SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş 3 - 3 Benfica

Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında Beşiktaş Benfica ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılar ilk yarısını 3-0 yenik kapattığı mücadelenin ikinci yarısında tarihi bir dönüş sergiledi. 58. dakikada Cenk Tosun, 83. dakikada Quaresma (pen) ve 89. dakikada Aboubakar'ın golleriyle karşılaşma 3-3 berabere sona erdi. Grubun diğer maçında ise Napoli sahasında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçla İtalyan ekibi puanını 8 yaparken Kiev iki puanda kaldı ve Devler Ligi'ne veda etti. Şenol Güneş'in öğrencileri ise UEFA Avrupa Ligi'ne kalmayı garantilemiş oldu.Kara-Kartal, Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçını 6 Aralık Salı gecesi Ukrayna'da Dinamo Kiev'le oynayacak.

BEŞİKTAŞ 3 - 3 BENFİCA
STAT: Vodafone Arena
HAKEMLER: Damir Sakomina, Jure Praptorik, Robert Vukan
BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül (Dk.46 Cen Tosun), Marcelo, Tosic (Dk.60 Atınç), Beck, Atiba, Tolgay (Dk.46 Gökhan İnler), Quaresma, Oğuhan, Adriano, Aboubakar
BENFİCA: Ederson, Eliseu, Lindelöf, Luisao, Semedo, Fejsa, Pizzi, Cervi (Dk.64 Rafa Silva), Salvio, Guedes (Dk.75 Samaris), Mitroglou (Dk. 86 Raul Jimenez)
GOLLER: Dk.58 Cenk Tosun, Dk.82 Ricardo Quaresma, Dk.89 Aboubakar (Beşiktaş), Dk.10 Guedes , Dk.25 Semedo, Dk.31 Fejsa (Benfica)
SARI KARTLAR: Tolgay (Beşiktaş), Pizzi, Luisao (Benfica)

Teknik direktör Şenol Güneş, 2-1 kazandıkları Adanaspor maçında olduğu gibi Benfica karşısında Gökhan Gönül'ü sağ bekte, Beck'e ise sol bekte şans verdi. Adriano sol, Quaresma da sağ açıkta forma giydi. Ancak Güneş'in bu taktiği 25 dakika sürdü. İlk 25 dakikada Benfica 2-0 öne geçince Güneş oyun planını hemen değiştirdi. Beck sağ beke, Gökhan Gönül sağ açığa, Adriano sol beke Quaresma ise sol açığa geçti. Bu değişiklikten 5 dakika sonra ilk yarının skorunu belirleyen gol Fejsa'dan geldi: 0-3.

İlk yarının formsuz isimleri Gökhan Gönül ve Tolgay Arslan 46. dakikada yerlerini Cenk Tosun ve Gökhan İnler'e bıraktı. Bu değişklikler sonrası Beşiktaş kendine geldi. 58. dakikada Beck'in arka direğe ortasına mükemmel bir vuruş sergileyen Cenk Tosun farkı 2'ye indirdi: 1-3.

Uzun süredir aranılan 2. gol 83. dakikada penaltıdan geldi. Poretkizli futbolcu Quaresma kalan 7 dakikada Beşiktaş'ı umutlandıran vuruşu yaptı: 2-3.

89 dakikaya kadar vasat bir performans sergileyen Aboubakar, Quaresma'nın asistini iyi değerlendirdi ve tarihi dönüşe imza atan 3. gole imza attı: 3-3.

Bu skorla Şampiyonlar Ligi 5. maçlar sonunda Benfica 8, temsilcimiz Beşiktaş ise 7 puana yükseldi.

AVRUPA LİGİ CEPTE

Napoli sahasında Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kalarak puanını 8 yaptı ve liderliğe yükseldi. Dinamo Kiev ise 2 puanda kaldı ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti; böylece Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne kalmayı da garantilemiş oldu.

[Napoli 0 - 0 Dinamo Kiev](https://www.mynet.com/napoli-0-0-dinamo-kiev-103674-myspor)

Grubun son haftasında Napoli, deplasmanda Benfica ile karşılaşacak ve gruptan çıkması için galibiyete ya da Beşiktaş'ın yenilmesine ihtiyacı olacak. Dinamo Kiev ise, temsilcimiz Beşiktaş'ı evinde konuk edecek.

Maçtan dakikalar:

3. dakikada Cervi'nin pası ile ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Eliseu'nun vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarpıp dışarı çıktı.

10. dakikada Salvio'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Guedes, kaleci Fabri ile karşı karşıya kaldı. Fabri'yi çalımlayarak geçen Guedes, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

25. dakikada Salvio'nun pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında bulunan Semedo'nun uzaktan plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2

[Beşiktaş tarihine geçen tezahürat!](https://www.mynet.com/besiktas-tarihine-gecen-tezahurat-103667-myspor)

31. dakikada sağ kanattan Pizzi'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde bulunan Mitroglou'nun vuruşunda top direkten döndü. Pozisyon devamında Mitroglou bu sefer kafa vuruşu yaptı ama meşin yuvarlak yine direkten döndü. Dönen topu takip eden Salvio'nun vuruşunda sol direkten dönen meşin yuvarlağı Fejsa ağlara gönderdi. 0-3

37. dakikada Quaresma'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topla buluşan Aboubakar'ın vuruşunda defans meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

İlk yarı Benfica'nın 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

48. dakikada Benfica Salvio ile gole çok yaklaştı. Arjantinli yıldız Adriano'yu çalımladıktan sonra yerden sert bir şut çıkardı fakat Fabri topu kornere çeldi.

58. dakikada oyuna Gökhan Gönül'ün yerine dahil olan Cenk Tosun, Andreas Beck'in ortasına muhteşem vurdu ve farkı ikiye indirdi: 1-3.

Beşiktaş bu golden sonra rakip kalede baskısını arttırdı.

71. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Adriano sert bir şut çıkardı fakat Luisao'ya çarpan top kaleci Ederson'da kaldı.

80. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Rafa Silva ile Benfica dördüncü gole çok yaklaştı.

[Beşiktaş'ı yakan ofsayt kararı](https://www.mynet.com/besiktasi-yakan-ofsayt-karari-103668-myspor)

81. dakikada Adriano'nun ceza sahasına gönderdiği topu Victor Lindelöf elle kesince hakem beyaz noktayı gösterdi.

Topun başına geçen Ricardo Quaresma farkı bire indiren golü kaydetti: 2-3.

89. dakikada sol kanattan yapılan orta Aboubakar'ın önünde kaldı ve yıldız futbolcu maça eşitliği getiren golü kaydetti: 3-3.

Kalan dakikarda başka gol olmayınca karşılaşma 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler