SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anadolu Efes Olympiakos'u ezdi geçti

Anadolu Efes, Novgorod'daki kabus performansından sonra yenilgisiz Olympiakos karşısında ikinci yarıda sezonun en iyi oyunlarından birini sergileyerek rakibini Abdi İpekçi'de ezdi geçti: 84-70.

ANADOLU EFES 84 - 70 OLYMPİAKOS
SALON: Abdi İpekçi
HAKEMLER: Robert Lottermoser (Almanya), Antonio Conde (İspanya), Olegs Latisevs (Letonya)
ANADOLU EFES: Draper 14, Janning 8, Perperoglou 8, Lasme 12, Saric 4, Heurtel 9, Krstic 13, Furkan Korkmaz, Cedi Osman 2, Bjelica 10, Doğuş Balbay 4
OLYMPİAKOS: Mantzaris 11, Spanoulis 2, Darden 7, Dunston 6, Printezis 6, Lojeski 7, Hunter 12, Sloukas 8, Lafayette 11, Petway

1. PERİYOT: 17-18
DEVRE: 37-40
3. PERİYOT: 57-52

Turkish Airlines Euroleague TOP16 F Grubu 5. maçında Anadolu Efes, evinde Olympiakos'u konuk etti. İlk devresi çekişmeli geçen karşılaşmanın son çeyreğinde ayaklanan lacivert-beyazlı temsilcimiz, rakibini 84-70 mağlup ederek 3. galibiyetine uzanırken güçlü rakibine bu turdaki ilk mağlubiyetini tattırdı.

Anadolu Efes mutlak kazanması gereken maçın başında seyircisinin de desteğiyle savunmada iyi başladı ve bu performansı karşı potaya da yansıttı. Ancak çeyrek ortasında gelen top kayıpları sonrasında atletik Olympiakos beşi bu fırsatı iyi değerlendirerek skor üstünlüğünü ele geçirdi. Ivkovic'in öğrencileri çeyrek bitimine yakın yeniden ayaklandı, rakibini yakaladı ve ilk periyod 18-17 Olympiakos üstünlüğüyle noktalandı.

İkinci çeyrek temsilcimiz adına olumlu başladı. Yerine oturan savunma, hücumda hızlı paylaşım ve düşen top kayıpları Anadolu Efes'i öne geçirdi. Oyundan kopmayan ve periyodun bitimine 2 dakika kala temsilcimizi yakalamayı başaran tecrübeli Olympiakos, Mantzaris ve Hunter'ın sayılarıyla yeniden tabelada öne geçti. Periyodun bitimine 24 saniye kala Dontaye Draper'ın üçlüğü maçı 37-37'ye getirse de son sözü Oliver Lafayette'nin üçlüğüyle Olympiakos söyledi.(37-40)

Sık sık el değiştiren skor üstünlüğü üçüncü çeyrekte de devam etti. Tarafların kısa süreli birbirlerine üstünlük kurmasına engel olurken çeyrek sonunda kenardan gelen Doğuş Balbay'ın ateşlediği Anadolu Efes, son on dakikaya 57-52 önde girmeyi başardı.

Abdi İpekçi Arena'daki son çeyreğe Anadolu Efes çok hızlı başladı. Kısa sürede 7-0'lık bir seri yakalayan temsilcimiz farkı çift hanelere çıkardı ve Olympiakos'a molayı aldırdı. Ancak alınan molalar Yunan temsilcisine çare olmadı ve savunmasıyla ayaklanan Anadolu Efes hücumuyla vurdu, farkı 18'e çıkardı. Maç sonunda da hata yapmayan temsilcimiz fişi Dantoye Draper ile çekti ve mücadeleyi 84-70 kazanarak 5. maçında 3. galibiyetini aldı. Olympiakos ise TOP 16 ilk yenilgisini aldı.

Anadolu Efes'te Dontaye Draper 14 sayı, 3 ribaund, Nenad Krstic 13 sayı, 4 ribaund, Stephane Lasme 12 sayı, 6 ribaund, Milko Bjelica 10 sayı, Thomas Huertel 9 sayı, 6 asist, Stratos Perperoglou 8 sayı, 3 ribaund, Matt Janning 8 sayı, 4 asistle oynadı.

Olympiacos'ta Othello Hunter 12, Mantzaris ve Lafayette 11'er sayı attı.

Temsilcimiz gelecek hafta EA Milano'ya konuk olacak.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler