SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fikret Orman'dan G.Saray ve F.Bahçe'ye gönderme

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, beIN Sport'a gündem Galatasaray derbisi ve olaylı geçen Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklamalar yaptı.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları;

"Beşiktaş TV geliyor stada! HD yayına geçeceğiz. Yatırımlarını da yaptık. Bir iki tane ufak şeyimiz kaldı. Stadımıza 4 tane restaurant yaptık, onlar da açılacak ve 7 gün aktif olacak. Beraber yaşadık, yıkımından bitimine kadar. Emek dökmeden bir şey olmuyor. Biz Beşiktaş'ta yokken bir şeyler yaptık."

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE HANGİ TAKIMI İSTİYOR?

"Liverpool'u geçtiğimiz zaman Brugge çıkınca sevinmiştim, hesap yapmıştım. Bir hata yapmıştım. Hayırlısı neyse o olsun. Sezon başında Şampiyonlar Ligi kuralarındaki takımlara bakınca, buradaki takımlar daha sempatik geliyor."

"Beşiktaş büyük bir kulüp. Elinden gelen neyse yapacak, gidebileceği yere kadar gidecektir. İnşallah Allah buraya UEFA Kupası getirmemizi nasip etsin. Manchester United'ı dışarıda bırakıyorum. Ama diğer takımlara bakınca bizim kadar eski bir kulüp değiller, bizim kadar iyi oyuncuları yok, taraftarları bizimki gibi değil. Olması lazım. Galatasaray 2000 senesinde yapmış olduğu başarı, o zamanın şartları içerisinde hakikaten büyük bir başarıydı. Ama o günden sonra Türkiye'ye kupa getirememek bizim ayıbımızdır. Kendi camiam için de söylüyorum."

MART TRANSFERİ

"Şimdi Mart transferleri geliyor. Demba Ba, Ersan, Caner geliyor. Büyük katkı sağlayacaklar takıma. Ersan'ı taraftarımız çok sever. Caner 40 senelik Beşiktaşlı gibi. Tabii Şükran'ın da onda payı var. Demba Ba dün gelecekti ama memleketine gidip çocuğunu görüp Pazartesi burada olacak."

'MİLLİ TAKIM'IN CENK'E İHTİYACI VAR'

"Cenk'e biraz şey yapıldı. Milli takımın santraforu, sağ ayak, sol ayak, kafa. Beşiktaş'ın santraforu Cenk zaten. Aboubakar da iyi bir futbolcu. Tabii orada sıkıntı şu, Dembe Ba ve Gomez yüksek gol oranıyla oynayınca beklenti yükseldi. Çocuk zorlandı sonuçta. Aboubakar çok da iyi bir çocuk. İnşallah bonservisini de alalım.

Cenk benim beklentimin altında gidiyor. Cenk'i daha yukarı çıkarmamız lazım. Milli takımın da Cenk'e ihtiyacı var. Çok iyi bir çocuktur."

"Tosic de çok iyi bir çocuk. Hep söylüyorum, bizde oynayan oyuncular gidip başka yerde kolay kolay mutlu olamazlar. Geldiğimizden bu yana ayrımclık yapmadık. Şu an Beşiktaş futbol takımının prim alacağı yoktur. Geçmişten gelen maaş borcumuz olabilir ama onları da ödüyoruz. Beşiktaş'a olan bir güven var."

"Şenol Hoca da söylüyor, bizim maçımızı seyreden mutlu olsun. Yenerken bile saygı duyulan bir camia olmak. Başka kulüplere dalmak, bunlar artık sempati de görmüyor. Sokakta Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Bursasporlu herkes geliyor, konuşuyoruz, fotoğraf çekiyoruz."

"Slaven Hoca'nın ilk geldiği zaman devre arasında Galatasaray'dan Danny'i kiralamıştık. Önder Özen de sportif direktörümüzdü. O günün şartlarına göre de istediler. Ben çok taraftar değildim ama en sonunda transferi yaptık. Sezon sonu geldiğinde bir mali genel kurul vardı. Genel kurul üyemiz bu transferi neden yaptığımızı sordu. Ben ne cevap vereceğim diye düşündüm."

TRANSFER SÜRECİ

"Bizde sistem şöyle, bir scout ekibimiz var. Onlar devamlı mesela bu hafta sonu 14-15 canlı maç izlediler. Onlar izlemeleri yaptıktan sonra, Metin Albayrak'a götürüyorlar. Konu belli bir yere gelince bana gelir ve ben de Şenol Hoca ile görüşürüm. Ama transferi yönetim yapar. Sonra kararı veriyoruz."

'BEŞİKTAŞ HAKEMİN ARKASINA SIĞINMAZ'

"Bunları gerçekçi bulmuyorum. Başakşehir var, Galatasaray var, Fenerbahçe var. Daha önümüzde çok maç var. Beşiktaş iyi yolda mı? Fena değil, daha da iyi olmalıydı. Beşiktaş Karabük'e kaybetmemeliydi. Hakemin arkasına sığınacak bir kulüp değil Beşiktaş. Hakem hataları oluyor ama ben bunların kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. Şenol Hoca, 1 dakika kötü oyundan rahatsız olur. Beşiktaş gibi takımlar yüksek maliyetli takımlar."

"Şenol Hoca art niyeti olmayan, çizgileri olan sevdiğim bir ağabeyimdir. Şenol Hoca ile kontrat olarak bir sıkıntımız yok. Bunlar çok önemli şeyler değil. Rakiplerimize bakıyorsunuz kontrat yapıyorlar, bozuyorlar. Bunlar önemli değil. Ben de Şenol Hoca da niyetimizi biliriz. Çok mutlu Şenol Hoca da..."

'ELENMELERİNE ÜZÜLDÜM'

"Her sene Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş şampiyon olacak diye bir şey var mı? Trabzonspor da olmalı, Bursaspor da olmalı. Ben Fenerbahçe'nin de Osmanlıspor'un da elenmesine üzüldüm."

"Biz rakibimizde 10, bir rakibimizle 7 puan farkımız var. Onlar önümüzde olsa bu konulara girmezlerdi. İki durum var, biri algı yaratmak hakemlerle iligli. Biri de taraftar baskısı yüzünden yapılan açıklamalar. Bunlar algı yaratma ve taraftar baskısı... Beşiktaş Karabük'e yenilmez, bunu hakeme bağlamanın ne anlamı var?"

"En kolay iş. Profesyonel bir iş bu, profesyonelse herkes işini yapacak. Kulüpler de alışmışlar, algı yaratma. Eskiden gelen alışkanlıklar. Bunu artık yemiyor kimse, Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı yemiyor... Sezon başından bu yana her maçımızda hata var, ben de diyorum ki vardı."

"Fenerbahçe ile buradaki maçta, Ali Palabıyık çok kötü bir maç yönetti. Ama Beşiktaş evinde oynuyor, sakin olacak. UEFA Kupası almayı hedef tutan bir takım böyle şeylere gelir mi? Oyuncular kötü niyetli olabilir, hakem kötü olabilir..."

"Beşiktaş centilmenliği bunlar olmamalıydı. Şenol Hoca da benim gibi laz bir adam hemen sinirlendi. Fenerbahçe oyuncuları da çok plnalıydı. Rakip oyuncular böyle zamanlarda maç bittiği zaman devrede ya da hemen soyunma odasına gitmek ister. Ama başkalarının hata yapması bizim hata yapmamıza neden olmamalı..."

"2012 Mart'ından bu yana 5 sene geçmiş. Her sene 3 kupa vardır. 15 kupa var, bu 15 kupadan Beşiktaş sadece 1 kupa almış. 14'ünü Galatasaray ve Fenerbahçe almış. Ya bir tane Beşiktaş hakkıyla şampiyonluğunu elde etmiş."

'GEÇEN SENE NEDEN İTİRAZ ETMEDİLER?'

"Bunlar ayıp şeyler. Galatasaray niçin Pazartesi oynuyoruz diye soruyor? Geçen sene biz Olimpiyat'ta oynarken Pazartesi, ona neden itiraz etmediler? Sezon başından bu yana hep Pazartesi oynuyoruz. Bazen Şenol Hoca da kızar. Ben söylüyorum, bize gıcıklık olsun diye bunu yapmıyorlar.

'UCUZ HEPASLAR BÜYÜK CAMİALARA YAKIŞMAZ'

Çarşamba Fenerbahçe, Perşembe Beşiktaş oynadı. Fenerbahçe'yi Pazar'a, Beşiktaş'ı Pazartesi'ye vermişler. Galatasaray bir gün dinlense ne olur, dinlenmse ne olur? Böyle ucuz hesaplar büyük camialara yakışacak şeyler değil. Bir gün az dinlense Galatasaray yenecek diye bir durum mu var? Ya da Beşiktaş bir gün fazla dinlense kesin kazanacak mı?"

"Dursun Bey'i çok severim. Sıkıntılı hoca değiştirdiler. Taraftar baskısından dolayı açıklama yapılmasını doğru bulmuyorum. Ama bizim de bu tip durumlarda reaksiyon verdiğimiz oluyor. Galatasaray'ın maçlarını açıkçası takip etmiyorum. Haksızlıklar oluyor mudur? Onlara da oluyordur, Fenerbahçe'ye de oluyordur."

Bugün Londra'ya gidiyorum. Yetişebilirsem TT Arena'ya gideceğim, yetişemezsem Ahmet Nur Çebi gidecek. Ben her zaman gittim, onlar da bizi hep iyi karşılaşmıştır."

'VAN PERSIE BİZDE OLSA O HAREKETİ YAPMAZDI'

"Mesela Fenerbahçe ile oynadığımız son maç... Van Persie bize gelmek istiyordu. Gelseydi, Beşiktaş'ta oynuyor olsaydı derbide o hareketi yapar mıydı? Bizde yapmazdı. Bizim kulüp kültürümüzde yok."

'RAKİBİMİZ MANCHESTER UNiTED...'

"Bizim rakibimiz Başakşehir değil ki! Gelir rakibimiz yani, biz kendimizi Rizespor'un elde ettiği gelir ile kıyaslayamayız. Manchetser Unite ile kıyaslamamız lazım. Onun için söylüyorum. Beşiktaş, Galatasaray ile maç yapıyor. Galatasaray yenilse, Beşiktaş yenilse ilk defa mı olacak bu? Sahada güzel oynansın, keyifli bir maç izlesinler. İnsanlar zaten onun için geliyor, beni mi seyretmeye geliyorlar? Biz çok çalışıyoruz. Bu Beşiktaş alkı olmasa niye çalışalım. Bu aşk olmasa çalışır mıyız?"

'KOCA KOCA ADAMLAR YALAN KONUŞUYOR'

"Mitrovic'in hiç de yüksek maliyeti yok. Mitrovic Hırvat milli takımında oynayan bir oyuncu. Devre arası takıma girmek çok zordur. Biz onu çok izleyerek aldık. Devre arası geldiği için şanssızlık oluştu. Hoca belki de risk almak istemiyor. Bir adam bir şeyi tenkit etmek istiyorsa, anlatıyorlar. Beşiktaş'ın borcu 2 milyon TL falan. Koca koca adamlar, yalan konuşuyorlar. Koca koca insanlar konuşuyor bunları. Ama maalesef atıyorlar, tutuyorlar. Kulübü nereden aldık, nerelere getirdik?"

G.SARAY DERBİSİ AÇIKLAMASI

"Ben tarafım. Karşı tarafı da rencide etmek istemem. Söylüyorum kişiler hata yapar kurumlar yapmaz. Beşiktaş ya da Galatasaray bir hata yapmışsa bunu kişiler yapmıştır. O nedenle bizim Galatasaray ile ebedi dostluğumuz var. Galatasaray çok büyük bir camia, 4 tane yıldızı var, UEFA Kupası var. Kazanmak için gidiyoruz ama tahmin etmiyorum Galatasaray'da Beşiktaş'a 3-0 yenilelim diye beklemiyor. Hakemin az hata yaptığı bir karşılaşma olsun..."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler