SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Aytemiz Alanyaspor-Beşiktaş maçı için ne dedi?

Ünlü futbol yazarları Beşiktaş'ın deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi.

SAVUNMASIZ MAÇ (Kenan Başaran-Hürriyet)

Aytemiz Alanya, savunma yapmayı bilmediği gibi rakibini de savunma terbiyesinden uzaklaştıran bir ofansif iştaha sahip. Savunmasız maçı Beşiktaş’ın kazanması normaldi.

Aytemiz Alanyaspor ile oynayan en savunmacı takım bile tedbiri elde bırakır. Çünkü Akdenizliler, sadece atacağı golü düşündüğü için rakiplerini savunma terbiyesinden uzaklaştırıyor. İlk 17 haftadaki Alanya maçlarının gol ortalaması 3.4! Zirvedeki ilk dört takımdan sonra en çok gol atan 5. takım, ama ligin de en çok gol yiyeni... Ve Alanya, dün bir de hocasızdı. Neticede bu maç, savunmaların boşlandığını, iki takımında ailecek hücum yapacağı bir maç olacaktı.

PAS LİDERİ LİG LİDERİ (Ali Ece-Hürriyet)

Fatih hocanın kulakları çınlasın! Alanya yaslanmadı, Beşiktaş yoğun hücum presle eksik rakibini geriye yasladı. Golün kapısını geçen sezon şampiyonluğu getiren taktiksel anahtarla açtı: 2.5uncu alanda yoğun pres yap, kaptığın toplarda seri pasla gole git! Geçen sezon Sosa atardı, hatta Cumartesi gecesi Milan formasıyla Napoli’ye karşı da yaptı: Pas kaliten yüksek, oyun görüşün genişse mesafeler en fazla bir Erkin Koray şarkısı! Oğuzhan da dün gece ilk golde asistin asistini yaparken Pirlo’yı anımsatan kalitede bir uzun metrajlı santimetrik pasla Quaresma’yı buldu. Q7 de harika yeteneğini sadelikle her birleştirdiğinde olduğu gibi milimetrik bir orta yaptı. Milimetre, santimetre peki Atiba’yı neyle ölçeceğiz? Bir an önce pasmetre icat etmek gerek!

ÇOK RAHAT (Mehmet Demirkol-Fanatik)

Quaresma’nın, 13’te Cenk’in mükemmel kafa vuruşuyla gelen golle sonuçlanan ortası Portekizli’nin yanlış saymadıysam 7. ortasıydı. Hepsi son derece etkili ve engellenmesi güç paslar demeli aslında. Çünkü hiçbiri rastgele değil, hep hedefeydi. Maç sonuna kadar da böyle devam etti.

Kısaca şampiyon gibi oynadılar. Ve rahat kazandılar. Buna en çok sevinmesi gereken de sanırım Alper Ulusoy. O çaldığı penaltıyla bir puan kaybı olsaydı bunun altından kalkmak zor olurdu. Bugüne kadar yanlış penaltılar tabii ki gördük. Ancak gözü önünde kalecinin topa müdahale edip yönünü terse çevirdiği bir harekete penaltı çalındığını hiç görmemiştim. Şansı var, Quaresma var...

TALISCA ALTERNATİF DEĞİL (Rıdvan Dilmen-Sabah)

Bu maçta yapabileceğimiz bir çıkarım da Talisca'yla ilgiliydi. Talisca, 30 dakikada bize santrfor olarak oynayamayacağını gösterdi. Oyun kalitesi Talisca'nın önde oynadığı bölümde düştü Beşiktaş adına.Aynı şablonda pozisyonlar değişip Babel öne geçince, Talisca 10 numaraya dönünce daha iyi oldu. Aboubakar, Afrika Kupası'nda, Cenk Tosun da sakatlandı. Görüldü ki onların alternatifi Talisca değil. Babel'le daha iyi oldu ama sırtı dönük Babel de çok iyi değildi. Belki bir forvet arayışı olur. Şenol Güneş, Galatasaray'ın Yasin'le yaptığı gibi kadro dışı bırakmadı, devam etti. "Buyur Darıca'yla oyna o zaman" dedi. Dün de iyi performans veren Quaresma, hocasına koştu. Twitter hesabından özür de dilemiş zaten.Demek ki zor bir oyuncu olsa da Quaresma ilişkileri kötü bir adam değil.

HER MAÇIN ETKİSİ ATİBA (Cem-Dizdar Fanatik)

Beşiktaş’ın bu maçtaki en etkili oyuncusu sezondaki ilk golünü atan Quaresma’ysa da ‘her maç en etkili oyuncusu’ yine değişmedi; Atiba Hutchinson. Şenol Güneş, ‘oyuncu yükseltme’ konusunda haklı bir şöhrete sahip kuşkusuz. Beşiktaş’ta bu sihrini henüz istenilen düzeyde gösteremediyse bile Atiba gibi kilit bir oyuncunun Güneş’in ‘ilk şampiyonluğu’nu tatmasındaki rolü çok büyük. Bunu çoğu maçta olduğu gibi bu maçta da gösterdi Kanadalı. Ligin topla öne doğru oynama eğitimi en yüksek takımı Beşiktaş. Bunu gerek tek tek gerekse takım olarak yapabiliyorlar. Böyle oynayan bir takımın ligin en çok gol yiyen takımına karşı bu ritmi yakaladığında dört gol atmasına da şaşırmamak gerek.

KOMİK PENALTI (Ömer Güvenç-Vatan)

Ben hakemliğin zor olduğuna inananlardanım. Bu nedenle mümkün olduğu kadar konuşmam, yazmam, çizmem. Ama dün Alper Ulusoy, öyle bir penaltı verdi ki gel de eleştirme, yazma, konuşma. Hocam insaf Allah aşkına. Bu nasıl penaltı? Ben nasıl olduğunu söyleyeyim. Komik! Kahkahalarla gülersin. Öylesine bir penaltı verdin ki Şenol Güneş bile kenardan güldü. Allah aşkına biraz dikkat. Neyse gelelim maça.KARTAL çok rahat bir maç kazandı. Tüm yönleri ile rakibinden üstündü. Süper goller izledik. Cenk’in kafa golü, 1. sınıf bir golcünün atacağı bir goldü. Babel’in attığı yeme de yanında yat... Evet goller güzeldi ama Cenk’in attığı golde Quaresma’nın harika ortası, Babel’in golünde de Tolgay’ın inanılmaz asisti... Çok güzel goller oldu.

10 ÜZERİNDEN 10 - (Metin Tekin-Sabah)

Beşiktaş'ın 90 dakikalık performansına 10 üzerinden kaç verirsiniz?Deplasman olmasına rağmen rakibi de göz önüne aldığımızda bana göre Beşiktaş için çok kolay bir maç oldu. Bu kolaylığı skor farkı için söylemiyorum. Sıklet farkı olduğu için söylüyorum. Maçın hiçbir bölümünde ben Beşiktaş'ın puan kaybedeceğini düşünmedim. Aklıma bile gelmedi.Çünkü güç ve oyun farkı çok belirgindi. Bu pencereden baktığımızda da eğer 10 üzerinden bir not vereceksek en yüksek notu verebiliriz:10...

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler