SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cenk Tosun, Mario Gomez'i geride bıraktı

Beşiktaş'ın 25 yaşındaki golcüsü Cenk Tosun geçen yıl gölgesinde kaldığı Mario Gomez'i 3'e katladı.

Geçtiğimiz sezon Mario Gomez'in arkasında yedek bekleyen Cenk Tosun 17 gol atmasına rağmen Alman golcünün gölgesinde kalmıştı. Sezonu 28 golle tamamlayan Gomez'in gidişinden sonra Şenol Güneş'in prensi olan Cenk Tosun hocasını yanıltmadı.

Wolfsburg'a giderek müthiş bir performans düşüklüğü yaşayan ve sadece 7 gol atabilen Gomez'i neredeyse 3'e katlayan Cenk daha şimdiden 19 gole ulaştı. Avrupa'da ve Lig'de Beşiktaş'ı sırtlayan milli oyuncu ayrıca geçen yıl Gomez'in 21. haftada attığı 15 golü 19. hafta itibari ile geçti.

Dün gece Hapoel Beer Sheva karşısında 2 golle katkı sağlayan Cenk Tosun UEFA tarafından da 'Haftanın Oyuncusu' adayı gösterildi. Milli futbolcunun anketteki rakipleri ise Lacazette, Zlatan Ibrahimovic ve Edin Džeko.

Beşiktaş'ı Hapoel Beer Sheva karşısında 2-1 öne geçiren Cenk Tosun, bir sezonda attığı gol sayısını 17'ye çıkardı ve rekorunu egale etti. Cenk Tosun, Beşiktaş'ı UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Hapoel Beer Sheva karşısında 2-1 öne geçiren golü atarken, kariyer rekorunu egale etti.

Beşiktaş'ın ligde Atiker Konyaspor'u 5-1 yendiği maçta hat-trick yaparak, gol sayısını 15'e çıkaran ve Süper Lig kariyerinde en çok gol attığı sezon rekorunu kıran Cenk Tosun, istatistiklerini İsrail'de de geliştirmeye devam etti. 60. dakikada Hapoel ağlarını havalandıran Cenk Tosun, bu sezon resmi maçlardaki gol sayısını 17'ye çıkararak, en çok gol attığı sezon rekorunu egale etti.

Geçen sezon 43 maçta 17 gol atan Cenk Tosun, bu sezon ise 29. resmi maçında bu istatistiği yakaladı.Beşiktaş'a geldiği günden bu yana ilk 11'de başladığı 44 resmi maçta 35. golünü kaydeden Cenk Tosun, UEFA Avrupa Ligi kariyerinde ilk 11'de b aşladığı 4 maçta beş gollük katkıda bulundu. Cenk Tosun, bu maçlarda 4 gol kaydetti 1 de asist yaptı.

SERGEN, NOBRE VE İBRAHİM AKIN'I GERİDE BIRAKTI

Avrupa kupalarında 5 gole ulaşan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla 4 gol atan Sergen Yalçın, Mert Nobre ve İbrahim Akın'ı geride bıraktı. Siyah-beyazlı oyuncu 5 gollü Tayfur Havutçu, Pascal Nouma, Hugo Almeida, Gökhan Töre, Filip Holosko ve Ertuğrul Sağlam'ı yakaladı.

Beşiktaş'ın son golünü atan Atiba Hutchinson, bu sezon ilk kez fileleri havalandırdı. Uzun bir aradan sonra gol sevinci yaşayan Kanadalı oyuncu, ayrıca siyah-beyazlı formayla Avrupa kupasındaki ilk golünü kaydetti.

Beşiktaş'ın Hapoel karşısında aldığı 3-1'lik galibiyetle kritik bir role sahip olan Cenk Tosun, maçın ardından açıklamalarda bulundu. İkinci yarıda maçın tamamına hakim olduklarını ifade eden Cenk, "Bugün gerçekten çok iyi bir performans sergiledik. İlk golde güzel bir ön direk koşusu yaptım, defansı da oraya çektim. Akabinde hemen gol yedik ama soyunma odasında ayaklandık.

İkinci yarıya çok iyi başladık, hocamız gerekenleri soyunma odasında söyledi. Attığım golle takıma katkı sağladığım için çok mutluyum. Önce Akhisar ardından da Hapoel maçına konsantre olacağız.

Ben işimi yapmaya çalışıyorumm Bugün bana iki gol de yazılabilir. Beni eleştirenlere teşekkür ediyorum ama ben kendi işime bakıyorum" dedi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler