SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mario Gomez transferinde Beşiktaş'a 'özel' tuzak

Mario Gomez'i 7 milyon euroya Wolfsburg’a satan Fiorentina’nın bu rakamın 5.9 milyon euroluk kısmını, "özel maç bedeli" olarak gösterdiği ortaya çıktı. Bundesliga Kulüpler Birliği bonservisin 7 milyon euro olduğunu doğruladı.

Beşiktaş Kulübü, Fiorentina’nın 7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Wolfsburg’a sattığı eski golcüsü Mario Gomez’in peşini bırakmıyor.

Siyah-beyazlılar, Alman golcünün resmi transfer belgelerini kendilerine göndermeyen Fiorentina’nın bonservis rakamını 1.1 milyon euro olarak gösterip, aradaki 5.9 milyon euroyu, “özel maç bedeli” olarak hileli yoldan kasasına koyacağı duyumlarını alınca girişimlerini hızlandırdı.

Uzun yıllar Almanya’da yaşayan Beşiktaşlı bir kongre üyesinin kulübe gönderdiği belgeler, Mario Gomez transferindeki hileyi gözler önüne serdi. Geçen ay Almanya Futbol Federasyonu’na (DFB) başvurarak, Gomez’in transfer bedelini öğrenmek isteyen kongre üyesi M.K., Bundesliga Kulüpler Birliği’ne başvurması gerektiği yönünde resmi mail aldı.

Bu mail ile birlikte Bundesliga Kulüpler Birliği’ne giden Beşiktaşlı üyeye, Mario Gomez’in Fiorentina’dan, Wolfsburg’a transfer bedelinin 7 milyon euro olduğunu bildiren bir mail gönderildi. Kongre üyesi M.K. tüm belgeleri Beşiktaş Yönetimi’ne iletti.

Siyah-beyazlılar da hemen Almanya Futbol Federasyonu ve Bundesliga Kulüpler Birliği’ne başvurup tüm resmi belgeleri talep etti.

Hukuk kurulunun süreci tamamlamasıyla beraber önce Fiorentina’dan paylarına düşen 3.5 milyon euroyu ödemesini talep edecek olan Beşiktaş Yönetimi, İtalyan kulübünün olumsuz cevap vermesi halinde FIFA ve UEFA’ya başvuracak. Geçen sezon yapılan anlaşmaya göre Gomez’in satış bedelinin yüzde 50’sini Beşiktaş’a ödemesi gereken Fiorentina’nın, Wolfsburg ile yaptığı özel sözleşme gereği alması gereken 1.1 milyon euroyu henüz kasasına koymadığı belirtildi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler