SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor yazarları Fenerbahçe'ye övgüler yağdırdı

THY Euroleague Final-Four'da Fenerbahçe 80-64'lük skorla Yunanistan ekibi Olympiakos'u yenerek şampiyon oldu. Spor yazarları Fenerbahçe'nin Euroleague zaferini değerlendirdi. Yazarlar sarı lacivertli takıma ve koç Obradovic'e övgüler yağdırdı.

AYDIN ÖRS - YÜZDE 100 ŞAMPİYON (MİLLİYET)

Şu bir gerçek ki, Fenerbahçe yüzde 100 hak ettiği bir şampiyonluğu kazandı. Geçen sene son anda kaybedilen finalden sonra koyduğu hedefe adım adım ve planlı, yoğun bir çalışma ile ulaştı. Disiplin, takım olma anlayışıyla, özellikle play-off’tan itibaren oynadığı tüm takımları sürklase etti. Böyle bir üstünlük bu seviyede uzun süredir görülmemişti.

Başta Obradovic olmak üzere, teknik ekip ve oyuncuları kutluyorum. Ancak kutlamamız gereken bir isim de başkan Aziz Yıldırım’dır. Bu şubeyi geçmişten bugüne kadar nasıl desteklediğini bildiğim için kendisini de özel olarak ayrıca tebrik ediyorum. Bu başarı sadece Fenerbahçe camiasına değil, tüm Türkiye’ye verilmiş bir armağan...

Bu başarıda bütün oyuncuların büyük emeği var. Hepsi çok çalıştı ancak Udoh için yine bir-iki söz söylemek gerek. Hem kişilik olarak, hem de sahadaki performansıyla imrenilecek bir oyuncu... Son yıllarda böyle bir oyuncunun ülkemize gelmediğini söyleyebiliriz. Oyunun her alanında hazırdı. Gerek savunma, gerekse hücumda her yönüyle muhteşemdi.

Dünkü maçtan sonra Kalinic’e de bir paragraf açmak gerekir. Panathinaikos ve Real Madrid maçlarından sonra, bu maçın özelinde de müthiş işler yaptı. İlk yarıda attığı şutlar, ikinci devrede, en kritik anlarda sahne alışı, maçın başından sonuna kadar savunmada hep aynı sertliğini korumasıyla takdiri hak etti. Bütün takım çaba gösterdi, şampiyonluğu getirdi ama bu iki oyuncu dün öne çıkan isimlerdi.

Fenerbahçe, son 3 sene de Final Four oynama başarısı göstererek, her sene de bir öncekinden daha iyi neticeler elde ederek, çıtayı çok yükseltti. Bunu korumak daha zor olacaktır. Bunun için de öncelikle takımı korumak lazımdır. Obradovic’in zaten kalacağını düşünürsek, mevcut kadroyu korumak ve hocanın seçeceği bir-iki takviyeyi yapmak gerekir. Fenerbahçe bunu yapacaktır ve bu da önümüzdeki en az 2-3 yıl daha bu takımın aynı seviyelerde kalacağını gösterir.

Son söz de taraftar için... Onların da şampiyon olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda bu kadar güzel bir tabloyu hiçbir taraftar oluşturmamıştı.

ÖMER ÜRÜNDÜL - TEBRİKLER FENERBAHÇE (SABAH)

Fenerbahçe basketbolun en büyük kupasını ikinci devredeki muhteşem oyunuyla müzesine götürmeyi başardı. Gerçekten tüm basketbolcuları ve bilhassa çok büyük bir koç olan Obradovic'i kutlamak gerekiyor. Fenerbahçe, ilk yarıda çok dengeli bir oyun tutturamadı.
Hücumda görevler paylaşılamadı.
Kalinic ve Bognanovic'in kritik sayıları, Fenerbahçe'yi oyunda tuttu. Dixon, Datome, Udoh ve Sloukas dörtlüsü çok az sayı üretebildi.
Bir de üstelik Bogdanovic 3 faulle faul problemine girdi.
Savunmada ise istenilen performans sergilenemedi. Spanoulis, Printezis ve Papanikolao gibi üç önemli sayı makinesi toplam 12 sayıda kalmalarına rağmen Olympiakos ilk yarıda 34 sayı attı. Bu durum, tabii ki Fenerbahçe'nin savunma zaaflarından meydana geldi.
İkinci devrede ise beklenen dirençli savunma, müthiş seyirci desteğiyle birlikte geldi. Udoh hem rakip guardları savunurken hem de potaya gitmeye çalışan rakibe karşı önemli bloklar yaptı. Bunun yanında da aynı Real Madrid maçının ikinci yarısı gibi sayı üretmeye başladı.
Olympiakos'un moralini kıracak kritik anlarda Datome sahneye çıktı. Savunma güçlendikçe, Fenerbahçe coştukça, Olympiakos oyundan koptu ve zaten son 5 dakika netice belli oldu. Ben Kalinic'e ayrı bir parantez açmak istiyorum.
Üstün fizik gücüyle mükemmel savunma anlayışına bir de hücum katkısı ekledi. Hiçbir zaman zorda top kullanmadı. Hep atması gereken zamanda atarak, kapasitesi sınırlı olmasına rağmen 'Ben çok iyi bir takım oyuncusuyum' mesajını verdi. Suloukas da sakatlandıktan sonra düşüş göstermişti ama dün ikinci yarıda tam bir virtiözdü..
Tebrikler Fenerbahçe, tebrikler koç Obradovic...

MEHMET DEMİRKOL - BÜYÜK FENERBAHÇE (FANATİK)

Şunu unutmamak lazım: Bu takım Final Four evinde olduğu için Avrupa şampiyonu olmadı, Play-Off’ta ev sahibi avantajı olmamasına rağmen şampiyon oldu. Oraları aşıp geldi. Geçen seneki korkunç son saniyeden buraya geldi. Baskonia karşısında 36 sayı geriye düşüp oradan buraya geldi. Ve Final Four’da hep önde kalarak geriye düşmeden buraya geldi. En önemlisi: Avrupa’nın Akrep’i Olympiakos’u, -CSKA maçında da gösterdikleri üzere- hep son çeyrekte dönebilen, her an rakibi sokup paralize etme yeteneğine sahip bir takımı paralize ederek şampiyon oldu.

Obradoviç’in zihni

Spanoulis’in zehirli takımı, değil dönmeği aklından geçirmek, dönüp Fenerbahçe tarafına bakamadı bile. Obradoviç’in zihni sağladı bunu. Bir takım sporunda bir kıtada bu kadar hükümranlık kurmuş bir başka akıl var mıdır bilmiyorum. Fırtına gibi başlangıç. Sadece faullerden sayı bulan Yunanlılar.

Dönüp bakamadılar

İkinci çeyrekte ilk 5’i görünce gelen durulma verdiğimiz hücum ribauntları, Bogdanoviç’in 3 faulle 2. yarıya girişi onun planlarını hiç bozmadı. Hazırlıklıydı. Olympiakos savunmayla bizi kilitledi. Ama Obra açacak yolu buldu. Faullerle açtık içeriyi zorlayarak. Bogdanoviç zorunlu bir şekilde kenarda otururken 13 sayıya çıktı fark. MVP Udoh bloklarıyla bezdirdi. 9 dakika kala geri dönüşlerin kralı Yunanlılar işin bittiğini biliyordu. Gözlerinden okunuyordu bu. Geri dönmeyi bırak, dönüp bakamadılar bile. Psikolojik olarak ezdi Fenerbahçe. İkna etti onları: Yapamazsınız! “Yapamayız” dediler. Yapamadılar...

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler