SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe Doğuş 77 - 69 Brose Bamberg

THY Euroleague’in 22. haftasında Fenerbahçe Doğuş evinde Brose Bamberg ile karşılaştı. Müsabaka Fenerbahçe’nin 77-69’luk üstünlüğüyle sona erdi.

Turkish Airlines EuroLeague 22. hafta maçında Almanya temsilcisi Brose Bamberg'i konuk eden Fenerbahçe Doğuş, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan mücadeleden 77-69 galip ayrıldı.

Mücadeleye Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu, Nicolo Melli, Marko Guduric ve Ali Muhammed beşiyle başlayan sarı lacivertlilerin, maçtaki ilk sayıları Ahmet Düverioğlu'ndan geldi: 2-0.

Konuk takımın ilk 3 dakikalık bölümdeki sayılarıysa serbest atış çizgisine gelen Louis Olinde'den gelirken, Fenerbahçe Doğuş Ahmet ve Guduric ikilisiyle maçın 3:30'luk bölümünü 6-2 önde geçti. TV molasına 11-3 gibi farklı skorla önde giren Fenerbahçe Doğuş karşısında, Brose Bamberg; Olinde ve Wright'la maça ortak olmaya çalıştı: 11-8.

Almanya temsilcisi çeyreğin devamında Hackett'la maça tutunmaya çalışsa da, Fenerbahçe periyotu 16-13 önde tamamladı. İkinci çeyreğe her iki takım da hızlı bir başlangıç yaptı. İlk 5 dakikalık bölümde sarı lacivertli ekip Jan Vesely, Kostas Sloukas ve Luigi Datome'yle sayılar bulurken, Brose Bamberg ise Heckmann ve Dejan Musli ikilisiyle potamızda etkili oldu: 26-22.

Çeyreğin devamında Vesely ve Nicolo Melli'nin skor yüküne Nikola Kalinic'in de ortak olmasıyla Fenerbahçe soyunma odasına 42-32'lik üstünlükle girdi. Mücadelenin üçüncü çeyreğine Marko Guduric-Jan Vesely-Brad Wanamaker üçlüsüyle iyi başlayan Fenerbahçe Doğuş, farkı 15 sayıya kadar çıkardı: 50-35.

Maçın başından itibaren skor avantajını elinde tutan sarı lacivertliler, final periyotuna 61-48 önde giren taraf oldu. Final periyotuna iyi başlayan bu kez Brose Bamberg oldu. Musli ve Hickman'ın basketleriyle farkı 8 sayıya (70-62) indiren konuk takım karşısında; Fenerbahçe Doğuş, Jan Vesely'nin harika oyunuyla farkı bir kez daha çift hanelere çıkardı: 74-62.

Geriye kalan bölümde de üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, Brose Bamberg'i 77-69 mağlup etti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler