SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a çılgın gelir

Türkiye'den Şampiyonlar Ligi'ne katılacak tek takım olan Beşiktaş'ın kasası dolacak.

Son yıllarda maddi problemler nedeniyle birçok zorluk yaşayan Beşiktaş, geçen sezonu şampiyon bitirmesiyle artık düzlüğe çıktı.

Siyah Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kaldığı için bile tam 12.7 milyon euroyu kasasına koyacak.

UEFA'nın resmi internet sitesinden yayımlanan haberde verilen bilgilere göre, grup aşamasına kalan her takım 12,7 milyon euroyu kasasına koyarken, grup maçlarında alınacak her galibiyette de 1,5 milyon euro kazanılacak.

Grup aşamasında alınacak her beraberlikte takımlar 500 bin euro elde edecek. Ancak bu meblağ takımlara direkt olarak dağıtılmayacak. Bu para önce bir havuzda toplanacak daha sonra ise berabere kalan takımların galibiyet sayısına göre oranlanıp dağıtılacak.

Gruplardan çıkıp, son 16 turuna kalmayı başarabilen takımlar ise 6 milyon euro gibi ciddi bir rakam kazanacak.

Bu rakam çeyrek finalde 6,5, yarı finalde ise 7,5 milyon euro olacak.

Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götüren takım, turnuvada kazandıklarına ek olarak tam 15,5 milyon euroyu kasasına koyacak. Finali kaybeden ekip de yine 11 milyon euro elde edecek.

UEFA, sadece Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımlara değil, play off turunda mücadele eden takımlara da para kazandırdı. Play off turunu geçip adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıran takımlar 2, play offta elenen takımlar ise 3 milyon euroyu kasasına koydu.

Süper Kupa oynayan takımlar da çok ciddi meblağları kasasına koyuyor. Bu sezon bu kupayı müzesine götüren Real Madrid 4 milyon euro, finalist Sevilla ise 3 milyon euro kazandı.

Dolayısıyla gruplara kaldığı için 12,7 milyon euroyu garantileyen Beşiktaş, gruplardan çıkması halinde en az 20 milyon euro kazanabilir.

Gruplardan en az 3 galibiyetle çıktığı düşünüldüğünde buradan 4,5 milyon euro, son 16 turunda da 6 milyon euro kazanırsa Kara Kartal, 23,7 milyon euro kazanmış olacak.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler