SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Potada KKTC krizi!

KKTC'den Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye Kadınlar Ligi'ne çıkınca potada kriz patladı...

'FIBA ulusal lige karışamaz' garantisiyle iki yılda Türkiye Ligi'ne yükselen Yakın Doğu Üniversitesi, FIBA'nın politik yaklaşımı, TBF'nin çekimserliği nedeniyle ortada kaldı. TBF'den de ses seda çıkmadı.

BASKETBOL Federasyonu, Yakın Doğu Üniversitesi çıkmazı yüzünden Kadınlar İkinci Ligi'ni henüz tescil edemedi. KKTC temsilcisi TBF'ye ligde oynamak için yaptığı başvuru sürecine 'Burası ulasal lig. FIBA karışamaz' garantisi almıştı. İki sezondur ikinci ligde boy gösteren YDÜ, geçen sezon play off'larda Basketbolu Geliştirenler Spor Kulübü'nün ardından ikinci olarak Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ne çıktı. Ancak kulübün statüsü TBF'yi sıkıntıya soktu.

LİG TESCİL EDİLEMEDİ
Federasyon, "Maçlarınızı KKTC'de oynayamazsınız yazısı gördü. Bunu FIBA'nın istediğini ifade etti. Fakat YDÜ'ye garanti verildiği dönemde TBF Başkanı olan Turgay Demirel, FIBA Avrupa Başkanı olması kafalardaki soru işaretlerini arttırdı. YDÜ. basketbol liginde mücadele edebilmek için İstanbul ya da Ankara'da dernek kurup iç saha maçlarını Türkiye sınırları içinde oynamayı kabul etti. TBF'den ses çıkmadı, tescil olmadığı için fikstür çekilemedi.

RUM BASKISI VAR
TBF'nin play off'ta ilk ikiye giremeyen kulüplerin itirazları nedeniyle tescili geciktirdiği öğrenildi. YDÜ, 4 Türk ve bir yabancı oynatabiliyordu. Ayrıca beyaz lisans sahibi iki genç Türk oyuncuyu daha kadrosunda bulundurabiliyordu. Diğer kulüpler YDÜ'nün kotayı aştığı maçlar olduğunu öne sürüp, KKTC takımının hükmen mağlup ilan edilmesini istiyor. YDÜ yöneticileri ise, "Rum tarafı FIBA'ya baskı yapıyor ama ligde oynamayı hak ediyoruz" diyor.

20 MİLYON HARCANDI
YDÜ yöneticileri inşa edilen salonla birlikte şu ana kadar basketbol takımı için 20 milyon TL'den fazla harcama yaptı. Son iki sezonda G.Saray forması giyen Kelsey Bone, Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda MVP seçilen Ana Daboviç, WNBA'den Tiffany Hayes, Allysa Thomas gibi önemli oyuncular transfer edildi ancak takımın durumundaki belirsizlik hem oyuncuları hem de yöneticileri sıkıntıya sokmuş oldu ve bekleyişi geçildi.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler