SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Rebrov okudu, Güneş izledi'

Beşiktaş'ın, Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldığı mücadeleyi spor yazarları değerlendirdi.

(Uğur Meleke / Hürriyet)

İLK 45 DAKİKA HARİKAYDI

Arena'daki maç öyle bir atmosferde başladı ki, top rakipteyken çıkan uğultudan ben rahatsız olup klavyeyi bırakıyordum adeta! İlk 45 dakikada her şey harikaydı: Tolgay oyunu süper yönetti. Talisca-Aboubakar çift forveti verimliydiler. Sağ tarafta Beck-Tolgay-Quaresma-Talisca ile bir asimetri yakalandı ve çözüldü Dinamo.

REBROV OKUDU, GÜNEŞ İZLEDİ

İkinci devrede bambaşka bir tablo olmasının sebebi, Rebrov’un oyunu harika okuması: Dinamo’nun orta üçlüsü başlangıçta sağdan sola Garmash-Rybalka-Buyalkskiy şeklinde oynarken, sakatlık sonrası Korzun göbeğe, Rybalka sol içe geçti. Maçlar 45 dakikada bitmiyor, Rebrov oyunu okurken Güneş’in izlemesi kaybı getirdi maalesef.

FABRI BOMBOŞ AMA...

Çalışılmış bir frikik, dışa kavis alan bir top. Evet Fabri boşa çıkıyor, ama Tsygankov da bomboş! Beşiktaş duran toplarda ne alan savunabiliyor, ne adam. Enteresan gerçekten.

(Erman Toroğlu / Sabah)

ŞENOL GÜNEŞ ŞUNU SÖYLEDİ

Şenol Güneş, sahaya sürdüğü kadroyla şunu söylemek istiyordu: "Benim adım Hıdır, yapacağım budur." Yani; "Geçen yıl oynattığım takımdan kalan bu. Gelenler oldu, gidenler oldu. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde çıkarabileceğim, elime verilen en iyi kadro bu" dedi.

BEŞİKTAŞ ÜSTÜNDÜ AMA NASIL?

Beşiktaş, maçın 60-70 dakikasında hakimiyeti elinde tuttu. Maçın çoğu siyah-beyazlıların hakimiyetinde geçti. Geçti ama nasıl? Beşiktaş, öne geçti ama hala inanılmaz derecede kontrolsüz hücum yapıyorlar. Saçma sapan paslar atıyorlar, tempoyu yükseltiyorlar. Gereksiz yere efor sarfediyorlar. Ne yapmaları lazım? Oyunun ve maçın direksiyonunu eline almaları lazım.

GÜNEŞ NE KADAR HAKİM OLABİLİR?

Güneş, kenardan ne kadar buna hakim olabilir. Biraz zor... Peki o zaman bunu kim halledecek? Sahanın içinde Beşiktaş'ın oyun kaptanı, lideri... Peki dün Beşiktaş'ta maçın temposunu ayarlayabilecek, oyunculara direktif verecek, oyunun temposunu arkadaşlarıyla beraber ayarlayacak bir futbolcu var mı? Bence yok.

(Ömer Üründül / Sabah)

ŞENOL GÜNEŞ'İN CİDDİ BİR HATASI

İkinci yarıda ise işler terse döndü. Artık oyunu kontrol altına alan Kiev'di... Şenol Güneş'in yine çok ciddi bir hatasına şahit olduk. Adriano'yu sahada tutmakta ısrar etti. Adriano'nun kalitesine diyecek yok ama takıma hiçbir katkı sağlamadığı görülüyor.

(Metin Tekin / Sabah)

BEŞİKTAŞ'IN EN KÖTÜSÜ...

Beşiktaş'ın bana göre dün gece en büyük yanlışı, başlangıç kadrosuydu. Bunu söylerken tek bir oyuncunun bana göre bütün oyunu aksattığını söyleyebilirim. Bu da Adriano'nun Caner'in önünde kenarda kullanılmasıydı.

OYUNU BİTİRMENİZ GEREKİR

Özellikle 1-0 öne geçtikten sonra bu maçta puan kaybetmenin hiç gereği yoktu. Böylesine maçlarda skoru yakaladığınız zaman rakamı artırmak zordur belki ama oyunu ele alıp bir şekilde bitirmeniz gerekir.

(Mert Aydın / Fotomaç)

İKİ ÖNEMLİ KONU VARDI

Dün gece Beşiktaş'ın Dinamo Kiev karşısına çıkan kadrosunda dikkatleri çeken üç konu vardı. Birincisi; sol tarafta Caner ile Adriano'nun arkalı önlü oynamasıydı. İkinci olarak; Atiba'nın yanında Tolgay'ın oynaması teknik direktör Şenol Güneş'in önemli seçimlerinden biriydi. Tolgay bir kritik hatası dışında çok fazla sırıtmadı. Ancak Gökhan İnler etkisi de yaratamadı.

TALISCA SİNDİ, KALDI

Üçüncüsü de;Talisca'nın önde oynaması bir diğer ilginç noktaydı. Brezilyalı maçın ilk bölümünde araya koşular yaparak ve Aboubakar'ın yanına ikinci bir santrfor gibi girerek maça damga vuracakmış gibi göründü.

(Cem Dizdar / Fanatik)

FUTBOL 'AN' OYUNUDUR

Futbol, ‘an’ oyunudur. 28’de Atiba rakibe basıp kazandığı topu Aboubakar’a geçirince Beşiktaş o ‘an’ı da yakalamış oldu. Serbest vuruşta topun başında o işler için biçilmiş ‘üç kaftan’ vardı; Caner/Talisca/Quaresma. ‘An’ı anlamlandıran Portekizli oldu.

BEŞİKTAŞ İŞİNİ ZORA SOKTU

Beşiktaş, Portekiz’de eline geçirdiği avantajı evinde bıraktı. Bu haliyle bu turnuvada işini hayli zora soktu. Şenol Güneş kurgu üzerinde biraz daha durmalı...

(Güntekin Onay / Vatan)

AYAĞA PAS YAPABİLMELİ

Beşiktaş Devler Ligi’nde daha dengeli bir pozisyon oyununa gerektiği zamanlarda yönelebilmeli. Dün gece kendisini fazla tehdit etmeyen bir rakip karşısında sahadan beraberlikle ayrılmanın nedeni ne yazık ki bu dengeyi yitirmekten kaynaklandı. Beşiktaş, skor olarak öndeyken oyunu soğutup, ayağa pas da yapabilmeli.

(Atilla Gökçe / Milliyet)

BAHANEYE SIĞINMAMALI...

Maçın en kritik anlarından biri, Dinamo Kiev kalecisi Arturo Rudko’nun cezaalanına giren Talisca’yı düşürmesinden doğan penaltı idi. Alman hakem kurala göre hem penaltı vermeli, hem de Rudko’ya sarı kart göstermeliydi. Yine de Beşiktaşlılar bu bahaneye sığınmamalı. Oynadıkları futbol, Şampiyonlar Ligi seviyesinde değil... Maalesef, öyle...

(Oktay Derelioğlu / Takvim)

BU KADRO BUNU BAŞARABİLİR

Dün gece kaybedilen 2 puana çok üzülüyorum ve "Yazık oldu" diyorum. Çünkü iyi başladığı bir maçı özellikle son yarım saatte kötü bitirdi. Kendi saha ve seyircisi önünde avantajı kaçırdı. Kaybedilmiş bir şey yok. Bu Kiev takımı Kiev'de yenilmeyecek bir takım değil. Yeter ki Beşiktaş istediği oyunu sahaya yansıtsın. Bu kadro potansiyeli ile bunu başarabilir.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler