SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş - Galatasaray maçı ne zaman?

Süper Lig'de 2016-2017 sezonu ilk derbisi Beşiktaş - Galatasaray maçı 24 Eylül Cumartesi akşamı Vodafone Arena'da. Deplasman yasağının kalkmasıyla Galatasaray taraftarı da derbiyi izleyecek.

Süper Lig'de ilk derbi 24 Eylül Cumartesi akşamı Vodafone Arena'da oynanacak. Saat 20.00'de başlayacak derbiyi Ali Palabıyık yönetecek. Dev maçı Digiturk 77. numaralı kanal olan Lig TV'den naklen yayınlayacak.
Beşiktaş - Galatasaray maçında 5 yıl sonra bir ilk yaşanacak. İl Güvenlik Kurulu 22 Eylül Perşembe günü yaptığı toplantı sonrası deplasman yasağının kalktığını açıkladı. Sarı-Kırmızılı 2110 taraftar Taksim'de toplanacak. Galatasaray taraftarı 1 yönetici ve çevik kuvvet eşliğinde stadyuma yürüyecek.

Şenol Güneş zorlanıyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in sakatların iyileşmesiyle birlikte nasıl bir kadro kuracağı merak konusu oldu. Tecrübeli çalıştırıcının ilk tercih yapması gereken yer kale olacak.
Kale: Hem Tolga hem de Fabricio oldukça formda.
Defans: Sağ bekte Gökhan Gönül çok tecrübeli. Beck ise istikrarlı.
Stoper: Tosic ve Marcelo ikilisinin yeri garanti.
Sol Bek: Inter'den kiralanan Caner sol bekin en büyük favorisi.. Adriano ise yedek kulübesinde olacak..
Ön Libero: Atiba'nın forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor. Sakatlığı yeni geçen Gökhan İnler, formda Oğuzhan'a göre kulübeye daha çok yakın isim.
Orta saha: Golleri ve asistleriyle yıldızlaşan Talisca tartışmasız göbekte tek aday. Sağ kanatta Kanatlard aise Olcay ve Quaresma forma giyecek.
Forvet: Şenol Güneş'i düşündüren başka bir isim de tıpkı kale gibi forvet pozisyonu. Güneş'in Aboubakar'a mı yoksa Cenk Tosun'a mı görev vereceği maç günü belli olacak?

Riekerink daha şanslı

Hollandalı çalıştırıcı Beşiktaş'a göre daha şanslı.. Çaykur Rizespor maçında iyi futbol ortaya koyan Sarı-Kırmılı ekibin Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'iyle saha çıkması bekleniyor.

Koşun ve mücadele edin

Bu üçlü ile kanat organizasyonları ve duran top çalışması yapan Riekerink, özellikle Bruma’dan son vuruşlarda daha bitirici olmasını istiyor. Ayrıca Selçuk İnan ve Tolga Ciğerci’den de Beşiktaş’ın hızlı kanat hücumlarında, savunmanın açıklarını kapatmasını isteyecek. Tecrübeli hoca, derbideki zafer parolasını da ‘Koş’ ve ‘Sonuna kadar mücadele et’ olarak belirledi.

Ali Palabıyık'ın ilk derbisi

35 yaşındaki Ali Palabıyık kariyerinde şu ana hiçbir derbi maçta görev almadı. Galatasaray, genç hakem yönetiminde oynadığı 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Galatasaray bu maçlarda 3 kez kırmızı kart görürken, rakipleri de 2 kez 10 kişi kaldı.

Beşiktaş ise Ali Palabıyık yönetiminde 5 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Ali Palabıyık, bu maçlarda siyah beyazlılara 1 kez kırmızı kart gösterdi.

İddaa oranları değişti

Beşiktaş Galatasaray maçı öncesi iddaa oranlarında büyük değişiklik yaşandı. İddaa yönetimi, futbol bahislerinde zorlu karşılaşmanın alt üst oranlarını değiştirdi. Ancak eşi benzerine az rastlanır şekilde oranlarda büyük bir farklılık yaşandı.

Derbinin alt-üst oranlarında bu dalgalanmanın nedeni merak konusu. Derbinin daha önce 1.70 olan 2.5 altı oranı, 1.95'e sıçradı. 1.65 olan 2.5 üstü oranı ise 1.45'e düştü.


Beşiktaş - Galatasaray derbi tarihçesi

Beşiktaş-Galatasaray derbisi, İstanbul merkezli iki Türk spor kulübü olan Beşiktaş ile Galatasaray'ın futbol takımlarının karşılaştığı maçları tanımlayan bir ifadedir. Süper Lig'de mücadele eden iki takımdan Beşiktaş iç saha maçlarını Beşiktaş'taki Vodafone Arena'da oynarken, Galatasaray'ın iç saha maçlarına Sarıyer'deki Türk Telekom Arena ev sahipliği yapmaktadır.

1903'te kurulan Beşiktaş ile 1905'de kurulan Galatasaray ilk olarak 22 Ağustos 1924 tarihinde, bir İstanbul Futbol Ligi maçında karşı karşıya geldi. Taksim Stadyumu'ndaki bu ilk maç 2-0'lık Beşiktaş galibiyetiyle sonuçlanmıştı. 31 Temmuz 1925'te iki takım arasında oynanan ikinci maçı 6-1 kazanan Galatasaray, derbi tarihindeki ilk galibiyetini elde etti. İki takım arasında günümüze kadar oynanan 341 maçın 123'ünde kazanan taraf Galatasaray, 112'sinde Beşiktaş olurken, 106 maç beraberlikle sonuçlandı. 30 Haziran 1940'taki 9-2'lik maç Galatasaray'ın, 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940 tarihlerindeki 5-0'lık maçlar ise Beşiktaş'ın aldığı en farklı galibiyetlerdi. İki takım en son 13 Ağustos 2016 tarihinde, 2016 Türkiye Süper Kupası mücadelesinde Konya Büyükşehir Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 berabere biten maçı Galatasaray, seri penaltı vuruşlarında rakibine karşı elde ettiği 3-0'lık üstünlükle hem maçı hem de kupayı kazanan taraf oldu.

Dolmabahçe'de 1300 gün sonra derbi

4 sezondur sahasında derbi oynayamayan Beşiktaş’ın bin 300 günlük Dolmabahçe hasreti Galatasaray karşılaşmasıyla sona erecek. İnönü’ye 3-2’lik Fenerbahçe galibiyetiyle veda eden Siyah-Beyazlı ekip, ezeli rakibini devirerek yeni stadında ilk derbi galibiyetini almayı hedefleyecek.

Biletler Cuma 15.00'te çıkıyor

Galatasaray, Beşiktaş maçının biletlerinin Cuma günü saat 15:00'da 150 TL'den satışa çıkarılacağını açıkladı

Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle:
"Galatasaray, 2016-2017 Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 5. haftasında Beşiktaş deplasmanına konuk olacak. Karşılaşmanın biletleri 23.09.2016 Cuma günü saat 15:00’te www.passo.com.tr sitesi üzerinden satışa sunulacaktır.
Bilet satış detayları:
- Galatasaray Tribünü bilet fiyatı 150 TL’ dir.
- Bilet limiti kişi başı 1 adettir.
- Sadece GS Logolu passolig kartlar için bilet satışı yapılacaktır. GS Logolu passolig kartınızın yanınızda bulunması gerekmektedir. Passolig kartı yanında olmayan taraftarlara tek geçişlik pass kart verilmeyecektir.
- Bilet satın alan taraftarımız almış olduğu bileti başka birine transfer edemez.
Ulaşım Detayları:
Taraftarlarımızın Taksim Gezi Parkı yanında bulunan Mete Caddesi’nde saat 16:30’da toplanması gerekmektedir. Stadyum ve çevresine münferit olarak geldiği tespit edilen Galatasaray seyircileri toplama alanına yönlendirilerek, toplanma alanından polis nezaretinde stadyuma götürülecektir."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler