SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obradovic yeni hedefini şimdiden açıkladı

Antrenörlük kariyerinin ilk Euroleague kupasını İstanbul’da kazanan ve 25 yılın ardından aynı şehirde Fenerbahçe’yle tarihi şampiyonluğa uzanan Zeljko Obradovic, gelecek sezonun planlarını yapmaya başladı. Sırp coach kendi memleketi Belgrad’da düzenlenecek 2018 Final-Four’nda da çift haneli rakamlara ulaşmayı hedefliyor...

İstanbul, efsane coach Zeljko Obradovic için ayrı bir öneme sahipti. Çünkü antrenörlük kariyerine Partizan’ın başında başlayan ve Avrupa Ligi’ndeki ilk şampiyonluk sevincini bu şehirde tadan Sırp antrenör tarihi bir başarıyı, yine İstanbul’da yaşadı. Obra, Fenerbahçe’yi 3. Final-Four’da ilk kez Avrupa’nın en büyüğü yaptı ve Euroleague’de 9. kez kupayı göğüsledi.

‘Hedefimiz yine şampiyonluk’

Final zaferi sonrası verdiği demeçte Obradovic ilk kez Final-Four organizasyonunun yapılacağı memleketi Sırbistan’da da 10. Euroleague şampiyonluğuna ulaşmanın kendisi için anlamlı olacağını belirten bir açıklama yaptı: “Hangi Final-Four’a giderseniz kupayı almak istersiniz. Fenerbahçe 3. kez Final Four’a kaldı ama tarihinde ilk kez kupayı alıyor. Nerede oynarsak oynayalım benim için aynı şey geçerli. Önümüzdeki yıl Final-Four benim ülkemde, Belgrad’da olacak. Önümüzdeki sene de hedefimiz Belgrad’daki Final-Four’u kazanmak”.

‘LİG KUPASINI DA KAZANMAK İSTİYORUZ’

Fenerbahçeli oyuncular ve coach Zeljko Obradovic, Avrupa Şampiyonu olmanın ardından Ülker Sports Arena’da medya ile bir araya geldi. Sırp antrenör, mutlu olduğunu ifade ederek, “Özellikle taraftarlar ve kulübümüz için çok mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum, çok güzel performans sergilediler. Şu anda ileride neler yapmamız gerektiğini çok net bir şekilde görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

‘Tofaş maçı zorlu geçecek’

Şampiyonluk kutlamaları nedeniyle biraz yorgun olduğunu belirten Obradovic, “Şu anda ilk hedefimiz, çarşamba günü oynayacağımız Tofaş maçı olacak. Çok zorlu geçecek. Burada taraftarın çok büyük etkisi olacak. Mutlaka gelip desteklemeleri lazım çünkü sonuçlar ve aldığımız başarılar onların sayesinde oluyor. Şu anda Türkiye ligine odaklanacağız. Çünkü Euroleague gibi, lig şampiyonluğunu da kazanmak istiyoruz. Sezon bitince de önümüzdeki yıl aynı hedeflere ulaşmak için neler yapmamız gerektiğini konuşacağız” dedi.

OBRA’NIN DÖRTLÜ FİNALLERİ

YIL YER TAKIM DERECE
1992 İSTANBUL Partizan Şampiyon
1994 Tel Aviv Joventut Şampiyon
1995 Zaragoza Real Madrid Şampiyon
1996 Paris Real Madrid 4.
1998 Barcelona Benetton 3.
2000 Selanik Panathinaikos Şampiyon
2001 Paris Panathinaikos 2.
2002 Bologna Panathinaikos Şampiyon
2005 Barcelona Panathinaikos 3.
2007 Tel Aviv Panathinaikos Şampiyon
2009 Moskova Panathinaikos Şampiyon
2011 Prag Panathinaikos Şampiyon
2012 Atina Panathinaikos 4.
2015 Madrid FENERBAHÇE 4.
2016 Berlin FENERBAHÇE 2.
2017 İSTANBUL FENERBAHÇE ŞAMPİYON

(Fanatik)


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler