SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dev derbinin kazananı Galatasaray

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 9. haftasındaki derbi mücadelesinde Galatasaray OdeaBank, Fenerbahçe'yi 66-60 yendi.

Galatasaray Odeabank: 66 - Fenerbahçe: 60

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Yener Yılmaz, Ozan Çakar, Egemen Ercan

Galatasaray Odeabank: Martinez 15, Deniz Çolakoğlu, Şebnem Kimyacıoğlu 2, Lyttle 15, Bone 17, Nevriye Yılmaz 7, Dubljevic 8, Ayşegül Günay 2

Fenerbahçe: Bojovic, Tuğba Palazoğlu 8, McCoughtry 13, Holingsvorth 8, Charles 26, Birsel Vardarlı 2, Bibrzycka 3, Tuğçe Canıtez

1. Periyot: 16-16

Devre: 35-32

3. Periyot: 43-45

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 9. haftasındaki derbi mücadelesinde Galatasaray OdeaBank, Fenerbahçe'yi 66-60 yendi. Ligin zirvesini paylaşan iki devin karşılaşmasında Sarı-Kırmızılı ekip, Kelsey Bone ve Sancho Lyttle'ın  boyalı alandaki etkili performansıyla galip gelmeyi bildi. Geçen sezonu ligde, Euroleague'de ve Türkiye Kupası'nda zirvede tamamlayarak tarihinin en parlak dönemini geride bırakan, ancak bu sezon ekonomik olarak küçülmeye giden Cim Bom, Queralt Casas'ın yabancı kontenjanı sebebiyle oynamadığı maça Nuria Martinez, Deniz Çolakoğlu, Şebnem Kimyacıoğlu, Sancho Lyttle ve Kelsey Bone beşiyle başladı. Karşılıklı basketlerle başlayan ilk periyot, 16-16'lık eşitlikle geçildi. Ev sahibi ekip, ikinci periyotta Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle'ın skorer oyunuyla rakibin basketlerine karşılık verdi ve devreyi 35-32 galip geçti. 

Başa baş mücadele

İkinci yarının hemen başında üst üste iki basket bularak skoru 39-32'ye kadar getiren Galatasaray OdeaBank, Fenerbahçe'nin Tina Charles önderliğinde başlattığı 11-0'lık seriye engel olamadı ve Sarı-Lacivertliler, 43-39 öne fırladığı periyodu 45-43 galip tamamladı. Son bölümde skoru yeniden dengeleyen Galatasaray, başa baş mücadeleyi son dakikaya kadar korudu. Son bölümde daha az hata yapan ev sahibi ekip, Lyttle'ın serbest atış çizgisinde hata yapmamasıyla bitime 14 saniye kala farkı yeniden 4'e çıkardı ve bir sonraki hücumda Fenerbahçe'ye basket şansı tanımayarak Nuria Martinez ile yeniden serbest atış çizgisine gitti. İspanyol oyun kurucunun iki serbest atış isabeti, skoru tayin etti: 66-60. Bu galibiyetle birlikte Galatasaray, ligdeki galibiyet sayısını 8'e çıkarırken, Beşiktaş'ın ardından bir diğer ezeli rakibine de yenilen Fenerbahçe, 7 galibiyetle ikinci sırada kaldı.

(FANATİK)

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler