SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a fark attı

Siyah-beyazlıların 7 oyuncusu bedelsiz, diğer 4 isme ödediği toplam bonservis ücreti ise sadece 5.2 milyon avro… Bu rakam Galatasaray'da 45 milyon, Fenerbahçe'de ise 52 milyon avro.

Fikret Orman yönetiminde son yıllardaki transfer başarısıyla dikkat çeken Beşiktaş, Demba Ba ile başlayan "al-sat" politikasını bu sezon da Sosa ve Gökhan Töre ile sürdürürken, kadroya yapılan takviyelerin düşük bedelli olması dikkat çekti. Beşiktaş'ın Akhisar'ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada 11'de yer alan yedi futbolcu bonservis bedeli olmadan transfer edilirken, 11'in toplam transfer maliyetinin 5.25 milyon avro olması alkış topladı. UEFA ile yapılan mali yapılandırma anlaşmasının da etkisiyle son yıllarda transferde rakiplerinin aksine büyük paralar harcamaktan kaçınan siyah-beyazlı takım bu özelliğiyle de rakiplerine fark attı.

Özer ve Serdar'a 8 milyon

Beşiktaş'ta durum bu iken, evinde 2-0 mağlup olan Akhisar Belediye kadrosunda yer alan 2 oyuncu da bu yapılanmanın ne denli doğru olduğunu ispatladı. 855 gün sonra bir Süper Lig maçına 11'de başlayan Serdar Kesimal önceki yıllarda Fenerbahçe'ye 4 milyon avroya transfer olurken, oyuna sonradan dahil olan Özer Hurmacı da Ankaraspor'dan sarı-lacivertli takıma 4.5 milyon avroluk bonservis bedeli karşılığında imza atmıştı. İşte Fenerbahçe'nin 8.5 milyon avro ödediği iki yıldız Akhisar'da kadroya girmekte zorlanırken, geçmişte transfer savurganlığından çok çeken Beşiktaş 5.25 milyon avroluk bir ödemeyle şampiyonluğa oynayan 11 kurulabildiğini gösterdi…

Rakipler 40 milyondan fazla

Siyah-beyazlı takımın şampiyonluk yolundaki en önemli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe ise Beşiktaş'ın aksine astronomik transferlerle dikkat çekti. Beşiktaş'ın 1.25 milyon avro maliyetli Marcelo-Tosic tandeminin aksine Galatasaray stoperde görev yapan Chedjou için 6.3 milyon avro öderken, Kjaer-Skrtel tandeminin Fenerbahçe'ye maliyeti 12.65 milyon avro oldu. Beşiktaş'ın bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Atiba-Gökhan İnler ikilisi ligde ve Şampiyonlar Ligi'ndeki üst düzey performanslarıyla dikkat çekerken, Fenerbahçe Zorya maçına 11'de çıkan, çok tartışılan Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisi için 12.5 milyon avro ödedi.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler