SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Quaresma'nın 'Rabona'sını konuşuyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın muhteşem bir dönüş yaptığı Benfica maçında, Ricardo Quaresma'nın 89. dakikadaki 'Rabona' pası dünya basının da dikkatinden kaçmadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında Portekiz'i konuk eden Beşiktaş, muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Beşiktaş'ın 3 farklı mağlubiyetten müthiş bir geri dönüşle 3-3'ü bulması, Cenk Tosun'un mükemmel golü ve Quaresma'nın 89.dakikada 'Rabona' pası ile attırdığı harikulade gol dünyada da büyük yankı buldu.

Önde spor siteleri hem Beşiktaş'ın olağanüstü geri dönüşü hem de Cenk ve Quaresma'nın spektaküler hareketlerini okurlarına duyurdu.

Maçın 10. dakikasında Guedes'in golüyle 1-0 geriye düşen siyah-beyazlı takım, 25. dakikada Semedo ve 31. dakikada da Fejsa'nın gollerine engel olamayınca ilk yarıyı 3-0 geride tamamladı. Yenilen gollerin ardından ilk yarıda Ricardo Quaresma'yı sola alıp, Adriano Correia'yı savunmanın soluna çeken Teknik Direktör Güneş, sol bekte oyuna başlayan Andreas Beck'i ise savunmanın sağına çekti. Bu bölgede sahaya çıkan Gökhan Gönül ise önde görevini sürdürdü. Güneş, ikinci yarıya ise Tolgay Arslan-Gökhan İnler ve Gökhan Gönül-Cenk Tosun değişiklikleriyle başladı. Siyah-beyazlı takım, 58. dakikada ikinci yarıda oyuna dahil olan Cenk Tosun'un golüyle umutlandı. 83. dakikada Quaresma'nın penaltıdan attığı golle skoru 3-2'ye getiren Beşiktaş, 89. dakikada Vincent Aboubakar'ın fileleri havalandırmasıyla 3-3 beraberliği sağladı.

UEFA'nın sitesinde Beşiktaş'ın geri dönüşü için 'İstanbul mucizesi' ifadesi kullanıldı, Cenk Tosun'un voleyle attığı müthiş golün fotoğrafına yer verildi.

**

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE REKOR KIRDI**

Siyah-beyazlı ekip, Benfica ile berabere kalarak Türk ekipleri arasında, gruplarda ilk beş maçta mağlubiyet yaşamayan ilk takım oldu.Bu alanda bundan önce en başarılı performansı 2007-2008'de Fenerbahçe gösterdi. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 4 maçında ikişer galibiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertli takım, 5. maçında Inter'e 3-0 yenilmişti. Beşiktaş, 5 maçta bir galibiyet ve 4 beraberlik alarak bu rekoru beş maça çıkardı.

Beşiktaş, rakibi karşısında aldığı beraberlikle puanını 7'ye çıkararak Şampiyonlar Ligi'ndeki rekorunu da egale etti. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 6. kez mücadele eden ve en yüksek puanını Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde 2003-2004'te 2 galibiyet, bir beraberlik ve 3 yenilgiyle 7 puan toplayarak alan siyah-beyazlı takım, bu puana 5 maç sonunda ulaştı.

Şampiyonlar Ligi'nin twitter hesabından Beşiktaş için 'Ne geri dönüş!' mesajı paylaşıldı, Quaresma'nın Rabona'sına yer verildi.

YENİLMEZLİK SÜRÜYOR

Beşiktaş, Benfica karşısında aldığı sonuçla Vodafone Arena'da resmi maçlardaki yenilmezliğini sürdürdü. Siyah-beyazlı takım, geçen sezon hizmete giren Vodafone Arena'da yaptığı 11 resmi karşılaşmada 7 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Beşiktaş, ligdeki 11 ve Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 karşılaşmada yenilgi almadı. Galatasaray mücadelesinin yanı sıra 17 karşılaşmada 9 galibiyet ve 8 beraberlik alan siyah-beyazlılar, namağlup yoluna devam etmeyi başardı.

CENK TOSUN'DAN ŞIK GOL

Cenk Tosun, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü Benfica karşısında attı. Siyah-beyazlı takımda ilk kez yerli bir oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde gol kaydetti. Daha önceki 4 maçta 6 gol atan ve bunların tamamını yabancı oyuncuların ayağından bulan Beşiktaş, Cenk Tosun ile fileleri havalandırdı.Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar ve Quaresma ikişer, Anderson Talisca ve Adriano Correia ise birer gol kaydetmişti.
Avrupa kupalarında 3 golü bulunan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla 4. kez gol sevinci yaşadı.

QUARESMA ATTI

Beşiktaş'ın 83. dakikada penaltıdan bulduğu ikinci golün sahibi olan Quaresma, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 3. golünü attı. Dinamo Kiev maçında serbest vuruştan takımına gol kazandıran Portekizli futbolcu, Napoli ve Benfica karşılaşmalarında ise penaltıdan attığı gollerle bu sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı formayla gol sayısını 11'e çıkaran Quaresma, 12 gollü Bobo'ya da biraz daha yaklaştı. Ricardo Quaresma, 11 golün 8'ini de iç saha maçlarında kaydetti.

ABOUKABAKAR'DAN 3. GOL

Sezon başında kiralık olarak kadroya dahil edilen Vincent Aboubakar, attığı golle takımının bir puan almasını sağladı.Son maçlarda formunu artıran Aboubakar, Adanaspor karşılaşmasının ardından Benfica karşısında da fileleri havalandırmayı bildi. Napoli ile oynanan ilk maçta iki gol atan siyah-beyazlı oyuncu, Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 3'e çıkardı.


DÜNYA QUARESMA'NIN RABONASINI KONUŞUYOR

Sahada en dikkat çeken anlardan biri de dakika 89'da Quaresma'nın 'Rabona' vuruşu ile yaptığı asistti. Pozisyonun devamında Beşiktaş 3. golünü buldu. Rabona ve trivela ustası Quaresma'nın spektaküler hareketi dünyada ses getirdi. Arjantin'den Haiti'ye spor siteleri Quaresma'nın asistini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

'İSTANBUL MUCİZESİ'

Daily Mail 'İstanbul mucizesi' olarak nitelendirdiği galibiyette Quaresma'nın Rabona'sına da geniş yer verdi. Dünyanın önde gelen spor siteleri okurlarına Cenk Tosun'un volesi ve Quaresma'nın Rabona'sını duyurdu. Sosyal medyada da binlerce mesaj paylaşıldı. Quaresma'nın müthiş asisti Portekizde'de yankı buldu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler