SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesi deplasman yasağı kalktı

İl Güvenlik Kurulu, cumartesi günü oynanacak Beşiktaş - Galatasaray maçını Sarı­-kırmızılı taraftarların da seyredebileceğine karar verdi.

Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş­-Galatasaray derbisini sarı­ kırmızılı taraftarlar da izleyebilecek. Böylece 5 yıl aradan sonra bir lig derbisinde deplasman seyircisi tribünde olacak. Emniyet yetkilileri ile kulüp yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısından, 24 Eylül Cumartesi saat 20:00'de Vodafone Arena'da oynanacak Beşiktaş ­ Galatasaray derbisinde sarı­ kırmızılı taraftarların tribündeki yerlerini alması kararı çıktı. Buna göre Beşiktaş'ın sahası Vodafone Arena'da oynanacak Galatasaray mücadelesinde Sarı­ kırmızılı taraftarlar da yer alabilecek.

**

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA**

Galatasaray Kulübü, deplasman yasağının kalkmasının ardından yaptığı açıklamada derbinin dostça geçmesi, birlik ve beraberliğe katkı sağlaması dileğinde bulundu.

Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Bugün, Emniyet yetkilileri ile Galatasaray ve Beşiktaş yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen İl Güvenlik Kurulu toplantısından, 24 Eylül Cumartesi saat 20:00'de Vodafone Arena'da oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sarı-kırmızılı taraftarların tribündeki yerlerini alması kararı çıktı.

Taraftarımızın derbi biletlerini ne zaman ve nereden alabileceği ile maça gidiş güzergahı hakkındaki detaylı bilgi kısa süre içinde resmi yayın organlarımız tarafından paylaşılacaktır.

Derbinin her iki camianın büyüklüğüne yakışacak şekilde dostça geçmesi, ülkemizde oluşan birlik ve beraberlik atmosferine katkı sağlaması en büyük dileğimizdir."

DEPLASMAN YASAĞININ KALKMASINA TEPKİLER

İLHAN CAVCAV: "KUTLUYORUM"

5 yıl aradan sonra deplasman yasağının kalkmasıyla birlikte, cumartesi günkü Beşiktaş derbisini Galatasaraylı taraftarların da izleyecek olmasına olumlu tepkiler gelmeye devam ediyor. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "Beşiktaş maçına şahsen taraftarların tekrar deplasmana gitmesi beni çok mutlu etti. Geçmişte yaşananların bir daha tekrarlanması bizleri ve spor camiasını çok yaralar. Biz Tribünlerde dostluk olsun istiyoruz. Bu karar kulüplerimize yeniden güç verecektir. Yasak kararının kalkmasında rol oynayan herkesi kutluyor ve tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

OSMANLISPOR: "ÇOK KATKISI OLACAK"

Osmanlıspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven de, "Kararın Türk sporuna bence çok katkısı olacak" dedi.

Yurtgüven'in açıklamaları şöyle;

"Özellikle derbi karşılaşmalarında taraftar olmaması seyir zevkini ve rekabeti bir nebze engelliyordu. Sporun dostluk barış ve kardeşlik olduğu tekrar hatırlamamıza bu karar yardımcı olur. Bu fırsatı hepimiz ve tüm camialar iyi değerlendirmelidir. Sahada maçlar korakor, tribünlerde ise dostluk içerisinde alınan karar Türk sporuna hayırlı olsun"

GALATASARAY TARAFTARI VODAFONE ARENA'YA BÖYLE GELECEK

Deplasman yasağının kaldırıldığı ilk derbide Vodafone Arena'ya gidecek olan Galatasaray taraftarı maç öncesi Taksim Gezi Oteli'nde bir araya gelecek. 1 yönetici ve çevik kuvvet ekipleri eşliğinde stada 1 km yürüyecek.

Beşiktaş ile G.Saray arasında cumartesi günü oynanacak dev derbiye Sarı-Kırmızılı taraftarların nasıl gideceği belli oldu. Emniyet, gerekli araştırmalar sonrasında G.Saraylıların Taksim'de toplanıp Vodafone Arena'ya yürümesini kararlaştırdı. Plana göre 2 bin 110 G.Saraylı maça aynı güzargah üzerinden gidecek.

Sarı kırmızılı taraftarlar, derbiden 6 saat önce Taksim'de bir araya gelecek. Ardından Gezi Otel önünde toplanılacak. Taraftarlar, çevik kuvvet eşliğinde Ceylan Otel'in önünden Vodefone Arena'ya kadar yüreyecek ve Arena'daki misafir girişinden içeri alınacak. G.Saray taraftarı, Maçka tarafındaki tribünde yer alacak.

YÖNETİCİ DE OLACAK

Taraftarların en önünde ise Galatasaray'dan bir yönetim kurulu üyesi yer alacak. Başkan Dursun Özbek tarafından belirlenecek bu isim, yürüyüşe eşlik edecek. Sorumluluk bu yönetici de olacak. Çevik kuvvet taraftarları, maç sonu Taksim'e geri getirecek.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler