SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş 2 - 0 Boluspor

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nda Beşiktaş, sahasında Boluspor'u Talisca ve Ömer Şişmanoğlu'nun golleriyle 2-0 mağlup etti ve 2016 yılında çıktığı son resmi maçta sahadan 3 puanla ayrıldı. Grupta puanını 10'a yükselten Siyah-Beyazlılar bir üst tura yükselmeyi garantiledi.

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nda Beşiktaş, 4. hafta mücadelesinde Boluspor'u konuk etti.

Siyah-Beyazlılar rakibini 2-0 mağlup etti ve 10 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Şenol Güneş'in talebelerine galibiyeti getiren golleri 34'te Talisca ve 72. dakikada Ömer Şişmanoğlu attı.

Mücadeleye etkili başlayan Beşiktaş, topun ve oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu. Özellikle Kerim ve Talisca ile etkili ataklar geliştiren Siyah-Beyazlılar, Boluspor kalecisi Soner Şahin'in kalesinde devleşmesiyle bir çok pozisyondan eli boş döndü.

Uzun bir süredir sakat olan ve Boluspor ile oynanan karşılaşmada 59 gün sonra forma şansı bulan Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, golle dönüş yaptı. Sol kanattan Olcay Şahan köşe vuruşu kullandı. Olcay'ın altıpasın önüne doğru gönderdiği ortaya savunmanın markajından iyi kurtulan Talisca müsait pozisyonda kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-0.

İlk yarının son bölümünde baskılarını iyice artıran Beşiktaş, çok net fırsatlar yakaladı. Boluspor'da günün en iyi performansını gösteren kaleci Soner Şahin, farkın açılmasını önledi ve Siyah-Beyazlılar soyunma odasına 1-0 önde gitti.

['Tunay Torun Beşiktaş'ta'](https://www.mynet.com/tunay-torun-besiktasta-105051-myspor)

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, ikinci 45 dakikaya 2 değişiklikle başladı ve taktik anlamda değişikliğe gitti. Tunahan Çiçek ve Burak Asan oyundan alınırken, Yusuf Emre Gültekin ile Özgür İleri oyuna dahil oldu. Ancak Beşiktaş, ilk yarıda bıraktığı yerden devam etti ve oyunu yönlendiren taraf oldu.

Siyah-Beyazlı ekibin suskun golcüsü Ömer Şişmanoğlu, uzun bir aradan sonra gol sevinci yaşadı. Sol kanattan hızlı hücuma çıkan Olcay Şahan, pasını ceza alanın önünde bulunan Ömer Şişmanoğlu'na gönderdi. Ceza alanına girer girmez şutunu çeken Ömer, topu ağlara yolladı ve 72. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-0 Beşiktaş'ın galibiyeti ile sona erdi. Siyah-Beyazlılar bu zaferle bir üst tura yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Kara Kartal mücadeleye hızlı başladı. 2. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında topla süratle ilerleyen Gökhan İnler, pasını Ömer Şişmanoğlu'na attı. Ömer'de bekletmeden ceza sahası içi sağ çaprazındaki Kerim Frei'ı gördü. Kerim, sağ ayağıyla yakın mesafeden şutunu çekti fakat kaleci Soner Şahin bu şutu kurtarmayı başardı.

6. dakikada Tolgay Arslan'ın ara pasıyla ceza alanı içi sol tarafında topla buluşan Ömer Şişmanoğlu, sağ ayağıyla müsait pozisyonda plase bir vuruş yaptı fakat kaleci Soner Şahin bir kez daha önemli bir kurtarış yaptı.

Beşiktaş birkez daha etkili geldi. 33. dakikada Ömer Şişmanoğlu'nun pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Kerim Frei çok sert bir şut çekTi fakat kaleci Soner Şahin son anda topu kornere çeldi.

34. dakikada sol kanattan Olcay Şahan köşe vuruşunu kullandı. Olcay'ın altıpasın önüne doğru gönderdiği ortaya savunmanın markajından iyi kurtulan Talisca müsait pozisyonda kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-0.

45. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza alanına giren Olcay Şahan çizgiye indi ve kaleye çok sert bir şut gönderdi. Boluspor kalecisi Soner, bu pozisyonda bir kez daha gole izin vermedi.

54. dakikada Adriano'nun pasıyla ceza yayı içerisinde topu önüne alan Anderson Talisca sol ayağıyla plase bir vuruş yaptı fakat kaleci Soner Şahin yatarak topu kontrol etti.

72. dakikada Ömer Şişmanoğlu farkı 2'ye çıkardı. Orta sahanın sol kanadından gelişen atakta topla birlikte süratle ilerleyen Olcay Şahan, pasını ceza yayının hemen önüne doğru gönderdi. O noktada topu önüne alan Ömer Şişmanoğlu ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ve top kaleci Soner Şahin'in sağından ağlara gitti. 2-0.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Gençlerbirliği ile oynanan maçta sağ ayak tarak kemiği kırılan ve ameliyat edilen Talisca, 59 gün sonra siyah-beyazlı formayla sahaya çıktı.

Sakatlığının ardından geçen hafta "Şehitlere Saygı Maçı"nın kadrosunda yer alan Brezilyalı futbolcu, Boluspor karşısında ilk 11'de görev yaptı.

ARAS ÖZBİLİZ DE SAHALARA DÖNDÜ

Omzundan yaşadığı sakatlık nedeniyle Talisca gibi uzun süre takımdan ayrı kalan Aras Özbiliz de sahalara dönmenin heyecanını yaşadı. Aras, Boluspor maçına yedek başladı ve 60. dakikada Talisca'nın yerine oyuna dahil oldu.

Teknik direktör Şenol Güneş, cezası nedeniyle ligin 16. haftasındaki Gaziantepspor maçında oynamayan Adriano Correia'yı sol bekte görevlendirdi.

Beşiktaş'ta Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Andreas Beck, Atınç Nukan ve Gökhan İnler gibi tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç isim Fatih Aksoy da ilk 11'de şans buldu.

TARAFTAR MAÇA İLGİ GÖSTERMEDİ

Karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarlar ilgi göstermedi. Stat boş kalırken, mücadeleyi 3 bine yakın taraftar izledi.

Karşılaşma öncesinde statta, 25 Aralık'ta yaşanan uçak kazasında müzisyenleri yaşamını yitiren Rus Kızıl Ordu Korosu'nun bir marşının çalınması dikkati çekti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler