SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Yıldırım'ın Obradovic rüyası!

Fenerbahçe Kulübü, erkek basketbol takımının koçu Zeljko Obradovic ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe'de Zeljko Obradovic ile 3 yıllık sözleşme imzalandı ve imza töreninde başkan Aziz Yıldırım ile Obradovic, çok özel açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, tecrübeli çalıştırıcıya güvendiğini ve Türki Milli Takımı'nın başında Obradovic'i görmek istediğini söyledi. Ancak Sırp antrenör, "Hem kulübü, hem de milli takımı çalıştıracak yaşta değilim. Dinlenmeye ihtiyacım var" diyerek olumsuz görüş bildirdi.

Törende konuşan Başkan Aziz Yıldırım ve Zeljko Obradovic'in açıklamaları şu şekilde:

AZİZ YILDIRIM: "5 DAKİKADA İMZALADIK"

"Obradovic'in Türk basketboluna olan katkısını görüyoruz. Obradovic ile çalışmaktan hem ben hem yönetimimiz mutluluk duyuyoruz. 3 yıllık sözleşme görüşmesini de 5 dakikalık bir konuşmayla çözdük. Real Madrid maçını 201 ülkeden yayınlandığını biliyoruz. Bu takımın basketbola olan katkısını da herhalde görüyorsunuzdur. 2 senedir Final Four oynadık, bu sene umarım Final Four'u da kazanacağız. Gönlüm böyle bir antrenörün Türk Milli Takımı'nı çalıştırmasını da ister ama şu an böyle bir şey yapamıyoruz. Ama gönlümden geçenin bu olduğunu söyleyeyim."

OBRADOVIC: "BAŞKANIN BANA OLAN GÜVENİ ÖZEL BİR DURUM"

Obradovic, "Bu anlaşma açıklandığında sahada oyuncularla konuştum. Onlara teşekkür ettim. Onlar Fenerbahçe'yi iyi yerlere getircekler. Benim için söylediğiniz güzel sözler için teşekkür ederim. Amacım buraya gelip, burada çok çalışmaktı. Oyuncularım, benimle çalışmanın kolay olmadığını biliyor ama günün sonunda onları sevdiğimi biliyorlar. Günün sonunda her zaman oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bizi buralara onlar getiriyorlar. Antrenör olmak kolay bir şey değil. Bazen onları uyandırmak, provoke etmek gerekiyor. Bu işin en önemli yanı bu. Başkana, Ozan Balaban ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. 3 sene boyunca ekibimle çalışmaya devam edeceğim. Başkan ve yönetimin bana olan güveni çok özel bir durum.

Kulübün menfaatleri için en doğru şekilde çalışıyoruz. Başkanın bana ne kadar güvendiğini biliyorum. Kontrat imzalamak tabii önemlidir ama aramızdaki güven çok daha önemli. Sezonun tamamı mutlak iyi olamıyor elbette mağlubiyetler alacağız ama önemli olan sonunu getirmek. İlk geldiğimde çok çalışacağıma dair söz verdim. Ülker Arena'yı evim gibi yaşıyorum. Kontratları imzalamak zor sorumluluklardır. 3 sene daha bana destek olmak zorundasınız" dedi.

OBRADOVIC: "GENÇ OYUNCULAR ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yetenek tartışılabilinir ama çok çalışıpta yetenekli olmayan oyuncu yoktur. Genç oyuncular için her zaman bir şey yapmaya çalışıyoruz. Başkan ve Ozan Bey'le bunları konuşuyoruz. Genç oyuncuları çıkarmaya çalışıyoruz, özellikle de Türk oyuncuları... Başkanla sürekli daha fazla genç Türk oyuncu nasıl yetiştiririz diye konuşuyoruz. Bütün genç oyuncular maç konusunda eksik kalmasın diye hazırlık maçı ayarladılar. Çünkü oynamaları gerekiyor. Sonuçlar çok önemli fakat sorgusuz sualsiz tüm genç oyunculara oynama fırsatı sunacağım.

Genç oyuncular, Fenerbahçe'nin hayatlarındaki en büyük fırsat olduklarını anlamalılar. Gençler ya Fenerbahçe'deki şansı değerlendirirler ya da başka bir yere giderler. Hayat böyle. Oyunculara güvenmek çok önemli. Daha sonrasında ne olacağına birlikte karar vereceğiz. Hem kulübü, hem de milli takımı çalıştıracak yaşta değilim. Dinlenmeye ihtiyacım var.

Ben Fenerbahçe'nin antrenörüyüm. Kulübüme ve takımıma her şeyimi vereceğim. Beni böyle bir göreve laik gören herkese çok teşekkür ederim. Bu benim için gerçekten büyük bir onur.

OBRADOVIC: "NICOLA MELLI'NİN TRANSFER EDİLECEĞİNİ İLK KEZ DUYDUM"

(Nicola Melli'nin transfer edileceği iddiası üzerine) Bizim dünyamız hep söylentilerle dolu ve bu da bir söylenti. Takımın koçu olarak bunu ilk kez duyuyorum. Menajerler tarafından bu tarz baskılar olabiliyor. Şu anda Gentile serbest bırakıldı o da bize yakıştırılıyor. Bu söylentiler hep çıkar. Bir şey olursa biz resmi olarak açıklarız.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler