SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atiker Konyaspor 2 - 2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig 2. Hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Nefes kesen karşılaşmada Olcay ve Cenk'in gollerine ev sahibi ekip Bajic ile karşılık verdi ve karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı.

ATİKER KONYASPOR 2 - 2 BEŞİKTAŞ
STAT: Konya Büyükşehir Stadyumu
HAKEM: Cüneyt Çakır
ATİKER KONYASPOR: Serkan, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Mehmet, Volkan, Hadziahmetovic, Ömer Ali, Ali Çamdalı (Dk.88 Barry Douglas), Bajic (Dk.71 Hora), Rangelov (Dk.62 Milosevic)
BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Marcelo, Necip, Tosic, Atiba, Oğuzhan (Dk62 Rodolfo), Quaresma (Dk.87 Ömer Şişmanoğlu, Tolgay (Dk.77 Kerim), Olcay,Cenk
GOLLER: Dk.8 ve Dk.60 Bajic (A.Konyaspor), Dk.14 Olcay Şahan, Dk.53 Cenk Tosun (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Bajic, Ali Çamdalı, Ali Turan, Ömer Ali Şahiner (A.Konyaspor) Tolga Zengin (Beşiktaş)
KIRMIZI KART: Dk. 82 Necip (Beşiktaş)

Konya Büyükşehir Stadyumu'nda karşılaşma Beşiktaşlı futbolcuların vuruşuyla başladı.

Atiker Konyaspor taraftarın önünde maça üstün başlayan taraf oldu.

Dakikalar 8'i gösterdiğinde Riad Bajic'in golüyle yeşil-beyazlı ekip 1-0 öne geçti.

Ali Çamdalı sağ kanattan ceza sahasına giren Skubic'e uzun bir top gönderdi. Skubic'in uzak direğe kafa vuruşunu Riad Bajic tamamladı ve takımını Beşiktaş karşısında üstünlüğe taşıdı.

Bu golden sonra Beşiktaş topa daha çok sahip olan taraftı ve 14. dakikada da beraberlik golünü buldular.

Ricardo Quaresma'nın sol çizgiden ortasında arka direkte bomboş kalan Olcay Şahan net bir kafa vuruşu yaptı ve topu ağlara gönderdi: 1-1.

32. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Ricardo Quaresma'nın uzun pasında Olcay ceza sahasına girdi ve Serkan Kırıntılı ile karşı karşıya kaldı. Olcay Şahan topu penaltı noktası üzerindeki Cenk Tosun ile buluşturmak istedi fakat golcü oyuncudan önce Ali Turan hayati bir müdahale yaparak mutlak bir pozisyonu önlemiş oldu.

45+4. dakikada Bajic'in yerde kaldığı pozisyona itirazda bulunan Konyasporlu futbolcular hakeme tepki gösterdi. Beşiktaşlı futbolcular da olaya dahil oldu. Kısa süren gerginliğin ardından Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin ile Atiker Konyasporlu Ali Turan sarı kart gördü.

İlk yarının kalan bölümlerinde başka gol olmayınca taraflar soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti.

İkinci yarıya Beşiktaş golle başladı.

Andreas Beck'in savunma arkasına attığı topla hareketlenen Cenk Tosun, iyi bir kontrolün ardından parmaklarının ucuyla meşin yuvarlağı Serkan Kırıntılı'nın altından ağlara gönderdi: 2-1.

Bu golden tam 7 dakika sonra Ömer Ali'nin ortası ceza sahası içine yaptığı orta Rangelov'un kafasından sekti. Arka direkte topla buluşan Bajic yerden sert bir şut çıkardı ve takımına beraberliği getiren golü kaydetti: 2-2.

80. dakikada Konyaspor gole çok yaklaştı. Defans arkasına sarkan Milosevic Tolga ile karşı karşıyal geldi. Miloseviç'in şutu tecrübeli file bekçisinin bacaklarının arasından kaleye doğru yöneldi. Top tam kele çizgisini geçeceği sırada oyuna 2. yarıda Oğuzhan'ın yerine dahil olan Rodolfo müthiş bir müdahale ile mutlak golü engellemiş oldu.

82. dakikada Beşiktaş'ta Necip Uysal Ömer Ali'ye arkadan yaptığı müdahale sonucunda ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra ev sahibi ekibin baskısı artsa da aradığı golü bulamadı ve karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler