SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obradovic'in 9. zaferi Avrupa basınında yankılandı

İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan THY Euroleague finalinde yeni bir tarih yazıldı... Fenerbahçe’nin THY Euroleague Final Four şampiyonluğu sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da büyük yankı uyandırdı. İspanya ve Yunanistan basını bu önemli galibiyete geniş yer ayırırken, Obradovic’in 9. Şampiyonluğuna övgüler yağdı.

Tam 6 yıl sonra tekrar Avrupa'nın zirvesine çıkan Obradovic, 25 sene sonra yine İstanbul'da şampiyonluk elde etti. Kariyerinin ilk sezonunda henüz 32 yaşında Partizan'ın başında 1992'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Avrupa'nın en büyük kupasını kazanan Obradovic, 25 yıl sonra bu sefer Fenerbahçe'yle zirveye çıktı.

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, Avrupa Ligi'nde 9. şampiyonluğuna ulaştı. Basketbolda Avrupa'nın bir numaralı kupasını en fazla kazanan başantrenör olan Obradovic, bu sevinci 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011'den sonra bu kez 2017'de Fenerbahçe'yle yaşadı.

Fenerbahçe, basketbolda Türkiye'ye 7. Avrupa kupasını getirdi. Sarı-lacivertli takım, Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazanarak, Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı.

ŞANSSIZLIĞIA SON VERDİLER

Sarı-lacivertli erkek basketbol takımı, geçen sezon Berlin'de düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Rusya'nın CSKA Moskova ekibine yenilerek, şampiyonluğu kaçırmıştı. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ise daha önce FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde üç kez final oynamasına rağmen kupayı almayı başaramamıştı. Sarı-lacivertli kulübün basketboldaki 5. finalinde erkek takımı bu sefer kupayı müzeye getirerek şanssızlığa son verdi.

İşte o manşetler;

Mundo Deportivo: Avrupa, Obradoviç’e teslim oldu.

Sport: Fenerbahçe’yi zafere taşıyan Obra efsanesi büyümeye devam ediyor.

Marca: Obradoviç, Fenerbahçe’ye ilk Euroleague şampiyonluğunu yaşattı.

AS: Obra, Türkiye’de tarih yazdı

La Gazzetta dello Sport: Fenerbahçe şampiyon! Datome Avrupa’nın zirvesinde

Tuttosport: Fenerbahçe şampiyon oldu, Datome kutlama yaptı!

Corriere dello Sport: Euroleague, Fenerbahçe ve Datome için bayrama dönüştü.

L’Equipe: Fenerbahçe, Avrupa’nın zirvesinde.

Bild: Fenerbahçe ilk Euroleague şampiyonluğunu kazandı.

Sport 24: Olympiakos kafa üstü çakıldı!

Contra: Obra’nın en büyük zaferi!

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler