olmasına rağmen yanlışı yok. Teknik olarak eleştirilebilir, penaltı verilebilecek Atınç pozisyonu dahil ama gördüğünü çalan bir hakem.

ERMAN TOROĞLU - SABAH

Beşiktaş'ın en iyisi kim derseniz? Gökhan Gönül. Ama Beşiktaş, o bildiğimiz Beşiktaş gibi... Ne Galatasaray maçında oynadı ne de dünkü Rize maçında oynadı. Şunu da diyebilirsiniz: "Belki rahatlık onlara batıyor..." Ama rahatken iyi futbol oynanır. Puan farkı bu kadar açıkken iyi işler yaparsınız. Dün son 15 dakika Beşiktaş için kabus gibi geçti.

Quaresma, göze hoş gelen hareketler yapıyor, tamam. Golden önce attığı topuk pası çok şık, o da tamam. Ama Quaresma çok kopuk kopuk oynayan bir futbolcu. Oyundan çıkarken yine sinirleniyor. Hakemi alkışlayarak sarı kart alman, bu takımı sabote etmekten başka bir şey değil.

UĞUR MELEKE - HÜRRİYET

Beşiktaş transferde takıma tecrübe enjekte etmenin ödülünü alıyor şu an. Bir takım, alışılmış yollarla çözemediği iki Rize maçının birini sol bek, birini sağ bekinin golüyle kazanabiliyorsa, o takım şampiyonluk performansı gösteriyor demektir zaten.

Quaresma çıktıktan sonra bile frikiklerde Talisca’nın ikinci tercih olarak kalması akıl almaz. Quaresma oyundayken zaten her topa vurmak istiyor, sıra bir türlü Talisca’ya gelmiyor. 83’üncü dakikada kazanılan tehlikeli frikiği Aboubakar’ın kullanmasıysa tek kelimeyle gayrıciddi. Eğer Quaresma oyunda değilse, sağdan ya da soldan, Beşiktaş’ta tehlikeli frikikleri kullanması gereken kişi Talisca kesinlikle.

ERTEM ŞENER - FOTOMAÇ

Kalan 11 haftada Beşiktaş taraftarı şampiyonluk kutlaması yapacak. Bu alışılagelmiş bir durum değil. Lig koptu gitti.Ama futbolcular bu kadar rahat olmamalı!Bazı futbolcular Şenol Güneş gibi düşünmezlerse kalan 11 haftada, yıllarca unutulmayacak bir sendrom ile karşı karşıya kalırlar..

GÜNTEKİN ONAY - VATAN

Beşiktaş %74’e 26 topa sahip olmasına rağmen yine net gol fırsatları üretemedi. Bunun nedeni Cenk Tosun’un çok statik kalması ve Anderson Talisca’nın abartılı şekilde top kaybetmesiydi. Oğuzhan da rakip ceza alanına uzak kalınca Beşiktaş üretemedi. Bu 2 oyuncu gol atmadıkları zaman ne yazık ki 1 yıldızlık futbol oynuyorlar. Oyuna sonradan giren Aboubakar da iyi bir görüntü ortaya koymadı.

Dün Beşiktaş’ta Atiba, Marcelo, Gökhan Gönül ve Oğuzhan işlerini iyi yapan isimler oldu. Dolu tribünlere ve yüksek özgüvene rağmen Beşiktaş’ın dün oynadığı futbol tatmin edicilikten uzaktı. Yüksek puan farkı bir güvence değil. Beşiktaş dünkü maçtan dersler çıkartmak zorunda.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler